ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2023

Εξαγορά από την "Παλίρροια" της βιομηχανίας κατεψυγμένων ζυμών "Τσαμπάσης" στο Άργος

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:02:00 π.μ. | | | |
Τσαμπάσης
Για πάνω από μισό αιώνα το μόνο φύλλο που ήξερε η οικογένεια Σουλιώτη, της γνωστής για τα ντολμαδάκια της βιομηχανία Παλίρροια από τα Πολίτικα Ευβοίας, ήταν το αμπελόφυλλο. Εδώ και λίγες ημέρες όμως έχει ξεκινήσει να μαθαίνει να φτιάχνει και πίτες.

Στις 27 Ιανουαρίου γνωστοποιήθηκε στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο, ότι μοναδικός μέτοχος της βιομηχανίας κατεψυγμένων ζυμών Τσαμπάσης από το Άργος, είναι η εταιρεία Παλίρροια Σουλιώτης στην οποία θέση με 36% έχουν ο Βασίλης και η Νέλλη Κάτσου, μέσω της VNK Capital.


Η εξαγορά της βιομηχανίας από το Άργος, που στη χρήση του 2021 (τελευταίος δημοσιευμένος ισολογισμός) εμφάνισε πωλήσεις 13,247 εκατ. ευρώ (+27% σε σχέση με το 2020) και καθαρά κέρδη 1,857 εκατ. ευρώ (+66,38%), σηματοδοτεί την παραγωγική επέκταση της Παλίρροια – Σουλιώτης και στον κλάδο των κατεψυγμένων ζυμών. Μια κατηγορία που δεν είναι άγνωστη για τη βιομηχανία από τα Πολίτικα Ευβοίας. Τα τελευταία χρόνια η Παλίρροια πουλούσε στο εξωτερικό τις ζύμες πολύ γνωστής βιομηχανίας από τη Βόρειο Ελλάδα -από τους market leader εντός των ελληνικών τειχών- η οποία δεν αποκλείεται να αναζητήσει νέο συνεργάτη για τις εξαγωγές της, λένε στο Euro2day.gr στελέχη της αγοράς. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η Παλίρροια φέρεται να βρίσκεται κοντά σε μια ακόμη εξαγορά βιομηχανίας ζυμών από την Αττική που κάνει πωλήσεις πάνω από 13 εκατ. ευρώ.

Όμως το βασικό αντικείμενο της βιομηχανίας από τα Πολίτικα Ευβοίας παραμένουν τα ντολμαδάκια. Ημερησίως παράγει περισσότερα από 2 εκατομμύρια τεμάχια στα πέντε εργοστάσια που διαθέτει σε Ελλάδα, Βουλγαρία, Ιορδανία και Κίνα. Η δυναμικότητα που έχουν τα εργοστάσια της καλύπτουν τη ζήτηση για τη φετινή χρονιά, αλλά για το 2024 υπάρχει η σκέψη για δημιουργία καινούργιας μονάδας παραγωγής, πιθανότατα στο Μεξικό για να καλύψει τις ανάγκες της Αμερικής, λέει, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Euro2day.gr, ο κ. Κωνσταντίνος Σουλιώτης.

Για την Παλίρροια η αγορά των ΗΠΑ, όπως λέει ο επικεφαλής της εταιρείας, είναι η μεγαλύτερη και μέχρι στιγμής καλύπτεται από Ελλάδα, Βουλγαρία, Ιορδανία, Κίνα. «Όμως τα φρέσκα ντολμαδάκια έχουν διάρκεια ζωής 45 ημερών και είναι δύσκολο να τα στείλεις στην Αμερική από την Ελλάδα», λέει.

Εκτός από τα ντολμαδάκια και εσχάτως τα προϊόντα ζύμης, τα τελευταία χρόνια η Παλίρροια Σουλιώτης έχει ρίξει βάρος και στα έτοιμα γεύματα. «Το έτοιμο φαγητό είναι ευκολία για τον καταναλωτή. Είναι μια κατηγορία που αναπτύσσεται», λέει ο κ. Σουλιώτης που τον συναντήσαμε στην έκθεση HORECA. Σύμφωνα με τον ίδιο «η ελληνική κουζίνα την επόμενη δεκαετία θα γράψει ιστορία. Και εκεί ποντάρουμε».

Στη χρήση του 2021 (τελευταίος δημοσιευμένος ισολογισμός) ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της Παλίρροια Σουλιώτης ανήλθε σε 60,671 εκατ. ευρώ από 53,462 εκατ. ευρώ το 2020 και τα καθαρά κέρδη ξεπέρασαν τα 7,7 εκατ. ευρώ από 4,9 εκατ. ευρώ. Πέρυσι, σύμφωνα με τον κ. Σουλιώτη, ο τζίρος άγγιξε τα 76 εκατ. ευρώ και εφέτος αναμένεται να ξεπεράσει τα 85 εκατ. ευρώ. Σε αυτές τις πωλήσεις δεν συμπεριλαμβάνονται και τα μεγέθη της βιομηχανίας κατεψυγμένης ζύμης που εξαγόρασε η Παλίρροια.

Πηγή: euro2day.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ