ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022

Παρουσία Βορίδη τα αποκαλυπτήρια στο Άργος για το μνημείο των Ελλήνων θυμάτων γενοκτονιών (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:54:00 μ.μ. | | | |
Καμπόσος
Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Μνήμης και Αξιοπρέπειας για τα Θύματα του Εγκλήματος της Γενοκτονίας και της Πρόληψης αυτού του Εγκλήματος, ο Δήμος Άργους Μυκηνών διοργάνωσε την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022 στην πόλη του Άργους, τα αποκαλυπτήρια μνημείου αφιερωμένου στους Έλληνες θύματα του Εβραϊκού Ολοκαυτώματος, της γενοκτονίας των Ποντίων και της Μικρασιατικής Καταστροφής.
Η εκδήλωση ξεκίνησε στις 11:30 παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών Μ. Βορίδη και του Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών Ι. Χρυσουλάκη και άλλων προσωπικοτήτων της  Ελληνικής διπλωματίας, στην Αίθουσα Μέγας Αλέξανδρος και ολοκληρώθηκε με επιμνημόσυνη δέηση από τον Μητροπολίτη Αργολίδας κ. Νεκτάριο και κατάθεση στεφάνων στην πλατεία Δημοκρατίας (πλατεία λαϊκής αγοράς) όπου έγιναν τα αποκαλυπτήρια του μνημείου.
Την εκδήλωση παρακολούθησαν μεταξύ άλλων οι βουλευτές Αργολίδας Γ. Ανδριανός, και Α. Πουλάς, ο βουλευτής Αρκαδίας Κ. Βλάσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Δ. Σχοινοχωρίτης, ο Δήμαρχος Ναζαρέτ, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι των Ελλήνων Εβραίων και εκπροσώπων από το Ισραήλ,  Πολιτιστικών Συλλόγων και απλός κόσμος. Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε βιντεοσκοπημένο μήνυμα του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη,ενώ παρευρέθηκαν και τα στελέχη της Ν.Δ. Ε. Παναγιωτοπούλου και Σόνια Τάνταρου - Κρίγγου.
O Δήμαρχος Άργους Μυκηνών κ. Δημήτρης Καμπόσος & Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου απένειμε μετάλλια και αναμνηστικές πλακέτες σε εκπροσώπους Ποντίων, Εβραίων και Μικρασιατών, ενώ  κατά την διάρκεια των αποκαλυπτηρίων του μνημείου ανέφερε μεταξύ άλλων:
"Η αρχαιότερη πόλη της Ευρώπης. Η πόλη που ύμνησε ο Όμηρος, αποκαλώντας τους 'Ελληνες Αργείους, και ο τόπος καταγωγής των Βασιλέων Μακεδόνων το Άργος, στέλνει μήνυμα ειρήνης και αδελφοσύνης «Ποτέ πια γενοκτονίες ποτέ πια ολοκαυτώματα!». 
Η βαριά κληρονομιά αυτού του τόπου που ταξιδεύει στους αιώνες, γίνεται οδηγός για το μέλλον! Τον Σεπτέμβριο του 2015, 67 χρόνια μετά την υιοθέτηση της Σύμβασης και την επίσημη «εισαγωγή» του όρου «γενοκτονία», η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ καθιέρωσε την 9η Δεκεμβρίου κάθε έτους ως Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης και Αξιοπρέπειας για τα Θύματα του Εγκλήματος της Γενοκτονίας και της Πρόληψης αυτού του Εγκλήματος. 
Τα αποκαλυπτήρια του μνημείου είναι φόρος τιμής στα Θύματα των Ελλήνων Ποντίων , Εβραίων , Μικρασιατών και με την πράξη αυτή ο Δήμος Άργους Μυκηναίων δίνει βαρύτητα για να παραμείνουν ζωντανά στη μνήμη όλων τα αποτρόπαια εγκλήματα ώστε να μην επαναληφθούν. Λαός χωρίς μνήμη δεν έχει μέλλον!"
Η εκδήλωση τελούσε.υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών & της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας. 
Δείτε παρακάτω τους χαιρετισμούς του Δημάρχου Άργους Μυκηνών και του Υπουργού Εσωτερικών:
Δείτε παρακάτω ένα μικρό απόσπασμα αππό την στιγμή των αποκαλυπτηρίων:
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ