ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022

Με μεγάλη συμμετοχή το σεμινάριο επιμόρφωσης για την χειροσφαίριση στο ΔΑΚ Άργους

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:52:00 μ.μ. | | | |
ΔΑΚ Άργους
Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί με μεγάλη συμμετοχή, στο ΔΑΚ Άργους, το σεμινάριο επιμόρφωσης με αντικείμενο το άθλημα της χειροσφαίρισης, των καθηγητών φυσικής αγωγής της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των σχολείων της Αργολίδας. 

Διοργανωτής το Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού Πελοποννήσου με αρωγούς το Διομήδη Άργους και το Δήμο Άργους-Μυκηνών.
Στους καθηγητές που συμμετείχαν μίλησε η κα Ελένη Τζανή, συντονίστρια εκπαιδευτικού έργου ΠΕ11 του ΠΕ.ΚΕ.Σ Πελοποννήσου, στους οποίους ανέλυσε τον ψυχαγωγικό σκοπό που θα πρέπει να έχει ο τρόπος που διδάσκεται η χειροσφαίριση, ειδικά στα Δημοτικά, καθώς και τα πολλαπλά οφέλη των παιδιών από την ενασχόληση τους με το άθλημα. 

Εκ μέρους της ΟΧΕ στους καθηγητές απευθύνθηκε ο κ. Τάσσος Χειβιδόπουλος, ο οποίος ανέλυσε τους στόχους και τις δράσεις για την ανάπτυξη της χειροσφαίρισης στα σχολεία.
Τη θεωρητική ενημέρωση των καθηγητών σε θέματα βασικών κανονισμών του αθλήματος αλλά και το πώς αυτοί εναρμονίζονται στις μικρές ηλικίες ανέλαβε ο τεχνικός σύμβουλος/προπονητής της ΕΑΠ/ΟΧΕ κ. Δημήτρης Σκάρλος, ενώ ο κ. Στέλιος Αλεπουδέας, επίσης τεχνικός σύμβουλος/προπονητής της ΕΑΠ/ΟΧΕ, ανέλαβε την πρακτική παρουσίαση των ασκήσεων και των μεθόδων διδασκαλίας που θα πρέπει να ακολουθούν, ώστε να μη χάνεται ο ψυχαγωγικός χαρακτήρας του αθλήματος στις μικρές ηλικίες των παιδιών του Δημοτικού και να μυηθούν στο χάντμπολ με έναν ευχάριστο και διασκεδαστικό τρόπο.
Το σημερινό σεμινάριο είναι προπομπός του σχολικού τουρνουά χειροσφαίρισης που θα πραγματοποιηθεί τον Ιανουάριο, με συμμετοχή ομάδων από όλα τα σχολεία.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ