ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2023

Ενθουσιασμένοι οι Λιθουανοί εκπαιδευτικοί από την φιλοξενία του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:11:00 μ.μ. | |
αναμνηστικές φωτογραφίες
Στα πλαίσια του προγράμματος “Share your culture with masterpieces by great artists, scientists and your rich cultural heritage-SHaCH” που συμμετέχει το 4ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου, έγινε και η επίσκεψη πέντε Λιθουανών εκαπιδευτικών από 13 Φεβρουαρίου 2023 έως 17 Φεβρουαρίου 2023.

Παρακολούθησαν καινοτόμα εκπ/κα προγράμματα σε τάξεις του σχολείου μας, επισκέφθηκαν το Μουσικό και Καλλιτεχνικό Σχολείο Αργολίδας, ξεναγήθηκαν σε ενδιαφέροντες αρχαιολογικούς χώρους και γνώρισαν από κοντά τον τρόπο παραγωγής ελαιόλαδου σε ελαιοτριβείο της περιοχής. Επίσης απόλαυσαν αποκριάτικα τραγούδια, δρώμενα και παραδοσιακούς χορούς στο σχολείο μας καθώς και εορταστικές αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Ναυπλιέων. Τέλος γεύτηκαν εδέσματα της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας και διασκέδασαν με τους εκπαιδευτικούς μας.
Οι Λιθουανοί μας ευχαρίστησαν θερμά λέγοντας μας πως φεύγουν από τη χώρα μας ενθουσιασμένοι και εντυπωσιασμένοι. Ιδιαίτερα αποτυπώθηκαν στο μυαλό τους οι χαμογελαστοί μαθητές μας που έδειξαν σε αυτούς πόσο αγαπούν το σχολείο τους και η ζεστή ελληνική φιλοξενία.

Εμείς αποκτήσαμε πέντε νέους φίλους και υποσχεθήκαμε να συνεχίσουμε την άριστη συνεργασία μαζί τους μέχρι τη λήξη του προγράμματος τον Φεβρουάριο του 2024.
Η φιλοξενία μας είχε οργανωθεί από τη Δ/ντρια του σχολείου κ. Τζανή Γεωργία και όλη την ομάδα των εκπαιδευτικών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα και συγκεκριμένα την Γκολέμη Αναστασία, Γουγουτσά Ιφιγένεια, Γουγουτσά Χρύσα, Κωνσταντινίδου Νίκη και Μελά Ουρανία. Ιδιαίτερη ήταν η προσπάθεια της Υπεύθυνης Επικοινωνίας κ. Αισώπου Αικατερίνης η οποία φρόντισε για την άριστη πορεία της επίσκεψης των συναδέλφων Λιθουανών.

Ευχαριστούμε πολύ το Δήμο Ναυπλιέων για την προσφορά του και την υποστήριξή του στο πρόγραμμά μας. Ευχαριστούμε επίσης το τυπογραφείο Label Art και το καφέ «Κεντρικόν» για τις ευγενικές χορηγίες τους.

ΤΖΑΝΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
Αναπληρώτρια Διευθύντρια
4ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ