ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022

Και ξαφνικά έπαψαν να υπάρχουν βάρβαροι για την Τουρκία

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:13:00 μ.μ. | |
Τούρκοι
Γράφει ο Δρ. Γεώργας Αναστάσιος.

Βλέπε θεωρίες διαμελισμου , πραξικοπήματα . Ξαφνικά η σκληρή οικονομική πραγματικότητα , αποκαλύπτεται .

Έναν πόλεμο τον κάνεις είτε για να θρέψεις με τις κατακτήσεις τον λαό στον οποίο είσαι ηγέτης η τον κάνεις για να αποφύγεις να δει ο λαός την πραγματικότητα και να στρέψεις αλλού το ενδιαφέρον του . Εξάλλου οι κατακτητικές φιλοδοξίες , του 19 αιώνα και άλλα παραμυθία της Χαλιμάς , πάντα έχουν ένα ακροατήριο .

Οι Τούρκοι πολίτες όμως , μοχθώντας από τον οικονομικό ορυμαγδό που τους εχει χτυπήσει , αδιαφορούν για τις εθνικιστικές κορώνες του πολιτικού συστήματος , πλην ελάχιστων εξαιρέσεων , δείχνοντας το από την πτώση της αποδοχής του κυρίου Ερντογάν , αλλα κυρίως από το ξεθώριασμα της ιδέας του Οθωμανικού – Ερντογανικου Μεγαλείου . που αντί για μια ανθηρή οικονομία και το δόγμα κανένας εχθρός στην εξωτερική πολιτική , που έφερε καλα αποτελέσματα στην Τουρκία στα πρώτα χρονια , τώρα βλέπει πληθωρισμό 90 % , Ανεπίσημο 200% , και μέτωπα με όλους σχεδόν τους Διεθνείς Παίκτες , όπως η ΗΠΑ , η Γαλλία ακόμη και με τον Αραβικο κόσμο όπως η Αίγυπτος που ναι μεν η περιβόητη χειραψία με τον κ Σιση , ο οποίο δεν ξεχνα την Μουσουλμανικη Αδερφοτητα και την απο κοινού ,συνεργασία με τον κ Ερντογάν για την ανατροπή του .
Η δε λυκοφιλια με την ρωσική αρκούδα , είναι καθαρά θέμα χρόνου και αλλαγής γεωπολιτικων συσχετισμων , για να γίνει παρελθόν.

Τα σύννεφα πυκνώνουν για τον κ Ερντογάν . Η μόνη διέξοδο για το πολιτικό του ακροατήριο είναι η Ελλάδα . Ο κυβερνητικός σύμμαχος του ο κ Μπαχτσελι , θα έπρεπε να του γίνει μάθημα , αφού με την εθνικιστική ρητορική του , έναντι της Ελλάδας , κινδυνεύει να μην μπει στην Βουλη .

Η Ελλαδα και ένα θερμό επεισόδιο , θα είναι μια καταστροφική επιλογή του Προέδρου της Τουρκίας . Και αυτό γιατί θα αναγκάσει τους Μεγάλους Διεθνώς Δρώντες να πάρουν θέση .Και είναι πολύ πιθανόν να αντιληφθεί με ηχηρό τρόπο , ότι είναι αυτός που βρίσκεται από την μια πλευρά του ποταμού και όλοι οι άλλαι από την άλλη πλευρά . οι θέσεις του States Department , αλλά και της Ευρώπης , Γαλλίας ακόμη και Γερμανίας , για το υποτιθέμενο Τουρκολιβικο σύμφωνο , όσο και για την κυριαρχία στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου και ιδιαίτερα η θέση ΗΠΑ , Ρωσίας , αλλά και Ευρώπης για την εισβολή στο Β Ιράκ, αλλά και την Β Συρία, αποδεικνύει του λόγου το αληθές .

Γράφει πολύ ευστοχά ο Μπρεχτ . Η μεγάλη Καρχηδόνα ξεκίνησε τρεις πολέμους. Μετά τον πρώτο, ήταν ακόμα ισχυρή. Μετά τον δεύτερο ήταν ακόμα κατοικήσιμη. Μετά τον τρίτο, ήταν αδύνατο να την εντοπίσεις.

Το μεγάλο δίλημμα του κ Ερντογάν είναι είτε να αποχωρήσει από την πολιτική ηγεσία , διαπραγματευόμενος έτσι και τους ορούς της αποχώρησης του η θα παραμείνει στην πολιτική ηγεσία θέτοντας τον ίδιο και τα συμφέροντα της χώρας του σε δυσοίωνα μονοπάτια .!!!
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ