ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022

Με επιτυχία στο Άργος η ημερίδα για την Παγκόσμια ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:42:00 μ.μ. | |
Αίθουσα Πανταζής
 Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, η Περιφερειακή Ομοσπονδία ΑμεΑ Πελοποννήσου , ο Συλλογος ΑμεΑ Αργολίδας και η ΠΕΔ Πελοποννήσου συνδιοργάνωσαν ημερίδα με θέμα: ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ … Η Αναπηρία μας αφορά όλους .
 
Ο Σεβασμός και ο θαυμασμός για τη δύναμη ψυχής των Ατόμων με Αναπηρία οφείλουν να είναι δεδομένοι και να καθρεφτίζονται στην συμπεριφορά μας ( όπως το να μην παρκάρουμε σε ράμπες αναπήρων ) και σε ρεαλιστικές λύσεις μέσα στην κοινωνία μας .
 
“Το νέο ΕΣΠΑ, το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και οι άλλοι χρηματοδοτικοί πόροι, αποτελούν μία καλή ευκαιρία, ώστε να δημιουργηθούν στη χώρα, οι απαραίτητες υποδομές και δομές, που θα μπορέσουν να εφαρμόσουν στην πράξη, την πραγματική συμπερίληψη για τα ΑμεΑ. Εν προκειμενω το προγραμμα «Αγησίλαος» είναι η ευκαιρία της Αυτοδιοίκησης να γίνει ο φορέας που θα συμβάλει στην καταπολέμηση των διακρίσεων και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους . 

Τα ΑμεΑ θα πρέπει να μπορούν να απολαύσουν στον τόπο τους, επί ίσοις όροις, όπως όλος ο κόσμος. Ο Δήμος μας βρίσκεται σε αγαστή συνεργασία με την ΠομΑμεΑ και τον πρόεδρο της Νίκο Καραλή , για την εφαρμογή του προγράμματος «Αγησίλαος» αρωγοί σε οτιδήποτε χρειαστεί και μπορεί να βελτιώσει την καθημερινότητα των ΑμεΑ.
Η ΔΕΥΑΑΡΜ αντιλαμβανόμενη τις δυσκολίες έχει προχωρήσει σε δημιουργία Κοινωνικού τιμολογίου για τα ΑμεΑ με :

Μείωση 50% επί του γενικού τιμολογίου
- Οι ίδιοι ή προστατευόμενα μέλη, εφόσον η αναπηρία είναι από 67% και άνω.
- Γονείς & Κηδεμόνες παιδιών που φοιτούν σε ειδικά σχολεία για όσο χρόνο θα βρίσκονται στην επιμέλειά τους.

Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές της ημερίδας.

Σπυριδούλα Σπανού
Πρόεδρος ΔΕΥΑΑΡΜ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ