ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023

Ερωτήματα της Λαϊκής Συσπείρωσης Επιδαύρου στην δημοτική αρχή για την Eurologic

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:43:00 π.μ. | | |
Μπουρδάκος
Τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορούν διάφορα δημοσιεύματα σχετικά με εταιρίες που είχαν αναλάβει την λογιστική υποστήριξη ή υπηρεσίες διαμόρφωσης οικονομικών ή υπηρεσίες ασφάλειας στους διάφορους ΟΤΑ καθώς και σε νομικά πρόσωπα αυτών. Η εταιρίες αυτές έχουν σχέση και με τον δήμο Επιδαύρου και με τα νομικά του πρόσωπα.

Η υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση των υπηρεσιών του δήμου δεν είναι κάτι καινούριο. Προχτές γράφαμε ότι από την θεσμοθετημένη κρατική χρηματοδότηση έχουν παρακρατηθεί τα τελευταία δέκα χρόνια 25 εκατομμύρια ευρώ, ενώ οι μόνιμοι εργαζόμενοι στο δήμο είναι περίπου το 60% του οργανογράμματος. Σε υπηρεσίες του δήμου η στελέχωση είναι οριακή και με δυσκολία ανταποκρίνεται στις ανάγκες. Αυτή η πολιτική επιτρέπει, με τις ευλογίες των δημοτικών αρχών, σε διάφορους ιδιώτες να αναλαμβάνουν την δουλειά κρίσιμων υπηρεσιών του δήμου. Οι απευθείας αναθέσεις σε αυτές τις περιπτώσεις είναι καθεστώς. Όπως και ότι πολλά από αυτά τα λεφτά καταλήγουν σε κολλητούς και ημέτερους. Από κοντά βέβαια υπάρχουν και οι διάφορες ΜΚΟ και οι αναπτυξιακές εταιρίες που είναι μηχανισμοί του αστικού κράτους, για την προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων Υπηρεσιών – Μελετών και Έργων, για το μοίρασμα δουλειών σε ημετέρους, για τη λειτουργία των Δήμου και των νομικών του προσώπων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, για το πέρασμα των ελαστικών εργασιακών σχέσεων στο χώρο, για τη διαμόρφωση ενός ακόμα μηχανισμού εξαγοράς και εκμαυλισμού συνειδήσεων.

Η Λαϊκή Συσπείρωση από την πρώτη στιγμή διεκδικεί πλήρη στελέχωση όλων των υπηρεσιών του δήμου με κρατική χρηματοδότηση και καμία εμπλοκή ιδιωτών – ΜΚΟ - αναπτυξιακών εταιριών.

Με βάση τα παραπάνω ρωτάμε τη δημοτική αρχή:

· Είναι οι εταιρείες που εμφανίζονται στα δημοσιεύματα συνεργάτες του Δήμου;

· Έχει ανατεθεί στην μία από αυτές με απευθείας ανάθεση η αποτύπωση των οικονομικών συναλλαγών της ΚΕΔΕΠ για το έτος 2022 και μάλιστα με το υπέρογκο ποσό των 9.900 ευρώ πλέον του αναλογούντος Φ.Π.Α.;

· Έχουν ανατεθεί συνολικά από το Δήμο και τα νομικά του πρόσωπα (ΚΕΔΕΠ, Λιμενικό Ταμείο, Σχολικές Επιτροπές, ΔΕΥΑΕΠ) τουλάχιστον 85.000 ευρώ, με απευθείας αναθέσεις; Πόσο μόνιμο προσωπικό θα μπορούσε να απασχολήσει ο δήμος με τα ίδια χρήματα;

· Ποιο είναι το φυσικό έργο των εταιριών αυτών στο Δήμο;

Τέλος επειδή άμεσα ή έμμεσα οι εταιρίες αυτές φέρονται να εμπλέκονται και στο γεγονός ότι για τους εργαζόμενους της ΚΕΔΕΠ δεν έχουν πληρωθεί οι ασφαλιστικές εισφορές με αποτέλεσμα να είναι ανασφάλιστοι, απαιτούμε το ζήτημα αυτό να λυθεί άμεσα.

Επικεφαλής Λαϊκής Συσπείρωσης Επιδαύρου
Μπουρδάκος Ναπολέων
Δημοτικός Σύμβουλος
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ