ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2023

Στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ναυπλίου αναβιώνει η φρικιαστική δολοφονία 26 αλόγων στη Ζήρεια

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:37:00 π.μ. | | | | |
Δικαστήρια Ναύπλιο
Σε δεύτερο βαθμό (μετά από αρκετές αναβολές) αναμένεται να εκδικαστεί στις 24 Φεβρουαρίου στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ναυπλίου η υπόθεση της δολοφονίας των 26 αλόγων που ένας άνδρας σκότωσε πυροβολώντας τα τον Απρίλιο του 2015 στους πρόποδες του όρους Ζήρεια στην Κορινθία στην περιοχή της Γκούρας.


Πολλά από τα άλογα τα άλογα δεν πέθαναν ακαριαία. Παρέμειναν αβοήθητα και κατέληξαν αρκετές μέρες μετά τον πυροβολισμό τους σύμφωνα με τον νομοκτηνίατρο, όπως εξήγησε τότε στο www.zoosos.gr η Αιμιλία Κυριάκου η οποία είναι πρόεδρος του Ελληνικού Συλλόγου Προστασίας Ιπποειδών.

Τα άλογα ανήκαν σε ηλικιωμένο άνδρα ο οποίος τον χειμώνα κατοικούσε στη Νεμέα και τους καλοκαιρινούς μήνες στην Γκούρα Κορινθίας και όπως κάνουν πολλοί άφηνε τα ζώα του χωρίς επιτήρηση να πολλαπλασιάζονται και να τρέφονται με ό,τι βρούν. Και το ίδιο ακριβώς έκανε και η κόρη του εκθέτοντας τα ζώα τους σε θανάσιμο κίνδυνο, συνεχίζοντας την... παράδοση.

Στο σημείο που πυροβολήθηκαν τα άλογα είχαν εντοπιστεί κάλυκες από δίκαννο και έτσι αστυνομικοί μετά από έλεγχο εντόπισαν τον κατηγορούμενο τον οποίο όπως έγινε γνωστό τον ενοχλούσαν τα άλογα επειδή έβοσκαν στα βοσκοτόπια που βοσκούσαν και τα δικά του βοοειδή. Μάλιστα ο συγκεκριμένος κτηνοτρόφος έχει και επιχείρηση στο Μεσινό Κορινθίας.

Δολοφονίες αλόγων με κυνηγετικά όπλα στην περιοχή της Ζήρειας είχαμε αρκετές στον παρελθόν...

Τον Απρίλιο του 2012 είχαν δολοφονηθεί εννιά άλογα στην ίδια περιοχή...
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ