ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023

Τι αναφέρει ανακοίνωση του Δήμου Αχαρνών για την υπόθεση της εταιρείας Eurologic

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:00:00 μ.μ. | |
Δήμος Αχαρνών
Ανακοίνωση σχετικά με το θέμα που έχει προκύψει με την εταιρεία Eurologic, εξέδωσε ο Δήμος Αχαρνών εφόσον πρώτα έγιναν οι απαραίτητοι έλεγχοι οι οποίοι κινήθηκαν αμέσως μόλις έγιναν γνωστά στοιχεία της υπόθεσης. 

Όπως τονίζεται με έμφαση, ο Δήμαρχος Αχαρνών, ο Δήμος και οι υπηρεσίες του λειτουργούν πάντα με γνώμονα τη διαφάνεια και τη νομιμότητα.

Ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Σπύρος Βρεττός στο πλαίσιο της ενημέρωσης των δημοτών όσον αφορά το θέμα που έχει προκύψει με την εταιρεία Eurologic του κ. Λαμπρακάκη γνωστοποιεί τα εξής:

1)Την ίδια μέρα που έγιναν οι καταγγελίες διέταξε εγγράφως την πραγματοποίηση έρευνας από τη Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών και από όλα τα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου για το σύνολο των συμβάσεων και των πληρωμών των τελευταίων τεσσάρων ετών. Παράλληλα ζήτησε από τις υπηρεσίες του Δήμου να απευθυνθούν στις αρμόδιες υπηρεσίες (ΕΦΚΑ και ΔΟΥ) και να αιτηθούν βεβαιώσεις για τη γνησιότητα των αντίστοιχων ενημεροτήτων.

2)Ζήτησε εγγράφως να διακοπεί άμεσα κάθε συνεργασία με τη συγκεκριμένη εταιρεία, καθώς και με οποιαδήποτε άλλη εταιρεία στην οποία εμπλέκεται ο κ. Λαμπρακάκης άμεσα ή έμμεσα.

3)Ζήτησε να συγκεντρωθούν όλα τα στοιχεία και να κατατεθούν στις αρμόδιες δικαστικές και ελεγκτικές αρχές.

Επισημαίνεται ότι δεν υπάρχει καμία ενεργή σύμβαση μεταξύ του Δήμου και των Νομικών Προσώπων του με την εταιρεία, ενώ διακόπηκε άμεσα η μία και μόνο που προϋπήρχε με την Αναπτυξιακή Αχαρνών και η οποία έληγε στο τέλος του Φεβρουαρίου.

Επίσης, ουδέποτε ο Δήμαρχος υπέγραψε σύμβαση με εταιρεία συμφερόντων του αδερφού του κ. Λαμπρακάκη.

Η διερεύνηση της υπόθεσης αυτής είναι αναγκαία παρά το γεγονός ότι αφορά τη συγκεκριμένη επιχείρηση, η οποία συνεργάστηκε με τον Δήμο Αχαρνών ανελλιπώς από το έτος 2011 και όχι μόνο, αφού στο πελατολόγιό της περιλαμβάνονταν πολλοί διαφορετικοί δήμοι, ενδεικτικώς αναφερομένων των Δήμων Άργους-Μυκηνών, Ερμιονίδας, Επιδαύρου, Σικυωνιών, Αλιβερίου, Μεγανησίου κ.α.

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να επισημανθεί ότι ο Δήμος Αχαρνών ουδεμία οικονομική ζημία υπέστη κατά την υλοποίηση των συμβάσεων, που υπεγράφησαν, καθώς το αντικείμενό τους επιτελέστηκε σύμφωνα με τους προβλεπόμενους εξ αυτών όρους, όπως άλλωστε πιστοποιείται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου μας.

Ο Δήμαρχος Αχαρνών, ο Δήμος και οι υπηρεσίες του λειτουργούν πάντα με γνώμονα τη διαφάνεια και τη νομιμότητα. Αμέσως μετά τους απαραίτητους ελέγχους φρόντισε να ενημερώσει τους δημότες του, κάτι που θα συνεχίσει να κάνει ανελλιπώς για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Πως ξεκίνησαν όλα

Όλα ξεκίνησαν με μηνυτήρια αναφορά εναντίον του νυν Δημάρχου Αχαρνών Σπύρου Βρεττού, που κατέθεσε στις 19 Ιανουαρίου στα Δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων ο υποψήφιος δήμαρχος Αχαρνών Χρήστος Ηλιάδης, αποδίδοντάς εναντίον του πρώτου συγκεκριμένες καταγγελίες για διαπλοκή, παρανομία, αλλά και αναθέσεις έργων με πλαστά τιμολόγια. Όπως γνωστοποίησε οι καταγγελίες ήδη βρίσκονται κατατεθειμένες στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές.

Πριν από τη κίνηση του στα δικαστήρια, ο υποψήφιος Δήμαρχος Αχαρνών Χρήστος Ηλιάδης, επικεφαλής της παράταξης «ΑΧΑΡΝΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ», προέβη σε συγκεκριμένες καταγγελίες, εναντίον του Δημάρχου της πόλης Σπύρου Βρεττού, οι οποίες ακολουθούν στα παρακάτω βίντεο.

Η καταγγελία του Χρήστου Ηλιάδη

«Φίλες και φίλοι , δημότες των Αχαρνών, καλή χρονιά. Γιατί για κάποιους το 2023 δεν θα είναι. Θα τους φέρει αντιμέτωπους με τις ευθύνες τους. Πολιτικές και ποινικές.

Και αναφέρομαι σε σας και την παρέα σας κύριε Δήμαρχε με νέες αποκαλύψεις, για τη διαπλοκή, τα σκάνδαλα και τις παρανομίες σας.

Και λίγο με νοιάζει για εσάς προσωπικά, γιατί ξέρατε πολύ καλά τι κάνατε εσείς και οι συνεργάτες σας.

Κυρίως όμως με νοιάζει για το βρώμικο παιχνίδι που παίξατε στις πλάτες των υπαλλήλων και θα λογοδοτήσετε γι’ αυτό!

Ήρθε η ώρα της αλήθειας!

Και εξηγώ: Εταιρία Eurologic. Εταιρία λογιστικών υπηρεσιών του κ. Βασίλη Λαμπρακάκη.

Από το 2019 μέχρι και τον Αύγουστο του 2022 πήρε ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ αναθέσεις ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΥΡΩ , με τα δικά σου χρήματα Αχαρναϊκέ λαέ.

ENNEA απευθείας αναθέσεις σε μια εταιρία για υπηρεσίες διαμόρφωσης οικονομικών του δήμου.

ΕΝΝΕΑ απευθείας αναθέσεις σε ένα λογιστικό γραφείο, που οι φορολογικές του και οι ασφαλιστικές του ενημερότητες ήταν πλαστές!

Επαναλαμβάνω οι φορολογικές και ασφαλιστικές του ενημερότητες ήταν πλαστές.

Κι όλα αυτά σε γνώση του Δημάρχου και του αντιδημάρχου οικονομικών!

Δύο Απευθείας αναθέσεις στον δήμο, τρεις απευθείας αναθέσεις στο ΣΥΝΠΑ.

Μία απευθείας ανάθεση στη ΔΗΦΑ, μία απευθείας ανάθεση στην αναπτυξιακή και δύο απευθείας αναθέσεις στις σχολικές επιτροπές.

Επαναλαμβάνω:

Όλες οι παραπάνω πληρωμές έγιναν με πλαστές ασφαλιστικές και φορολογικές ενημερότητες!

Και ενώ κ. Βρεττέ είστε γνώστης όλης αυτής της κατάστασης, κι ενώ έπρεπε να τον είχατε απομακρύνει τον κ. Λαμπρακάκη όπως οφείλατε, αντιθέτως συνεχίζετε τις συναλλαγές μαζί του με νέα εταιρεία στο όνομα του αδερφού του, κ. Δημήτρη Λαμπρακάκη προσφέροντας του ξανά στις 9.1.2023, δηλαδή πριν λίγες μέρες, δύο νέες απευθείας αναθέσεις αξίας 75.000 ευρώ.

Τι έχει να μας πει ο κ. Βρεττός για αυτή την κατάσταση;

Τι έχει να μας πει ο αντιδήμαρχος οικονομικών, κ Μιχάλης Βρεττός για τις πληρωμές;

Τι έχει να μας πει ο πρόεδρος του ΣΥΝΠΑ κ. Βασίλης Λαζάρου;

Τι έχει να μας πει ο Διευθύνων Σύμβουλος της Αναπτυξιακής ο κ. Ιωάννης Μίχας;

Τι έχει να μας πει η πρόεδρος της ΔΗΦΑ κυρία Ζαχαριάδη;

Και επειδή λοιπόν γνωρίζω ότι δεν έχετε να μας πείτε απολύτως τίποτα, σας λέω εγώ: ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ!

Κι αν θέλετε πραγματικά να προσφέρετε στον τόπο, παραιτηθείτε σήμερα όλοι μαζί!

Έρχονται κι άλλα!».
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ