ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2022

Γ.Γκιόλας: Πότε επιτέλους θα ανοίξει τα χαρτιά της η κυβέρνηση για τα Νοσοκομεία της Αργολίδας;

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:45:00 μ.μ. | | |
Γ.Γκιόλας
Δημοσιεύματα σχετιζόμενα με συγχωνεύσεις νοσοκομείων μέσα στο 2023 στις οποίες αναμένεται να προχωρήσει το Υπουργείο Υγείας με βάση το νέο χάρτη υγείας που έχει καταρτίσει, έχουν προκαλέσει έντονη ανησυχία και έκδηλη αγωνία στους πολίτες της Αργολίδας καθώς και σε μερίδα κατοίκων περιοχών όμορων νομών που εξυπηρετούνται από τις υπηρεσίες τους.

Βρισκόμαστε ήδη σε μια μακρά άτυπη προεκλογική περίοδο και η Νέα Δημοκρατία δεν έχει ξεκαθαρίσει τα σχέδιά της για την Αργολίδα, παρότι φωτογραφίζεται κι αυτή μαζί με άλλους νομούς που έχουν περισσότερες της μιας Νοσηλευτικής Μονάδας και μάλιστα σε κοντινή μεταξύ τους απόσταση.

Εικασίες και αόριστες προβλέψεις διαρρέονται περί λειτουργικής διασύνδεσης τέτοιων νοσοκομείων που θα λειτουργούν υπό κοινή διοίκηση και μετακινούμενο προσωπικό.

Επειδή σε καμία από τις πολλές κοινοβουλευτικές ερωτήσεις που υπέβαλα στον αρμόδιο Υπουργό για το μέλλον των δύο νοσοκομείων του Νομού δεν έλαβα απάντηση.

Επειδή η τακτική της σιγής και απόκρυψης προθέσεων δεν αρμόζει σε μια υπεύθυνη πολιτική ηγεσία αφού δεν ξεκαθαρίζει τα χαρτιά της και σχεδιάζει ερήμην των πολιτών και χρηστών των υπηρεσιών της Δημόσιας υγείας.

Καλούμε την Κυβέρνηση να σταματήσει να παίζει το κρυφτό επικαλούμενη δείκτες αποτελεσματικότητας, ελλείψεις προσωπικού και κοντινές αποστάσεις και να δημοσιοποιήσει άμεσα και με ευθύτητα τις προθέσεις της.

Να αναλάβει δε ακέραια ευθύνη για την υποστελέχωση ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που εις μάτην και ως πρόφαση και μόνο επικαλείται, στην προσπάθεια της να περιορίσει το δημόσιο χαρακτήρα της υγείας στον τόπο μας.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ