ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2022

Α. Πουλάς: Προεκλογικό εμπόριο ελπίδας η στεγαστική πολιτική της κυβέρνησης

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:25:00 μ.μ. |
Α. Πουλάς
Ομιλία Ανδρέα Πουλά στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τη Στεγαστική Πολιτική.

· Με προσχηματικό, πρόχειρο και αποσπασματικό τρόπο, εμφανίζεστε σήμερα να επανεκκινείτε «δήθεν» την εθνική στεγαστική πολιτική, επιχειρώντας ένα προεκλογικό εμπόριο ελπίδας, που όμως, σχεδιάστηκε χωρίς διαβούλευση και εντελώς βιαστικά.

· Το πόσο στο πόδι είναι η νομοθέτησή σας και το πόσο εκτός του προγραμματισμού σας ήταν η εκπόνηση εθνικής στεγαστικής πολιτικής αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι ούτε στο Ταμείο Ανάκαμψης υπήρξε πρόβλεψη για τη χρηματοδότηση της.

· Την ίδια ώρα η Πορτογαλία προϋπολογισε 2,7 δις για την κατασκευή 26.000 κοινωνικών κατοικιών, η Ισπανία 1 δις για την κατασκευή 20.000 κοινωνικών κατοικιών και η Ιταλία 10.000 κατοικίες.

· Στον πυρήνα της, η στεγαστική σας πολιτική απεικονίζει την πολιτική σας φιλοσοφία: Αντί ενός ισχυρού δημόσιου φορέα, που μπορεί να εκπονεί και να παρακολουθεί την υλοποίηση εθνικής στεγαστικής πολιτικής όπως έκανε ο ΟΕΚ επί 70 χρόνια, η κυβέρνηση πριμοδοτεί και πάλι τον ιδιωτικό τομέα και κλείνει το μάτι στους εργολάβους και στις κατασκευαστικές εταιρίες.

· Παράλληλα, δημιουργεί μία νέα «πελατεία» για τις τράπεζες, τους νέους από 25 έως 39 ετών, στους οποίους θα χορηγηθούν δάνεια για την αγορά κατοικίας. Άραγε τι αξιοπιστία μπορεί να έχει μία κυβέρνηση, που κατευθύνει τη νεολαία στη μέγγενη των τραπεζών, την ώρα μάλιστα που έχει καταργήσει την προστασία της πρώτης κατοικίας; Είναι δυνατό ακόμα να πιστεύετε ότι μπορεί να γίνει σοβαρή στεγαστική πολιτική μέσω δανείων και τραπεζών;

· Το νομοσχέδιο που μας καλείτε να ψηφίσουμε δείχνει τον προεκλογικό σας πυρετό, την αγωνία σας να πλειοδοτήσετε στις συγκεκριμένες και ρεαλιστικές προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για μία δυναμική επανεκκίνηση της εθνικής στεγαστικής πολιτικής με κοινωνικό πρόσημο.

Οι προτάσεις μας περιλαμβάνουν:

· Κατασκευή χιλιάδων κατοικιών με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης, στα πρότυπα της Πορτογαλίας και της Ισπανίας, που θα διατίθενται με πολύ χαμηλό ενοίκιο σε νέους και οικογένειες

· Φορολογικές ελαφρύνσεις και χρηματοδότηση του κόστους ανακαίνισης και ενεργειακής αναβάθμισης σε ιδιοκτήτες κενών κατοικιών για να τις διαθέσουν για μακροχρόνια ενοικίαση σε προσιτές τιμές

· Κατασκευή νέων, σύγχρονων φοιτητικών εστιών

· Επιδότηση ενοικίου με κοινωνικά κριτήρια

· Πρόσθετο επίδομα σε κάθε φοιτητή που σπουδάζει σε πόλη – τουριστικό προορισμό

· Επαναφορά έκπτωσης φόρου ενοικίου για παιδιά που σπουδάζουν μακριά από το σπίτι τους

· Είναι προφανές ότι η απομάκρυνσή σας από την κοινωνία, η αφ’ υψηλού διακυβέρνηση σας και η έλλειψη κοινωνικής ευαισθησίας, κατέληξε σε ένα σχέδιο νόμου που δεν πείθει κανέναν.

Δείτε παρακάτω το βίντεο:
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ