ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023

Πελοπόννησος: Στη Λακωνία τα μεγαλύτερα προβλήματα από την κακοκαιρία

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:50:00 π.μ. | | |
χωματουργικό μηχάνημα
Στην περιοχή της Λακωνίας κυρίως δημιούργησε προβλήματα το κύμα κακοκαιρίας που με κυρίαρχο χαρακτηριστικό τις σφοδρές βροχοπτώσεις έπληξε την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου την Περιφέρεια Πελοποννήσου, καθώς σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία σημειώθηκαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής.
Αυτό επισημάνθηκε σε τηλεδιάσκεψη που συγκάλεσε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, στην οποία αναφέρθηκε ειδικότερα ότι τα περισσότερα προβλήματα υπήρξαν στον Δήμο Ευρώτα -από την περιοχή του Βρονταμά έως το Ελος και τον Λεήμονα, αλλά και στην περιοχή μεταξύ της Σκάλας και του Βλαχιώτη όπου λόγω υπερχείλισης του Ευρώτα και του παραπόταμου του Βορβά έγινε διακοπή της κυκλοφορίας, ενώ στην ευρύτερη περιοχή πλημμύρισαν εκτάσεις και αγροτικοί δρόμοι. Λιγότερα προβλήματα προέκυψαν στις πυρόπληκτες περιοχές του Δήμου Ανατολικής Μάνης.
Στις πιο πάνω περιοχές, όπου βρέθηκε από την πρώτη στιγμή ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Θεόδωρος Βερούτης, ενεργούσαν μηχανήματα της Π.Ε. και του δήμου προκειμένου να αποτρέψουν κλιμάκωση των προβλημάτων.
Μικρότερα προβλήματα προέκυψαν στη Μεσσηνία, κυρίως στην περιοχή των Δήμων Πύλου – Νέστορος και Οιχαλίας, ενώ κατά τόπους σημειώθηκαν περιορισμένης έκτασης πλημμυρικά φαινόμενα και κατολισθήσεις στο ορεινό οδικό δίκτυο.
Στις υπόλοιπες Π.Ε. της Περιφέρειας Πελοποννήσου δεν έχουν αναφερθεί ιδιαίτερα προβλήματα.
Στη σύσκεψη με τον περιφερειάρχη Π. Νίκα, συμμετείχαν οι αντιπεριφερειάρχες Αργολίδας Γιάννης Μαντζούνης, Αρκαδίας Μανώλης Σκαντζός, Κορινθίας Χάρης Βυτινιώτης, Λακωνίας Θεόδωρος Βερούτης και Μεσσηνίας Ανδρέας Τσουκαλάς, ο εντεταλμένος για θέματα Πολιτικής Προστασίας περιφερειακός σύμβουλος Βασίλης Καπέλιος, ο συντονιστής Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου Βασίλης Χαντζής, καθώς και αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες, από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας και τα κατά Π.Ε. Τμήματά της, όπως και από τις Διευθύνσεις Τεχνικών Εργων.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ