ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022

Διαμαρτυρία Φοιτητών και Εργατικών Σωματείων στο Ναύπλιο κατά της κρατικής βίας και καταστολής

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:11:00 μ.μ. | |
Συγκέντρωση φοιτητών
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το απόγευμα της Τρίτης 6 Δεκεμβρίου στην Ενδεκάτη στο Ναύπλιο η Πρωτοβουλία Φοιτητών Ναυπλίου και τα Εργατικά Σωματεία των Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας και του Συνδικάτου Τροφίμων Αργολίδας - Κορινθίας ενάντια στην κρατική βια και καταστολή. 

Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε πορεία με συνθήματα σε κεντρικούς δρόμους του Ναυπλίου.

Οι Φοιτητές σε ανακοίνωση τους ανέφεραν: "Ο εν ψυχρώ πυροβολισμός στο κεφάλι 16χρονου από αστυνομικές δυνάμεις στη Θεσσαλονίκη, επειδή δεν πλήρωσε 20 ευρώ βενζίνη, προκαλεί μόνο οργή και αποτροπιασμό.

Έρχεται ξανά στο προσκήνιο η αστυνομική βία και αυθαιρεσία, αφήνοντας έναν 16χρονο σε πολύ κρίσιμη κατάσταση. Και δεν έφτανε μόνο αυτό. Η μέρα συνεχίστηκε με ένα νεκρό παιδί 11 χρονών από έκρηξη του λεβητοστασίου στο σχολείο του στις Σέρρες...
Δε ξεχνάμε. Το φοιτητή που έπεσε από το παράθυρο γιατί δε χώραγε να κάνει μάθημα. Τους μαθητές στα κοντέινερ που πλημμύρισαν.

Δε συμβιβαζόμαστε πως αυτά είναι ο κανόνας!

Είναι προφανές ότι οι δυνάμεις καταστολής αποθρασύνονται στο έδαφος υπεράσπισης μιας πολιτικής εχθρικής για τον λαό και τη νεολαία. Μιας πολιτικής που έχει αφήσει σχολεία, μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικούς στο “έλεος” της υποβάθμισης, της υποχρηματοδότησης, των διάφορων “υπεύθυνων - ανεύθυνων” παραγόντων των δήμων και των υπουργείων, των ελλείψεων ακόμη και σε στοιχειώδεις κανόνες προστασίας κι ασφάλειας σε σχολεία και πανεπιστήμια.

Καμία συγκάλυψη - Καμία ανοχή στην κρατική βία και στο έγκλημα!

ΣΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ, ΣΤΟ ΚΡΥΟ, ΣΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ- ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ! ΑΠΑΝΤΗΣΗ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΜΟΡΦΩΣΗ- ΖΩΗ
Ανακοίνωση εξέδωσαν και τα εργατικά σωματεία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας και το Συνδικάτο Τροφίμων Αργολίδας - Κορινθίας όπου ανέφεραν: 

"Καταγγέλλουμε το απαράδεκτο περιστατικό που συνέβη τη Δευτέρα το πρωί, στη Θεσσαλονίκη, με τον 16χρονο Ρομά να δέχεται σφαίρα στο κεφάλι από τις αστυνομικές δυνάμεις επειδή δεν πλήρωσε 20 ευρώ καύσιμα. 

Ένας 16χρονος άοπλος, δέχθηκε ευθεία βολή στο πίσω μέρος του κεφαλιού του, ενώ ήταν γνωστή η παράβασή, το ύψος της οικονομικής βλάβης και η ηλικία του.

Η ακρίβεια και η ενεργειακή φτώχεια τσακίζουν τις εργατικές λαϊκές οικογένειες και τα παιδιά τους, δεκάδες είναι αυτοί που δεν μπορούν να θερμάνουν τα σπίτια τους, να καλύψουν βασικές ανάγκες!

Δεν θα ανεχθούμε καμία συγκάλυψη και καμία ανοχή απέναντι σε τέτοιου είδους κρατική βία και καταστολή, η οποία βασίζεται σε διάκριση απέναντι σε μερίδα ανθρώπων, είτε είναι Ρομά, είτε είναι εργάτες, είτε είναι φτωχοί.

Οι δυνάμεις καταστολής προετοιμάζονται και ακονίζουν τα νύχια τους, όσο στη χώρα μας απλώνεται η ανέχεια από την ακρίβεια, την ενεργειακή φτώχεια, τον πληθωρισμό στα ύψη.

Ο φόβος που θέλουν να σπείρουν να γίνει ποτάμι οργής και να παρασύρει αυτούς και τη σαπίλα τους.

Ανταποκρινόμαστε στο κάλεσμα της Πρωτοβουλίας Φοιτητών Ναυπλίου, καλούμε τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους φτωχούς αγρότες, συνολικά το λαό της Αργολίδας, να μην επιτρέψουμε τέτοια περιστατικά να γίνουν κανονικότητα!"

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ