ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023

Όταν η Λαμία με Γιάννη Αποστολόπουλο στην ενδεκάδα πανηγύριζε πρόκριση στους ΄΄4΄΄του κυπέλλου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 2:54:00 μ.μ. | | |
Η πρώτη και ίσως μεγαλύτερη στιγμή της Λαμίας ήταν στη σεζόν 1971/72 όταν η ομάδα βρισκόταν στη Β' Εθνική και εκτός από τη μάχη για την άνοδο, έκανε ιστορική πορεία στο Κύπελλο Ελλάδας. 

Έχοντας προκριθεί από τους Ορχομενό και Κόρινθο, η ομάδα της Φθιώτιδας πέρασε στον τρίτο γύρο όπου κληρώθηκε με την ΑΕΚ του Μίμη Παπαϊωάννου, η οποία ήταν η πρωταθλήτρια της περασμένης σεζόν.

Αν και όλα έδειχναν πως η Ένωση θα έπαιρνε μία εύκολη πρόκριση στα προημιτελικά όμως η Λαμία είχε διαφορετική άποψη και αφότου οδήγησε το ματς στην παράταση (μονά παιχνίδια), ο Ζέρβας λύτρωσε την ομάδα του κάνοντας το 1-0 στο 110'.

Στην ενδεκάδα εκείνης της ηρωικής Λαμίας συμμετείχε ο Αργείος Γιάννης Αποστολόπουλος ( μεταγραφή από τον Παναργειακό τότε ), ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΣ Αργολίδας.

Στο σφύριγμα της λήξης, το κλαμπ της Β' Εθνικής είχε γράψει ιστορία και στα προημιτελικά φιλοξενήθηκε από τον ΟΦΗ, τον οποίο νίκησε στη διαδικασία των πέναλτι με 4-2 για να φτάσει τα ημιτελικά. Εν τέλει αποκλείστηκε από τον ΠΑΟΚ.

Στη σύνθεση εκείνης της ομάδας της Λαμίας ήταν και ο Γιώργος Μποφίλιος που στο τέλος της καριέρας του στην Α εθνική ήρθε στον Ασκληπιό Επιδαύρου , μάλιστα μένει μόνιμα στην περιοχή.

Στη χαρακτηριστική φωτο του αγώνα εκείνου ο Γιάννης Αποστολόπουλος σηκώνεται στα χέρια των συμπαικτών του έχοντας συμβάλλει αποφασιστικά στην ιστορική πρόκριση της Λαμίας επί της πανίσχυρης ΑΕΚ.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ