ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2023

Ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών για τα δεδομένα της εποχής σπάνε οι ευρωπαϊκές πόλεις

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:42:00 μ.μ. | |
Υψηλές θερμοκρασίες στην Ευρώπη
Ευρωπαϊκές πόλεις, από το Βερολίνο έως τη Βαρσοβία, καταγράφουν το θερμότερο ξεκίνημα του μήνα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Βloomberg.

Η θερμοκρασία στη γερμανική πρωτεύουσα έφτασε τους 16 βαθμούς Κελσίου την Πρωτοχρονιά, ρεκόρ Ιανουαρίου, ανέφερε η εθνική υπηρεσία πρόγνωσης Deutscher Wetterdienst στο Twitter.

Στη πρωτεύουσα της Πολωνίας, τη Βαρσοβία, ο υδράργυρος ξεπέρασε την προηγούμενη μέγιστη τιμή κατά περισσότερο από πέντε βαθμούς.

Στην Τσεχική Δημοκρατία καταγράφηκε η θερμότερη Παραμονή Πρωτοχρονιάς όλων των εποχών, με πρωτόγνωρες θερμοκρασίες να σαρώνουν τον καθ' όλα χειμερινό προορισμό.

Καλός καιρός σημαίνει λιγότερη ανάγκη για φυσικό αέριο

Το χειμερινό κύμα καύσωνα στην Ευρώπη περιόρισε τη ζήτηση για φυσικό αέριο, μειώνοντας την πίεση στα εύθραυστα ενεργειακά συστήματα της ηπείρου και πιέζοντας τις τιμές προς τα κάτω. Στις περισσότερες περιοχές ο ασυνήθιστα ζεστός καιρός θα συνεχιστεί, καταπνίγοντας τους φόβους ότι η περιοχή θα μπορούσε να κληθεί να χρησιμοποιήσει δελτία και διακοπές ρεύματος εν μέσω της μειωμένης παροχής φυσικού αερίου από τη Ρωσία.

Συνολικά 75,4 ημέρες θέρμανσης -με βάση ένα μέτρο της αναγκαίας ενέργειας που απαιτείται για τη θέρμανση των σπιτιών- αναμένονται την επόμενη εβδομάδα στην Ευρώπη, σύμφωνα με την εταιρεία πρόβλεψης Maxar Technologies. Αυτό είναι κάτω από τον μέσο όρο των 10 ετών, που είναι 79,9 ημέρες. Οι ευρωπαϊκές τιμές του φυσικού αερίου μειώθηκαν έως και 6,5% την Τρίτη, μία ημέρα αφότου άγγιξαν το χαμηλότερο επίπεδό τους από την εποχή πριν από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Η επιστροφή των ισχυρότερων ανέμων σε τμήματα της Ευρώπης ανακουφίζει, επίσης, την αγορά. Η Γερμανία αναμένεται να καταγράψει σχεδόν ρεκόρ αιολικής ενέργειας την Τετάρτη, σύμφωνα με μοντέλο του Bloomberg.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ