ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2023

Το θέμα της ένταξης εργατών γης από τρίτες χώρες σε σύσκεψη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:26:00 μ.μ. | |
Θερμοκήπιο
Διευρυμένη συνάντηση μεταξύ του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, του γενικού γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής Πάτροκλου Γεωργιάδη καθώς και στελεχών από το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου και τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Περιφέρειας, την Τρίπολη.

Σκοπός της συνάντησης, στην οποία συμμετείχε και ο αντιπεριφερειάρχης ΠΕΠ/ΕΣΠΑ και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Τάσος Γκιολής, ήταν η ενημέρωση για τις δράσεις οι οποίες θα υλοποιηθούν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου την επόμενη προγραμματική περίοδο 2021 – 2027, στο πλαίσιο του προγράμματος ένταξης υπηκόων τρίτων χωρών στην αγορά εργασίας (νέο Helios).

Το πρόγραμμα αποτελεί την διάδοχη κατάσταση του προγράμματος Helios, που έτρεξε κατά την απελθούσα προγραμματική περίοδο. Επίσης, στην διάρκεια της συνάντησης υπήρξε και η ανταλλαγή απόψεων για τη γενικότερη υλοποίηση προγραμμάτων κοινωνικής ένταξης στα όρια χωρικής αρμοδιότητας της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Το πιο πάνω πρόγραμμα επιδιώκει την υποστήριξη δικαιούχων διεθνούς προστασίας (αναγνωρισμένοι πρόσφυγες και δικαιούχοι επικουρικής προστασίας) και προσωρινής προστασίας (όπως τα εκπατρισμένα άτομα από την Ουκρανία που είναι είτε πολίτες Ουκρανίας είτε δικαιούχοι διεθνούς προστασίας, στους οποίους αναγνωρίστηκε το καθεστώς από την Ουκρανία), για την ένταξή τους στην κοινωνικοοικονομική ζωή και την αγορά εργασίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, διευκολύνοντας παράλληλα την αυτόνομη και ανεξάρτητη διαβίωσή τους και προάγοντας τον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής.

Το πρόγραμμα εντάσσεται στο ΕΚΤ (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) για την προγραμματική περίοδο 2021 – 2027, αφορά 400 ωφελούμενους με την προβλεπόμενη δαπάνη για τρία χρόνια να ανέρχεται σε 2.350.000 ευρώ. Ο περιφερειάρχης Π. Νίκας σημείωσε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα συνδράμει στην υποστήριξη των μεταναστών, στο πλαίσιο των οδηγιών που δίνονται από το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

Στη συνάντηση στην Τρίπολη συμμετείχαν επίσης, μεταξύ άλλων, ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Πρόνοιας Αγγελος Χρονάς, ο σύμβουλος του γ.γ. Μεταναστευτικής Πολιτικής Αγγελος Αθανασόπουλος, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Κοινωνικής Ενταξης Αθανάσιος Βιτσεντζάκος, η προϊσταμένη του Τμήματος Σχεδιασμού Πολιτικών και Προγραμμάτων Κοινωνικής Ενταξης Ελένη Σιώπη, από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης οι Δημήτριος Ραζής, Κωνσταντίνος Δημόπουλος και Κλαούντια Σαμαρά, από την ΕΥΔΕΠ της Περιφέρειας Πελοποννήσου ο διευθυντής Αντώνης Ψαράκης, καθώς και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες.


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ