ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022

Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος: Μέλημά μας να επιτύχουμε έναν Δήμο φιλόξενο για τα άτομα με αναπηρία

Δημήτρης Κωστούρος
Η 3η Δεκεμβρίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, που πέρα από τον ισχυρό συμβολισμό της απαιτεί από όλους μας ευαισθητοποίηση, αλλαγή νοοτροπίας και εφαρμογή σύγχρονων λύσεων στα προβλήματα των συνανθρώπων μας.

Στα θέματα των ΑμεΑ τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο γιατί το δικαίωμα στη ζωή αποτελεί αξίωμα που δεν έχει ούτε επιδέχεται εξαιρέσεις.

Η ένταξη των συνανθρώπων μας ΑμεΑ σε μια δίκαιη και ισότιμη κοινωνία παραμένει ένα σημαντικότατο ζητούμενο αλλά και μια μεγάλη κοινωνική ανάγκη.

Είναι καθήκον της Πολιτείας, αλλά και των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να δημιουργούμε τις προϋποθέσεις, προκειμένου όλοι οι πολίτες να έχουν ίσες ευκαιρίες και δυνατότητες.

Η Δημοτική μας Αρχή εργάζεται προς αυτή την κατεύθυνση, υλοποιώντας ένα σχέδιο με στόχο την απρόσκοπτη πρόσβαση και συμμετοχή των ατόμων με αναπηρία σε κάθε πτυχή της καθημερινότητας, με υποστηρικτικές υπηρεσίες και εκπαιδευτικά προγράμματα του Δήμου στην απασχόληση, με νέες θέσεις στάθμευσης ΑμεΑ με στόχο τη καλύτερη διευκόλυνση τους αλλά και με μελέτες προσβασιμότητας ΑμεΑ σε κάθε έργο υποδομής που προγραμματίζουμε.

Μέλημά μας είναι να επιτύχουμε έναν Δήμο φιλόξενο για τα άτομα με αναπηρία, στηρίζοντας δράσεις και πρωτοβουλίες στέλνοντας έμπρακτο μήνυμα υποστήριξης της προσβασιμότητας των ανθρώπων με αναπηρία σε όλους τους τομείς της καθημερινής ζωής.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ