ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2023

"Μαύρα σύννεφα" για οικονομική ύφεση το 2023 από την Παγκόσμια Τράπεζα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:32:00 μ.μ. | |
world bank
Πληθαίνουν οι «φωνές» που μιλούν για νέα ζοφερή οικονομική κατάσταση, με την Παγκόσμια Τράπεζα να προειδοποιεί για ύφεση μέσα στο 2023.


Σύμφωνα με το Bloomberg, στην εξαμηνιαία έκθεσή της «Παγκόσμιες Οικονομικές Προοπτικές», η Παγκόσμια Τράπεζα αναφέρει πως οι περαιτέρω κρίσεις θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ύφεση το 2023, με τα μικρά κράτη να είναι αυτά που είναι πιο ευάλωτα.

Αλλά ακόμα και άλλη κρίση να μην υπάρχει, η οικονομική ανάπτυξη σε παγκόσμιο επίπεδο αναμένεται να επιβραδυνθεί απότομα, λόγω του «σφυξίματος» των οικονομικών πολιτικών εξαιτίας του πληθωρισμού, του συνεχιζόμενου πολέμου στην Ουκρανία και την επιδείνωση των χρηματοπιστωτικών συνθηκών.

Η Παγκόσμια Τράπεζα τονίζει πως θα πρέπει τα κράτη να λάβουν μέτρα ώστε να μετριάσουν την ύφεση αλλά και τη δυσπραγία που δημιουργεί η αύξηση του χρέους. Μάλιστα εφιστά ιδιαίτερα την προσοχή στις αναδυόμενες οικονομίες.

«Είναι κρίσιμο οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής στις αναδυόμενες και αναπτυσσόμενες αγορές να διασφαλίσουν ότι η οποιαδήποτε δημοσιονομική στήριξη θα επικεντρωθεί στις ευάλωτες ομάδες, ότι οι προσδοκίες για τον πληθωρισμό θα παραμείνουν καλά εδραιωμένες και ότι τα χρηματοπιστωτικά συστήματα θα συνεχίσουν να είναι ανθεκτικά», τονίζει η Παγκόσμια Τράπεζα.

Υπενθυμίζεται πως παρόμοιες προβλέψεις και αιτήματα έχουν κάνει κεντρικοί τραπεζίτες από όλο τον κόσμο, την ώρα που τα επιτόκια αυξάνονται ραγδαία.

Ολόκληρη η έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας αναμένεται να δημοσιευτεί τη Δευτέρα.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ