ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022

Διαμαρτυρία στο Νοσοκομείο Ναυπλίου ενάντια στο νομοσχέδιο για την δευτεροβάθμια περίθαλψη

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:08:00 μ.μ. | | |
Συγκέντρωση
Την Πέμπτη 01/12/2022, το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε συμβολική διαμαρτυρία από μέλη του Συνδικάτου Γάλακτος Τροφίμων Ποτών, του Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και του Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ –ΕΦΚΑ στο νοσοκομείο Ναυπλίου κατά την διάρκεια της εφημερίας, ενάντια στο νομοσχέδιο για την δευτεροβάθμια περίθαλψη.

Με ανακοινώσεις και συνθήματα όπως: «τα νοσοκομεία τα πλήρωσε ο λαός-δεν τα παζαρεύουμε για χάρη κανενός», «δώστε λεφτά για υγεία και παιδεία-και όχι για του ΝΑΤΟ τα σφαγεία» και «υγεία, παιδεία, ενέργεια, νερό-να είναι δωρεάν για όλο το λαό», διαμήνυσαν ότι το νομοσχέδιο απορρίπτεται και απαίτησαν να αποσυρθεί!

Επίσης, συζήτησαν με εργαζόμενους και ασθενείς για αυτό το πραγματικά εκτρωματικό και απαράδεκτο νομοσχέδιο της κυβέρνησης, που επιδιώκει να ιδιωτικοποιήσει περαιτέρω την υγεία και να διαλύσει περισσότερο τις εργασιακές σχέσεις των γιατρών.
Ένα νομοσχέδιο που "απολαμβάνει" την πλήρη απόρριψη όλων των φορέων των υγειονομικών, υπερασπίζοντας το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, μόνιμες μαζικές προσλήψεις, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, διεκδικώντας τον χαρακτηρισμό του χώρου ως ανθυγιεινό, αυξήσεις στους μισθούς και όχι επιδοματικές πολιτικές, εξασφάλιση της ίσης, δωρεάν περίθαλψης για όλο το λαό.

Ο σκοπός της κυβέρνησης δεν είναι η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, η κάλυψη των κενών και η αύξηση του εισοδήματος των γιατρών. Αν ήθελαν πραγματικά την ενίσχυση του ΕΣΥ, θα έπρεπε να κάνουν πράξη όλα τα αιτήματα των υγειονομικών και τα «κενά» που αποκάλυψε και η πανδημία.

Ο σκοπός τους είναι η ενίσχυση της λειτουργίας του νοσοκομείου με τη λογική «κόστους-οφέλους» και η περαιτέρω εμπορευματοποίηση του ΕΣΥ.

Καλούμε όλους τους υγειονομικούς, τα σωματεία, τους μαζικούς φορείς και συνολικά το λαό της Αργολίδας να απορρίψουν στη πράξη το νέο αντιλαϊκό σχέδιο.

Η ΥΓΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ – ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ!

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Κ ΠΟΤΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ-ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ