ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022

"Πάντα Χριστούγεννα": Νέο βιβλίο του Νώντα Σκοπετέα από τον Πρόμαχο Ορθοδοξίας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:25:00 μ.μ. | |
"Πάντα Χριστούγεννα"
"....Φτάσανε και φέτος τα Χριστούγεννα! Λίγο καιρό πριν, η Α. μας περίμενε όπως πάντα στην γνωστή της τροχήλατη θέση. Με δυσκολία σειέται το σώμα. Η ψυχή της αεικίνητη. Κάνει συνεχώς το δρομολόι του Ουρανού. Μέρα νύχτα αρπάζεται με τον πόνο της αγκαλιά και παίρνει προγεύσεις του Παραδείσου. Πονεμένη και Χαρούμενη. Αληθινή η χαρά της. Πόνων ευφρασία όπως την είπε ο Άγιος Νείλος.


-Σας περίμενα! Έχω κάτι να σας δείξω! Καιρό περιμένω να σας το φανερώσω!
 
Είναι μια κάρτα Χριστουγέννων που κάποτε μου στείλανε ( σ.σ από το Ναύπλιο)!
Περιμέναμε να δούμε κάτι εντυπωσιακό. Με χρώματα και μηνύματα και γράμματα καλλιγραφικά και όλο νόημα βαθυστόχαστα λόγια. Ξεδίπλωσε ένα κιτρινισμένο χαρτί , κομμένο άτσαλα, από τετράδιο παλιό και ξεχασμένο. Λίγες σειρές με συνηθισμένες λέξεις και ευχές. Οι πιο ανορθόγραφες σειρές με κοινότυπα λόγια που είδα ποτέ μου. Ούτε μια σωστή, ούτε μια πρωτότυπη και ευφάνταστη!

Σας εύχομαι ειγία και χαρά με την εικογένια σας και ευτιχισμένι .μετα σεβασμού.

Δ.Μ.

Τούτο το μήνυμα η Α, το χει σαν φυλαχτό κρατημένο χρόνια ολάκερα. Δεν το αποχωρίστηκε ποτέ της και ήθελε τόσο να μας το παρουσιάσει! Γιατί άραγε ; Οικονόμησε ο Κύριος να νιώσω τούτη την λαχτάρα της! Δεν είχα αντικρίσει ξανά όμοια ευχετήρια κάρτα! Ξαφνικά γίνηκε μπροστά μου το κιτρινισμένο χαρτί, το πιο πολύχρωμο μωσαϊκό και οι απλές παράδοξα γραμμένα λέξεις , οι πιο αρμονικά τεχνουργημένοι ύμνοι. 

Γράφτηκε με αγάπη από μια ουρανοπολίτισσα πια γυναίκα που δεν ξέχασε ποτέ της να θυμηθεί. Πως τα Χριστούγεννα σαρκώθηκε ο Θεός και ανέβασε τον άνθρωπο στον Ουρανό! Πως στολισμένη πρέπει να ναι μονάχα η ψυχή , φωτισμένη όχι η πλατεία της πόλης μα η πλατιά καρδιά μας! Δεν την ένοιαξε να ρωτήσει κάποιον διπλανό της για την ορθογραφία και για κάποια με φτιασίδια πασπαλισμένη ευχή. 

Όχι γιατί δεν βρήκε κάποιον εύκαιρο, μα γιατί έτσι ευλόγησε ο Κύριος, με ανεξίτηλα γράμματα να γραφτεί η ταπείνωση και ένα μήνυμα να στείλει σε όλους εμάς τους πολυμέριμνους και φτιασιδωμένους. Δεν αδημονούσε όλα τα εφήμερα να ναι στην εντέλεια, αλησμόνητα και παραμυθένια κείνα τα μακρινά Χριστούγεννα! Ήθελε μόνο η ευλογημένη , η άδοξη και αβαρής εκείνη ψυχούλα, όσο πιο γρήγορα να παρηγορήσει με την ανυπόκριτη αγάπη της , την δυσκολεμένη της αδελφή. Παραμύθι και Παραμυθία. Φως Χριστού αιώνιο και λαμπιόνια που αναβοσβήνουν..

Χριστούγεννα έφτασαν ξανά. Λίγες ώρες μείνανε ακόμα. Μετρήσαμε αντίστροφα. Στολίσαμε νωρίτερα! Σχίζω μια σελίδα από παλιό τετράδιο! Θέλει η ανορθόγραφη ψυχή μου να γράψει δυο λόγια που θα ανακουφίσουν, θα δώσουν ελπίδα, θα ανάψουν μια σπίθα στο σκοτάδι της μεγάλης πλατείας και της στενής καρδιάς μου. Να θυμηθώ και εγώ, να μην ξεχάσω…Αλλιώς θα πεταχθεί τούτο το χαρτί σαν κιτρινίσει, σαν δέντρο κομμένο, σαν λαμπιόνι καμένο, σαν φαγητό ξινισμένο. Να μην ξεχάσω να γράψω πάνω του λόγια αληθινά! Μα πρώτα να αναζητήσω την προαίρεσή μου! Αυτή που στέλνει δύναμη και θάρρος για ομολογία αληθινού Φωτός προαιωνίου.

Νώντας Σκοπετέας Δεκέμβριος 2016
Απόσπασμα από το βιβλίο: "Πάντα Χριστούγεννα" του 2022
Ο Πρόμαχος Ορθοδοξίας ανθολογεί μέσα σε λίγες μόλις σελίδες κάποια κείμενα γραμμένα για τις μέρες τούτες τις σπουδαίες της Αγίας μας πίστης, σαν τραγούδισμα ολόχαρο και καλάντισμα καρδιακό από ψυχές αγνές, μπολιασμένες με Χριστό και το αιώνιό Του!

Ένα μικρό ανθολόγιο Αγίου Δωδεκαημέρου, με παλαιότερα κείμενα από βιβλία του Νώντα Σκοπετέα για το Άγιο Δωδεκαήμερο των Χριστουγέννων, αλλά και κάποια νέα γραφτά του αφιερωμένα στο πνεύμα της Μητρόπολης των Εορτών.
 
Όλα τα έσοδα από τις εκδόσεις του Ιεραποστολικού Σωματείου Πρόμαχος Ορθοδοξίας διατίθενται αποκλειστικά στους Ιεραποστολικούς σκοπούς της πνευματικής ελεημοσύνης και επί το πλείστον στη Δωρεάν διάθεση των Χαιρετισμών της Υπεραγίας Θεοτόκου, όπου καρδιά Ορθόδοξη Χριστιανική χτυπά!
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ