ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2023

Ξεκινούν εργασίες για την αποκατάσταση του Παλιού Τελωνείου Ναυπλίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:38:00 π.μ. | | |
εργολαβία
Η τοποθέτηση προστατευτικών αυτές τις ημέρες μπροστά από το κτήριο του Παλιού Τελωνείου στο Ναύπλιο μαρτυρούν την έναρξη των εργασιών για την αποκατάσταση του και την επανάχρησή του ώς Χώρος Εκθέσεων και Πολλαπλών Πολιτισμικών Λειτουργιών.

20 χρόνια σχεδόν μετά την παύση της λειτουργίας του, το εμβληματικό για το Ναύπλιο ιστορικό διατηρητέο μνημείο στο κεντρικότερο σημείο της πόλης βρίσκει την προστασία και την προβολή που του αξίζει.
Στις 7 Οκτωβρίου 2020 είχε υπογραφεί η χρηματοδότηση για την αποκατάσταση του Παλαιού Τελωνείου Ναυπλίου και την επανάχρησή του ως Χώρος Εκθέσεων και Πολλαπλών Πολιτισμικών Λειτουργιών με συνολικό προϋπολογισμό 960.000€.

Ειδικότερα προβλέπονται οι παρακάτω εργασίες:

Εργασίες επισκευής ενίσχυσης κτηρίου (Επισκευή συντήρηση αποκατάσταση ή αντικατάσταση ξύλινης στέγης, ενίσχυση θεμελίωσης με πλαγιοθεμελιώσεις, ενίσχυση τοιχοποιιών με ενέματα και εσωτερικό οπλισμένο επίχρισμα, ενίσχυση ή αντικατάσταση ξύλινου δαπέδου παταριού, αποκατάσταση δαπέδου ισογείου), Η/Μ εγκατάσταση με στόχο την προσαρμοστικότητα των λειτουργιών και των ηλεκτρολογικών και δικτυακών παροχών, ενώ έχει προηγηθεί αρχιτεκτονική, στατική και Η/Μ Μελέτη.
Ο  Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού Γιώργος Διδασκάλου σε πρόσφατη δηλωση του είχε αναφέρει:

"Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους υπαλλήλους του ΥΠΠΟΑ για τον ζήλο τον οποίο επέδειξαν, ώστε ένα τόσο σημαντικό μνημείο να προστατευθεί και να αναδειχθεί, την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων και ειδικότερα τις υπηρεσίες του ΥΜΕΠΕΡΑΑ για τη βοήθειά τους σε όλα τα στάδια της προετοιμασίας, αλλά και όλους τους τοπικούς παράγοντες για τις διαχρονικές τους προσπάθειες για την προστασία του ιστορικού μνημείου.

Το Παλαιό Τελωνείο λαμβάνει την προσοχή και την προστασία που του αξίζει, και σε λίγους μήνες θα αποδοθεί στην Ελληνική κοινωνία και ειδικότερα στην κοινωνία του Ναυπλίου, με την οποία είναι διαχρονικά άρρηκτα συνδεδεμένο.
Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού θα επιβλέπει όλες τις μελέτες και τις εργασίες ώστε να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα αλλά και το σύνολο των εργασιών.

Οι κάτοικοι του Ναυπλίου αλλά και ολόκληρης της Αργολίδας θα δουν επιτέλους το μνημείο να ζωντανεύει ξανά.

Η προστασία και η ανάδειξη του Παλαιού Τελωνείου αποτελεί ιστορικό καθήκον, που καλούμαστε να φέρουμε εις πέρας."
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ