ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023

Τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ήρας επισκέφτηκε ο βουλευτής Αργολίδας Ανδρέας Πουλάς

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:10:00 μ.μ. |
Ανδρέας Πουλάς
Ο βουλευτής Αργολίδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Πουλάς επισκέφθηκε τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ήρας και συζήτησε με τον πρόεδρο του Συνεταιρισμού Χάρη Μακρή τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί εσπεριδοειδών στην περιοχή.

Μετά την συνάντηση ο βουλευτής δήλωσε: «Οι παραγωγοί εσπεριδοειδών της Ήρας αλλά και ολόκληρης της Αργολίδας βρίσκονται σε απελπιστική κατάσταση λόγω των προβλημάτων στην συγκομιδή και την διάθεση των πορτοκαλιών και των μανταρινιών. Έχουμε 27 Ιανουαρίου και το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής βρίσκεται ακόμα πάνω στα δένδρα. 

Οι δε τιμές παραγωγού που προσφέρονται από τους εμπόρους είναι τόσο χαμηλές που δεν καλύπτουν τα έξοδα καλλιέργειας, οδηγώντας τους αγρότες σε οικονομικό μαρασμό. Η κατάσταση επιβαρύνεται ακόμα περισσότερο από την τεράστια αύξηση του κόστους παραγωγής και το πρόβλημα της έλλειψης εργατών γης. 

Η κυβέρνηση πρέπει να λάβει άμεσα μέτρα για την ενίσχυση του εισοδήματος των παραγωγών, όπως η παροχή μέσω de minimis ενίσχυσης 300 ευρώ ανά στρέμμα κατ΄ελάχιστον, όπως ζητούν οι παραγωγοί. Επιπλέον, ο ΕΛΓΑ και η ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων πρέπει να δώσουν απαντήσεις για το φιάσκο των προκαταβολών στα πορτοκάλια και τις κρατήσεις που έγιναν στις αποζημιώσεις που έλαβαν οι παραγωγοί λόγω συμψηφισμών πριν τα Χριστούγεννα, χωρίς να έχουν εξεταστεί οι ενστάσεις επί των πορισμάτων για τις ζημιές του Ιανουαρίου 2022. »
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ