ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2023

Σωματεία Εργαζομένων και Συνταξιούχων Αργολίδας: Οι εργαζόμενοι δεν είναι αναλώσιμοι

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:32:00 π.μ. | |
απορριμματοφόρο
Τα Σωματεία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας, Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών Αργολίδας-Κορινθίας και το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ-ΕΦΚΑ Αργολίδας, εκφράζουμε τη στήριξη και την συμπαράσταση μας στον αγώνα των εργαζομένων της τοπικής διοίκησης Αργολίδας, ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών και την εισβολή των εργολάβων!! Δεν είστε μόνοι σας!

Η αντεργατική πολιτική που εφαρμόζουν στους δήμους, οι Δημοτικές Αρχές στον νομό Αργολίδας, μετατρέποντας τις υπηρεσίες τους σε πανάκριβο εμπόρευμα δίνοντας τες στους εργολάβους, αυξανοντας τα δημοτικά τέλη στο 40% για τη λαϊκή κατοικία και κατακρεουργώντας τα δικαιώματα των εργαζομένων, δεν θα περάσει!

Το ζήτημα των ιδιωτικοποιήσεων μας αφορά όλους! Αφορά καταρχήν τους εργαζόμενους γιατί αύριο θα χάσουν τις δουλειές τους, αφορά όμως και τους δημότες γιατί αυτοί θα καλεστούν να πληρώσουν τα κέρδη του εργολάβου.

Συνάδελφοι, δεν θα τους αφήσουμε να μην αφήσουν τίποτα όρθιο σε εργασιακά δικαιώματα, να τα δώσουν όλα στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, που θα προσλαμβάνουν εργαζόμενους, σύγχρονους δούλους, για ένα κομμάτι ψωμί μέχρι το θάνατο. Πίσω από κάθε νεκρό ή σακατεμένο ή άρρωστο από επαγγελματική ασθένεια εργάτη, κρύβεται το αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο, που κάθε χρόνο χειροτερεύει, με ευθύνη όλων των Κυβερνήσεων και των Δημοτικών Αρχών.

Ήδη το τραγικό παράδειγμα της Συναδέλφισσας στο Ξυλόκαστρο αποδεικνύει περίτρανα πως αυτό το αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο όλων των κυβερνήσεων οπλίζει την πλειοψηφία των Δημοτικών Αρχών να αυθαιρετούν σε βάρος των εργαζομένων και να συμπεριφέρονται σαν οι Δήμοι να είναι το τσιφλίκι τους, η ατομική τους επιχείρηση, ποδοπατώντας δικαιώματα και κατακτήσεις των εργαζομένων και του εργατικού κινήματος.

Φτάνουν στο σημείο να εκβιάζουν εργαζόμενους να παρανομήσουν, αντιμετωπίζοντας τους ως αναλώσιμους, «προσφέρουν» μέχρι και «μαύρη» εργασία χωρίς δικαιώματα, αρκετές φορές και απλήρωτη, θεωρώντας ότι βρίσκονται στο απυρόβλητο σε ότι και αν συμβεί. ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΙ!

Οι Δημοτικές Αρχές στο νομό, υλοποιούν τις κατευθύνσεις όλων των κυβερνήσεων διαχρονικά και τις απαιτήσεις των εργολάβων. Αντί για την αναβάθμιση των υπηρεσιών του δήμου και τη στελέχωση τους με μόνιμο προσωπικό για την καλύτερη εξυπηρέτηση του δημότη, όπως λένε, στοχεύουν στην συστηματική υποβάθμιση τους με απώτερο στόχο το πέρασμα τους στα ιδιωτικά συμφέροντα.

Καλούμε τους εργαζόμενους στην τοπική διοίκηση να κάνουν την επιτυχία της απεργίας της 17ης Γενάρη, υπόθεσή τους. ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ! ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ!

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

· Να σταματήσει κάθε προσπάθεια ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών του δήμου, να προχωρήσει άμεσα σε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για το σύνολο των υπηρεσιών. Κανένας ιδιώτης στις υπηρεσίες των δήμων

· Καμία απόλυση εργαζομένων – καμία εφεδρεία.

· Άμεση χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό που να καλύπτει το σύνολο των αναγκών και λειτουργιών των δήμων. Επιστροφή όλων των παρακρατηθέντων.

· Κατάργηση της κάθε είδους τοπικής φορολογίας, ανταποδοτικών τελών για την καθαριότητα, την ύδρευση, την αποχέτευση, τα τροφεία σε παιδικούς σταθμούς και οποιασδήποτε μορφής τοπικά χαράτσια που χτυπάνε το λαϊκό εισόδημα.

· Να ληφθούν ουσιαστικά μέτρα για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς.

· Να ελέγχονται τακτικά και να γίνεται έγκαιρα η επισκευή βλαβών και η περιοδική συντήρηση των οχημάτων. Να γίνει εκσυγχρονισμός των οχημάτων.

· Να χορηγούνται έγκαιρα όλα τα ΜΑΠ στους δικαιούχους.

Αντιπροσωπεία των Σωματείων θα παρευρεθεί τη ΔΕΥΤΕΡΑ 16/1/2023, στις 13:00 στο Ε.Κ. Ναυπλίου για να εκφράσουμε τη συμπαράσταση μας στους εργαζόμενους.

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ-ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ-ΕΦΚΑ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ