ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2023

Ο Χρήστος Προσύλης Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Επιδαύρου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:31:00 μ.μ. | |
Χρήστος Προσύλης
Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Επιδαύρου (Κ.Ε.Δ.ΕΠ.) αναγνώρισε και επισήμως τη δουλειά του Χρήστου Προσύλη για το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Επιδαύρου, με τον ορισμό του από την πλευρά της Κ.Ε.Δ.ΕΠ. ως Καλλιτεχνικού Διευθυντή. 

Ο κ. Προσύλης ανέφερε:

"Σας ευχαριστώ θερμά για την τιμή, και για όλη την υποστήριξη στο νεοσύστατο αυτό φεστιβάλ, που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά πέρσι στο Δήμο Επιδαύρου.
 
Στο προοίμιο της Οδύσσειας α-9 απαντάται η φράση νόστιμον ἦμαρ: "αὐτὰρ ὁ τοῖσιν ἀφείλετο νόστιμον ἦμαρ". Είναι ημέρα του νόστου, της επιστροφής στην πατρίδα. Μετά το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Λονδίνου που ξεκίνησε το 2008, και είχα την έμπνευση και (συνεχίζω μέχρι και σήμερα να έχω) την καλλιτεχνική και διοργανωτική ευθύνη για την υλοποίησή του, το νόστιμον ἦμαρ σηματοδοτήθηκε για μένα το 2022, με το υπέροχο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Επιδαύρου, του οποίου επίσης είχα την έμπνευση και την καλλιτεχνική και διοργανωτική ευθύνη για την υλοποίησή του.

Στο υπέροχο αυτό ταξίδι επιστροφής με την οργάνωση και υλοποίηση του νέου αυτού φεστιβάλ κάτω από την ομπρέλα του Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Λονδίνου και του Ινστιτούτου Κώδικα Υποκριτικής, είχα τη χαρά να έχω τη στήριξη του Δήμου Επιδαύρου και του Δημάρχου Τάσου Χρόνη, της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Επιδαύρου και του προέδρου της Τριαντάφυλλου Κρέτση, του ιστορικού τοπικού πολιτιστικού Προοδευτικού Συλλόγου ¨Ο Καββαδίας¨ και του προέδρου του Ίωνα Ξυπολιά, πολλών υποστηρικτών από την τοπική κοινωνία και πολλών εθελοντών. Υπέροχοι άνθρωποι όλοι, δημιουργικοί, ανοιχτοί στο νεωτεριστικό στοιχείο, με πάθος για τον πολιτισμό και για την προσφορά στην πατρίδα και την τοπική κοινωνία.

Είναι μεγάλη χαρά μου να συνεργάζομαι μετά από τόσα χρόνια, στον τόπο που μεγάλωσα, με υπέροχους και δημιουργικούς ανθρώπους. Να συνεργάζομαι για ένα τέτοιο φεστιβάλ απαιτήσεων μεγάλων, που συνδέει τον τόπο μέσα από την έβδομη τέχνη, τόσο με το εξωτερικό, όσο και με την υπόλοιπη Ελλάδα, και δημιουργεί νέες πρωτόγνωρες για τον τόπο δυνατότητες και προοπτικές. Είναι μια μεγάλη αισιοδοξία που γεννιέται για το μέλλον, μια αγάπη για τον άνθρωπο και τον πολιτισμό, και ένα χαμόγελο. Πράγματα που θα έπρεπε να είναι αυτονόητα, αλλά συχνά μας λείπουν.

Μου υπενθυμίζει επίσης το γεγονός αυτό, ότι πρέπει να βλέπουμε και την θετική και όμορφη πλευρά της ζωής. Το να συναντώ τόσο θετικούς, ανοιχτούς και δημιουργικούς με αγάπη στον πολιτισμό ανθρώπους, στην τοπική αυτοδιοίκηση, σε τοπικούς φορείς, στους ντόπιους επαγγελματίες, στους εκπαιδευτικούς, στον εθελοντισμό, μόνο μία σκέψη φέρνει: Ναι, υπάρχει και η όμορφη, θετική πλευρά της ζωής. Να μην το ξεχνάμε.
 
Το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Επιδαύρου 2023, είναι ήδη υπ΄ ατμόν και έρχεται το Σεπτέμβριο του 2023. Θα είμαστε όλοι εκεί."
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ