ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023

Λειτουργία μόνιμης έκθεσης του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων στη Νέα Επίδαυρο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:02:00 μ.μ. | | |
Εκθεσιακός χώρος
Το 2014 εγκαινιάσθηκε η μόνιμη έκθεση του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων στο μονοτάξιο σχολείο της Νέας Επιδαύρου, στην πλατεία Α' Εθνοσυνέλευσης.

Από τότε, μέχρι και σήμερα ήταν επιτακτική η ανάγκη να λειτουργεί με σταθερό ωράριο ο χώρος, ώστε να μπορούν να τον επισκέπτονται μαθητές, αλλά και επισκέπτες της περιοχής.

Αυτό προσπάθησε και η νέα δημοτική αρχή. Αμέσως μετά τους περιορισμούς της πανδημίας ,καταφέραμε μέσω του προγράμματος του ΟΑΕΔ για δύο χρόνια να έχουμε σταθερό ωράριο για τους επισκέπτες του Δήμου μας!

Με την προσπάθεια για εξεύρεση μόνιμης λύσης για την στελέχωση της έκθεσης να μην σταματά, σας προσκαλούμε λοιπόν όλους να θαυμάσετε μία από τις δύο μόνιμες εκθέσεις του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων.
Η έκθεση παρουσιάζει τα γεγονότα της σύγκλησης της Α΄ Εθνοσυνέλευσης (20 Δεκεμβρίου 1821 - 15 Ιανουαρίου 1822), καθώς και τη σημασία του πολιτικού και οργανωτικού έργου της, τόσο για την ίδια την Επανάσταση του 1821, όσο και για το υπό διαμόρφωση ελληνικό κράτος.

Το υλικό περιλαμβάνει αναπαραγωγές εγγράφων, εκδόσεων και έργων τέχνης, σχεδιαγράμματα και χάρτες φτιαγμένα ειδικά για τις ανάγκες της έκθεσης. Προέρχεται από τη Βιβλιοθήκη και τη Συλλογή Έργων Τέχνης της Βουλής των Ελλήνων, την Εθνική Πινακοθήκη-Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτζου, το Μουσείο Μπενάκη, το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, τα Γενικά Αρχεία του Κράτους, τον Άρειο Πάγο, καθώς και ερευνητές και συλλέκτες της περιοχής.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε και στο https://foundation.parliament.gr/el/ekthesi/i-ethnosyneleysi-tis-epidayroy

Ωράριο Λειτουργίας Έκθεσης:

Τρίτη – Πέμπτη- Παρασκευή – Σάββατο : 10.00- 16.00


ΤΑΣΟΣ ΧΡΟΝΗΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ