ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2022

Αργολίδα: Σε πολύ χαμηλά επίπεδα οι τιμές για τα πορτοκάλια Μέρλιν

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:22:00 μ.μ. | |
πορτοκάλια
Ξεκίνησαν αυτές τις ημέρες σε κάποιες περιοχές οι κοπές πορτοκαλιών ποικιλίας Μέρλιν αν και υπάρχουν ακόμη αρκετές ποσότητες από Ναβαλίνες που δεν έχουν συγκομιστεί.

Οι τιμές παραγωγού είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα και η ζήτηση υποτονική. Ο υψηλός πληθωρισμός στις καταναλωτικές αγορές και η γενικότερη οικονομική ατμόσφαιρα στην ΕΕ δεν ευνοεί την κατανάλωση πορτοκαλιών και λοιπών οπωροκηπευτικών.

Θα πρέπει η κυβέρνηση να αναλάβει μέτρα στήριξης των παραγωγών για να μην υπάρξει εγκατάλειψη των καλλιεργειών.

Η κ. Άννα Λαμπάδα, πρόεδρος του Συνεταιρισμού Σταθέικων της Αργολίδας, τονίζει στον ΑγροΤύπο ότι «με πολύ μεγάλη δυσκολία γίνεται το εμπόριο πορτοκαλιών. Στον συνεταιρισμό έχουμε καταφέρει να ολοκληρώσουμε την συγκομιδή στις Ναβαλίνες αλλά στις άλλες περιοχές οι κοπές γίνονται με αργούς ρυθμούς. 

Το βάρος έχει πέσει στα μανταρίνια που υπάρχει καλύτερη ζήτηση επειδή δεν υπάρχουν πολλοί εργάτες γης. Οι Ναβαλίνες ξεκίνησαν από 35 λεπτά το κιλό τιμή παραγωγού αλλά αυτή την εποχή η τιμή έχει μειωθεί στα 25 λεπτά για την καλή ποιότητα αν και πολλοί πουλάνε μέχρι και 20 λεπτά. 

Έχουν ξεκινήσει να γίνονται και κοπές στα Μέρλιν αλλά είναι μικρές ποσότητες με τιμές στα 20 λεπτά. Είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που πάνε πίσω οι κοπές πορτοκαλιών επειδή υπάρχει καλή ζήτηση στα μανταρίνια».

Από την πλευρά του ο παραγωγός και πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Σκαφιδακίου από την Αργολίδα, Θωμάς Φάκλαρης, αναφέρει στον ΑγροΤύπο ότι «ξεκίνησαν οι κοπές με μικρές ποσότητες των πορτοκαλιών Μέρλιν. 

Η τιμή παραγωγού όμως είναι σε χαμηλά επίπεδα στα 20 λεπτά το κιλό (μικτά). Παράλληλα συνεχίζονται οι κοπές στις Ναβαλίνες και υπάρχει αρκετή παραγωγή ακόμη στα δέντρα, ενώ οι τιμές κυμαίνονται στα 22 λεπτά».
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ