ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022

Ναύπλιο: Ομιλία του π. Σπυρίδωνα Βασιλάκου στον Αγίο Αναστάσιο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:02:00 μ.μ. | |
Σπυρίδωνας Βασιλάκος
 Η Διαχειριστική Επιτροπή του Ιερού Προσκυνηματικού Ναού του Αγίου Αναστασίου του Ναυπλιέως, διοργάνωσε επίκαιρη ομιλία την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022, στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού.
Ομιλητής ήταν ο π. Σπυρίδωνα Βασιλάκος ,από την Ιερά Μητρόπολη Θηβών και Λιβαδειάς με θέμα « Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑΣ »
Προηγήθηκε πανηγυρικός εσπερινός στον Ιερό ναό για την εορτή της Σύλληψη της Αγίας Αννης, μητρός της Θεοτόκου από τον εφημέριο του ναού π. Κωνσταντίνο Οικονόμου. Την ομιλία του π. Σπυρίδωνα Βασιλάκου παρακολούθησε μεταξύ άλλων, ο Μητροπολίτης Αργολίδας Νεκτάριος και ο Αντιδήμαρχος Ναυπλιέων Κ.Ρούτουλας.
Στην είσοδο της πόλης (στην παραλιακή οδό Ναυπλίου - Νέας Κίου) δεσπόζει ο ιερός ναός του Αγίου Αναστασίου του Ναυπλιέως. 
Ο ναός αυτός θεμελιώθηκε την 1η Φεβρουαρίου του 1990 από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αργολίδος κυρό Ιάκωβο και τον Ιούνιο του 1995 τελέστηκαν τα εγκαίνια.
O ναός είναι χτισμένος στον τύπο του σταυροειδούς εγγεγραμμένου με τρούλο και στην κεντρική του αψίδα υπάρχει η Πλατυτέρα, η οποία δείχνει ότι σκεπάζει όλη την πόλη του Ναυπλίου. 
Η μνήμη του νεομάρτυρα Αγίου Αναστασίου του Ναυπλιέως γιορτάζεται την 1η Φεβρουαρίου με καθολική στο Ναύπλιο αργία.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ