ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2023

Η Ένωση Ερμιονίδας γνώρισε την ήττα με 4-1 απ' τον Πανιώνιο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:11:00 π.μ. | |
Ποδόσφαιρο
Η ΑΕ Ερμιονίδας πάλεψε για το θετικό αποτέλεσμα στη Νέα Σμύρνη την Κυριακή (12/02), παρά τα προβλήματα που είχε και τις… δυσκολίες που παρουσιάστηκαν στο ματς, αλλά γνώρισε την ήττα με 4-1 απ' τον Πανιώνιο για την 14η αγωνιστική του 4ου ομίλου της Γ' Εθνικής κατηγορίας, σκορ που δεν αντικατοπτρίζει την πραγματική εικόνα του αγώνα…
Η ομάδα διεκδίκησε με αξιώσεις το θετικό αποτέλεσμα, παρότι βρέθηκε νωρίς (11') πίσω στο σκορ με δύο γκολ διαφορά, απέναντι σ' έναν ποιοτικό και αποτελεσματικό αντίπαλο, παίζοντας σε μια δυνατή έδρα, ενώ ο διαιτητής Σπήλιος (συνδ. Κορίνθου) βρέθηκε σε κακή μέρα, κάνοντας λάθη σε αποφάσεις του, αλλά και στον πειθαρχικό έλεγχο…

Μετά από αυτό το αποτέλεσμα ο σύλλογός παρέμεινε στην 5η θέση με 22 βαθμούς (6-4-4/18-18).

Ο σύλλογός, σε παιχνίδι που είχαν τεθεί εκτός μάχης οι Τσόφλιος (μία ημέρα πριν έγινε η κηδεία του αγαπημένου του πατέρα) και Πονηρός (τραυματίας), ενώ και ο Νικολόπουλος δεν ήταν 100% έτοιμος λόγω μια γαστρεντερίτιδας που τον ταλαιπώρησε 24 ώρες πριν, πλήρωσε το κακό ξεκίνημα στα πρώτα λεπτά του σ' ημιχρόνου. 

Μετά το 15' η ΑΕ Ερμιονίδας ισορρόπησε το παιχνίδι και έδειξε τις αγωνιστικές αρετές που έχει ως σύνολο με καλή κυκλοφορία της μπάλας και δημιουργία φάσεων, είτε από τον άξονα, είτε από τα πλάγια. Στο 22’ μπήκε, μάλιστα, ο Νικολόπουλος στον αγωνιστικό χώρο στη θέση του Κουζή, με τον Θοδωρή Γιακαλή να αλλάζει σχηματικό, ώστε να θωρακίσει άκρα και άξονα, με τον Κοτσοβό να γυρνάει πιο πίσω δεξιά, έχοντας δυνάμεις να ανεβαίνει…

Έτσι η ομάδα μείωσε σε 2-1, ενώ στη συνέχεια δημιούργησε προϋποθέσεις για να φτάσει στο 2-2. Για τους γηπεδούχους σκόραραν οι Τσίπρας και Γεωργούσης στο 3' και στο 11' με ισάριθμες κεφαλιές. Ο Τρέσα στο 21' με πολύ ωραίο σουτ έξω απ' την περιοχή έκανε το 2-1.

Στο δεύτερο μέρος ο Πανιώνιος μπήκε ξανά δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και μέχρι και το 55' απείλησε με σουτ – κυρίως από μακριά – χωρίς όμως να σκοράρει. Ο σύλλογός μας στη συνέχεια έδειξε πολύ καλύτερο πρόσωπο στον αγωνιστικό χώρο, πίεσε τον αντίπαλό του και πάτησε περιοχή, απειλώντας για την ισοφάριση. Στο 57’ πέρασε, μάλιστα, στο ματς ο Μαστοράκης, ώστε να ασκηθεί περισσότερη πίεση στον Πανιώνιο, ο οποίος δυσκολεύονταν να κατεβάσει την μπάλα από την άμυνά του.
Τελικά, κόντρα στη ροή του παιχνιδιού ο Πανιώνιος σημείωσε, το 3-1 στο 74' με σουτ του Τσιμπόκα από κοντά, φάση που ξεκίνησε, μάλιστα, από κλέψιμο στη μεσαία γραμμή, ενώ η ομάδα μας έβγαινε σε επίθεση…

Η ΑΕ Ερμιονίδας κυνήγησε, πάντως, και στη συνέχεια το δεύτερο γκολ για να ξαναμπεί στο ματς. Δημιούργησε δύο σπουδαίες φάσεις, με πιο χαρακτηριστική αυτή στο 76', όταν ο Βιρβίλης σούταρε μέσα απ' την περιοχή και απέκρουσε εντυπωσιακά ο Αντωνόπουλος. Ξανά κόντρα στη ροή του αγώνα οι «κυανέρυθροι» πέτυχαν, όμως, το 4-1, όταν από λάθος γύρισμά μας, ο Πίσπας έγινε κάτοχος της μπάλας, μπήκε στην περιοχή και σκόραρε, παρά την πίεση από τον Βιρβίλη…

Τα γκολ και οι φάσεις του αγώνα

-Ο Πανιώνιος μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και στο 2’ απείλησε με τα μπακ του. Ο Πριόνας έκανε τη σέντρα και ο Διονέλλης σούταρε ψηλά άουτ από καλή θέση.

-Στο 3’ η γηπεδούχος άνοιξε το σκορ (1-0). Μετά από κλέψιμο της μπάλας στο κέντρο, αυτή έφτασε δεξιά μέσα στην περιοχή στον Τσίπρα, ο οποίος σκόραρε με σουτ.

-Για τους «κυανέρυθρους» στο 4’ ο Γροντής βρήκε τον Γεωργούση, ο τελευταίος σούταρε, αλλά μπλόκαρε ο Σαμαράς.

-Στο 8’ για τον Πανιώνιο ο Γροντής βρήκε ξανά τον Γεωργούση, ο οποίος βγήκε στην πλάτη της άμυνας, αλλά σημειώθηκε σε θέση οφσάιντ από τον β’ βοηθό Μπιμπάκη, μέσα σε διαμαρτυρίες.

-Η γηπεδούχος πέτυχε το 2-0 στο 11’, κάνοντας το ιδανικό ξεκίνημα στον αγώνα. Ο Γροντής εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά στο δεύτερο δοκάρι, ο Μπρέγκου πήρε την πρώτη κεφαλιά και στη συνέχεια ο Γεωργούσης σκόραρε από κοντά και αυτό με το κεφάλι.

-Ακολούθησε στο 13’ για τον Πανιώνιο σέντρα-σουτ του Πριόνα άουτ.

-Στο 15’ ο Πίσπας για τη γηπεδούχο σούταρε από καλή θέση και πλάγια μετά από σέντρα του Διονέλλη και η μπάλα κατέληξε σε κόρνερ, μετά από κόντρα του Τζιέρη.

-Στη συνέχεια η ΑΕ Ερμιονίδας έδειξε τις αρετές και απείλησε. Στο 16’ ο Τριμπόνιας πέρασε στον Κάλα Ι. και αυτός βρήκε στα δεξιά μπροστά τον Άντουνιτς. Ο τελευταίος σούταρε από καλή θέση και ο Αντωνόπουλος απέκρουσε.

-Η πίεση της ομάδας συνεχίστηκε και παρ’ λίγο να σημειωνόταν αυτογκόλ στο 17’ από ριψοκίνδυνο γύρισμα της μπάλας προς το τέρμα του από τον Διονέλλη.

-Στο 18’ ο Μηλιώτης έκανε για τον σύλλογό τη σέντρα από αριστερά, ο Τριμπόνιας βρέθηκε μέσα στην περιοχή με τους Καλύβα και Μίχο και ο πρώτος πέφτοντας στον αγωνιστικό χώρο έδιωξε την μπάλα με το χέρι του…

-Η πίεση και το καλό πρόσωπο της ΑΕ Ερμιονίδας σ’ αυτό το διάστημα επιβραβεύτηκε με τη μείωση του σκορ (2-1) στο 21’. Μετά από κλέψιμο της μπάλας από την πίεση τον Κάλα Ι., Τριμπόνια, Φερεκίδη, η μπάλα έφτασε δεξιά στον Κοτσοβό. Αυτός βρήκε τον Τρέσα, ο οποίος προχώρησε και λίγο έξω από την περιοχή σούταρε, νικώντας τον Αντωνόπουλο.

-Στο 23 φάνηκε ξανά ο Πανιώνιος, όταν ο Γεωργούσης έπιασε την κεφαλιά, στέλνοντας την μπάλα άουτ μετά από κόρνερ του Στούπη…

-Στο 27’ η ΑΕ Ερμιονίδας βγήκε στην επίθεση με τον Τρέσα να περνάει ωραία στον Άντουνιτς, ο οποίος βρέθηκε σε θέση-βολής, αλλά δε σούταρε από καλή θέση. Τελικά έκανε τη σέντρα, αλλά οι αμυντικοί έκοψαν προς του Τριμπόνια, που περίμενε για να σουτάρει από καλή θέση.

-Στο 29’ ο Φερεκίδης για την ομάδα κατέβασε την μπάλα και βρέθηκε σε θέση βολής μέσα στην περιοχή, αλλά ο Μπρέγκου τον γκρέμισε μέσα στην περιοχή. Στη συνέχεια σουτ του Νικολόπουλου έφυγε άουτ.

-Το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με δυο καλές φάσεις για τον Πανιώνιο από τον Γεωργούση, μετά τη συμπλήρωση του 45ο λεπτού. Αρχικά μπλόκαρε σουτ του ο Σαμαράς, και στη συνέχεια πλασέ του, μετά από πάσα του Γροντή (κέρδισε τις κόντρες), πέρασε πάνω από την εστία.

-Ο Πανιώνιος μπήκε δυνατά και στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 47’ ο Γεωργούσης απείλησε με κοντινή κεφαλιά μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

-Στο 49’ για τους «κυανέρυθρους» ο Πριόνας έκανε τη σέντρα, ακολούθησε προβολή του Πίσπα και η μπάλα κατέληξε άουτ.

-Στο 50’ ο Γεωργούσης βγήκε σε θέση τετ-α-τετ, αλλά ο Σαμαράς διάβασε τη φάση και πρόλαβε την μπάλα, ενώ στη συνέχεια έδιωξε ο Βιρβίλης.

-Στο 58’ σουτ του Διονέλλη για τη γηπεδούχο έφυγε λίγο από το δεξί δοκάρι.

-Από το 55’ η ΑΕ Ερμιονίδας πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και έβγαινε με αξιώσεις στην επίθεση, ασκώντας πίεση στον Πανιώνιο και στο 67’ έφτασε πολύ κοντά στο γκολ. Μετά από ωραία κυκλοφορία της μπάλας, ο Τρέσα έδωσε στον Κοτσοβό, που είχε ανέβει, έκανε επικίνδυνη σέντρα μέσα στην περιοχή, αλλά ο Φερεκίδης γλίστρησε, έχοντας πορεία προς την μπάλα.

-Στο 72’ ο Μηλιώτης εκτέλεσε κόρνερ για την ομάδα μας και έδιωξαν με πίεση οι αμυντικοί. Επανάφερε την μπάλα στην περιοχή ο Μαστοράκης και ο Φερεκίδης δεν πρόλαβε να σουτάρει προς την εστία!

-Ο Πανιώνιος έκανε τελικά το 3-1 στο 74’ κόντρα στη ροή που είχε εκείνη την ώρα το ματς. Η γηπεδούχος έκλεψε την μπάλα, μετά από πάσα του Κάλα Ι., και πέρασε αριστερά στον Διονέλλη, ο οποίος έκανε τη σέντρα. Ο Μπρέγκου έπιασε την κεφαλιά, από πέρασε η μπάλα από τον Βιρβίλη, ο Σαμαράς απέκρουσε, και ο Τσιμπόκας από κοντά σκόραρε.

-Στο 76’ η ΑΕ Ερμιονίδας έχασε μεγάλη ευκαιρία για να μειώσει. Μετά από κόρνερ του Μηλιώτη, οι αμυντικοί έβγαλαν ξανά με δυσκολία στο πρώτο δοκάρι. Ο Άντουνιτς έγινε κάτοχος από τα αριστερά και σέντραρε έξυπνα, περνώντας την μπάλα στο δεύτερο δοκάρι, όπου είχε μείνει ο Βιρβίλης. Ο κεντρικός αμυντικός μας έπιασε το σουτ μέσα από την περιοχή και ο Αντωνόπουλος απέκρουσε εντυπωσιακά.

-Στο επόμενο λεπτό (84’), με τον σύλλογό να κυκλοφορεί την μπάλα, ο Πανιώνιος σκόραρε ξανά (4-1) κόντρα στη ροή. Ο Νικολόπουλος έκανε γύρισμα προς τα πίσω, αλλά ο Πίσπας έκλεψε την μπάλα, στη συνέχεια πάτησε περιοχή και σκόραρε με σουτ, παρά την πίεση του Βιρβίλη.

-Στο 85’ ο Άντουνιτς για την ομάδα μας σέντραρε από δεξιά και ο Καράι, που είχε περάσει στον αγώνα, δεν πρόλαβε να πάει πρώτος στην μπάλα, μέσα στην περιοχή, ώστε να σουτάρει από καλή θέση.

-Ο Κοτσοβός στο 87’ για την ΑΕ Ερμιονίδας πάσαρε στα δεξιά στον Άντουνιτς, ο οποίος πάτησε περιοχή. Κατάφερε να κόψει την μπάλα προς το πέναλτι – μπλόκαρε ο Αντωνόπουλος – αλλά στη συνέχεια ο Μίχος με προβολή τον βρήκε στο πόδι, γκρεμίζοντάς τον!

-Στο 90’ ο Κοτσοβός έκανε πολύ ωραίο γύρισμα από δεξιά προς την περιοχή για την ομάδα μας, και οι αμυντικοί πρόλαβαν τον Καράι, πριν αυτός απειλήσει…

Σε κακή ημέρα ο διαιτητής

Όπως αναφέρθηκε ο διαιτητής Σπήλιος (συνδ. Κορίνθου) – είχε για βοηθούς τους Μπλαβάκη και Μπιμπάκη, αμφότεροι του συνδέσμου Ηρακλείου – δεν βρέθηκε σε καλή μέρα, κάνοντας λάθη τόσο σε αποφάσεις του, όσο και στον πειθαρχικό έλεγχο. Στο 18' ο Καλύβας για τον Πανιώνιο, σε διεκδίκηση με τον Τριμπόνια μέσα στην περιοχή, πέφτοντας, έδιωξε την μπάλα με το χέρι και ο ρέφερι έδειξε παίζεται.

Το ίδιο συνέβη και στο 29', όταν ο Μπρέγκου γκρέμισε τον Φερεκίδη μέσα στην περιοχή, ενώ ο μέσο; μας είχε την μπάλα και ήταν έτοιμος να απειλήσει. Στο 87' ο Άντουνιτς βρέθηκε μέσα στην περιοχή από δεξιά, έκοψε την μπάλα στο σημείο του πέναλτι, την ώρα που ο Μίχος με προβολή τον βρήκε στο πόδι, γκρεμίζοντάς τον, αλλά ο διαιτητής δεν έδωσε κάτι... Στο δεύτερο ημίχρονο θα μπορούσε να είχε δείξει δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Γκίνο, κάτι που δεν το έπραξε.

Την κίτρινη κάρτα αντίκρισαν οι: Νικολόπουλος (35’), Γροντής (40’), Γκίνο (48’), Μαστοράκης (75’), Τρέσα (79’), Μηλιώτης (90’+3).

Οι συνθέσεις:

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Νίκος Κούστας): Αντωνόπουλος, Πριόνας, Διονέλλης, Καλύβας, Μίχος, Μπρέγκου, Τσίπρας (80' Καρδάμης), Πίσπας, Γεωργούσης (67' Τσιμπόκας), Γροντής (80' Λίμα), Στούπης (38' λ.τ. Γκίνο).

ΑΕ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ (Θοδωρής Γιακαλής): Σαμαράς, Κουζής (22' Νικολόπουλος), Μηλιώτης, Βιρβίλης, Τζιέρης, Κάλα Ι. (80' Καράι), Φερεκίδης, Τρέσα, Κοτσοβός, Άντουνιτς, Τριμπόνιας (57' Μαστοράκης).


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ