ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2022

Τα "Χριστούγεννα των πολέμων" στο Πολεμικό Μουσείο Τρίπολης

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:35:00 π.μ. |
Πολεμικό Μουσείο Τρίπολης
Το Πολεμικό Μουσείο/Παράρτημα Τρίπολης παρουσιάζει ένα αφιέρωμα ιστορικής αναδρομής σε γεγονότα που συνέβησαν στα πεδία των μαχών τις ημέρες του Αγίου Δωδεκαημέρου, με ιδιαίτερη αναφορά στον Μακεδονικό Αγώνα 1904-1908, στους Βαλκανικούς Πολέμους 1912-1913, στην Μικρασιατική Εκστρατεία 1919-1922, στον Ελληνοϊταλικό Πόλεμο 1940-1941 και στο δραματικό Ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων της 13ης Δεκεμβρίου 1943.

Την ιστορική έρευνα και την παρουσίαση της εκδήλωσης επιμελούνται ο διευθυντής του Μουσείου Σμήναρχος Δημήτρης Φωτόπουλος και ο υποψήφιος διδάκτορας ιστορίας Χρήστος Αγγελόπουλος, ενώ τις αφηγήσεις των πρωτότυπων κειμένων θα παρουσιάσουν η Ελένη Αρτοπούλου και ο Παναγιώτης Πιτερός.
Η εκδήλωση πλαισιώνεται με Βυζαντινούς Ύμνους των Χριστουγέννων που θα αποδώσει ο Βυζαντινός Χορός του Ιερού Ναού Αγίου Τρύφωνος Τριπόλεως, με Χοράρχη τον Πρωτοψάλτη Βασίλειο Κούρο.
Παράλληλα, στο χώρο θα εκτίθενται δύο έργα κλασικής ελαιογραφίας από τις προσωπικές συλλογές φίλων του Πολεμικού Μουσείου, τα οποία έχει φιλοτεχνήσει η ζωγράφος - προσωπογράφος Μαριλύ Ξαγά και εντάσσονται στην ομάδα έργων της με τίτλο «Διὰ τὴν Ὀρθοδοξίαν».
Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Τρίπολης και θα γίνει τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου στις 19:30 στο χώρο του Πολεμικού Μουσείου Τρίπολης, Εθνομαρτύρων 1, Πλατεία Αγίου Βασιλείου.

Με εξαιρετική τιμή
Σμήναρχος (ΤΕΑ) Δημήτρης Φωτόπουλος
Διευθυντής Πολεμικού Μουσείου/Παραρτήματος Τρίπολης
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ