ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2023

Θριαμβευτική νίκη της Ένωσης Ερμιονίδας με 6-3 τον Πανηλειακό

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:21:00 π.μ. | |
Ποδόσφαιρο
Το όμορφο ποδόσφαιρο που παρουσίασε η ΑΕ Ερμιονίδας στον αγωνιστικό χώρο του Δημοτικού γηπέδου Κρανιδίου την Τετάρτη (08/02), απέναντι στον Πανηλειακό, «συνοδεύτηκε» από τη σπουδαία επιτυχία με το ευρύ 6-3 στο κλείσιμο του α’ γύρου (13η αγωνιστική) του 4ου ομίλου της Γ’ Εθνικής κατηγορίας.


Η ομάδα μας επέστρεψε στις επιτυχίες με εμφατικό τρόπο, παραμένοντας στην 5η θέση της βαθμολογίας με 22 βαθμούς (6-4-3/17-14), ενώ κράτησε απόρθητη την έδρα της (5-2-0/13-5)…

Η ΑΕ Ερμιονίδας είχε πολύ καλή εικόνα στον αγωνιστικό χώρο, οι παίκτες έβγαλαν… ομορφιές, ακολουθώντας πιστά το πλάνο της τεχνικής ηγεσίας, παρουσιάζοντας πολλά από τα στοιχεία που δουλεύουν στις προπονήσεις με καλή κυκλοφορία και πίεση στον αντίπαλο. Ο σύλλογός μας δημιούργησε φάσεις για γκολ και το θετικό είναι πως οι παίκτες πέρασαν με επιτυχία τις δυσκολίες του αγώνα, όπως την πίεση του Πανηλειακού μέχρι το 30’. Ο Θοδωρής Γιακαλής μετά και το 6-1 που σημειώθηκε στο 60’, έριξε, μάλιστα, στον αγώνα νεαρούς παίκτες, οι οποίοι πήραν χρόνο συμμετοχής και ανταποκρίθηκαν στις απατήσεις του ματς.

Η ομάδα  «νίκησε», ακόμα, το κρύο – και το χιόνι που έπεφτε κατά διαστήματα στην περιοχή –, δε… μάσησε από τη γρήγορη ισοφάριση της φιλοξενούμενης (1-1) και με υπομονή έκανε το 3-1 στο πρώτο ημίχρονο, ενώ σημείωσε άλλα τρία τέρματα στο δεύτερο μέρος.

Από δύο γκολ σκόραραν οι Τρέσα (26', 60'), Τσόφλιος (33', 41') και ένα τέρμα πέτυχαν οι Τριμπόνιας (54'), Φερεκίδης (58') - Δοκάρι είχε ο Άντουνιτς στο 37'. Για τον Πανηλειακό βρήκε δίχτυα ο Καλομοίρης στο 28' και στο 84' (με πλασέ από κοντά, αφού πρώτα ο Πονηρός έπιασε την εκτέλεση πέναλτι του ίδιου). Προηγήθηκε αυτογκόλ του Τζιέρη στο 75' σε προσπάθεια του Καλομοίρη από τα αριστερά…

Ο Γιώργος Τσόφλιος σκόραρε ακόμα μία αγωνιστική, έφτασε τα οκτώ γκολ φέτος στο πρωτάθλημα και είναι στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ μαζί με τον Μπαρμπαρούση (ΑΣ Ρόδος).
Τα γκολ και οι φάσεις του αγώνα:

-Η ΑΕ Ερμιονίδας μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι. Στο 3’ ο Μηλιώτης σέντραρε από αριστερά, ο Φερεκίδης πετάχτηκε μέσα στη μικρή περιοχή, βρήκε την μπάλα, αλλά ο Καρακίτσος μπλόκαρε, με τον παίκτη μας να μπαίνει στα δίχτυα!

-Στο 4’, για τον Πανηλειακό, Διαμαντόπουλος και Λούσκος έκαναν το 1-2, αλλά ο Πονηρός μπλόκαρε την προσπάθεια του τελευταίου…

-Ο Φερεκίδης, για την ομάδα μας, πέρασε όμορφα την μπάλα στον Άντουνιτς, αλλά λίγο πριν ο σέρβος μεσοεπιθετικός γίνει απειλητικός, τον πρόλαβε σωτήρια ο Κασμερίδης.

-Η φιλοξενούμενη βγήκε ωραία στην επίθεση στο 8’ με τον Κριστάν, ο οποίος βρέθηκε στα αριστερά, έκανε τη σέντρα, ο Λούσκος σούταρε μέσα από την περιοχή και μπλόκαρε ο Πονηρός.

-Η ΑΕ Ερμιονίδας βρέθηκε κοντά στο γκολ στο 9’, όταν ο Τριμπόνιας βρήκε τον Άντουνιτς μέσα στην περιοχή, αλλά ο τελευταίος πήγε πλάγια με αποτέλεσμα να τον κλείσουν οι αμυντικοί, όταν πάτησε στη μικρή περιοχή.

-Στο 15’ ο Καλομοίρης για τον Πανηλειακό προσπάθησε να περάσει επικίνδυνη μπαλιά στον Αλ Μπασάμ, ο οποίος ήταν σε καλή θέση, αλλά πρόβαλε και έκοψε ο Τζιέρης.

-Στο 20’ ο Βιρβίλης έδιωξε με το κεφάλι επικίνδυνη σέντρα του Λούσκου για τη φιλοξενούμενη στην καρδιά της περιοχής.

-Το 1-0 για την ΑΕ Ερμιονίδας έγινε το 26’. Μετά από ωραία μετάβαση από την άμυνα στην επίθεση, η μπάλα έφτασε στον Τρέσα, ο οποίος «όπλισε», σούταρε έξω από την περιοχή και έστειλε την μπάλα ψηλά, στην αριστερή γωνία του Καρακίτσου.
-Ο Πανηλειακός ισοφάρισε στο 28’, μετά από μια αντεπίθεση του Κριστάν, ο οποίος πάτησε περιοχή, πέρασε τον Βιρβίλη, σούταρε, έβγαλε ο Πονηρός, και ο Καλομοίρης που έγινε κάτοχος της μπάλας με πλασέ έκανε το 1-1.

-Στο 30’ η φιλοξενούμενη απείλησε ξανά. Ο Λούσκος από αριστερά πέρασε στον Κριστάν, ο οποίος βρήκε στο ύψος της περιοχής τον Αλ Μπασάμ. Ο τελευταίος σούταρε άουτ από καλή θέση.

-Στη συνέχεια μέσα στον αγωνιστικό χώρο υπήρχε μόνο η ΑΕ Ερμιονίδας, η οποία στο 33’ πήρε ξανά προβάδισμα (2-1). Μετά από πίεση στους αντιπάλους, ο Τριμπόνιας κέρδισε την μπάλα και πέρασε στον Φερεκίδη. Ο 19χρονος μεσοεπιθετικός έκανε μαγική πάσα στον Τσόφλιο, ο οποίος πήρε ωραία την μπάλα μαζί του και με σουτ με το αριστερό από το ύψος της περιοχής νίκησε τον Καρακίτσο.

-Στο 34’ ο Μηλιώτης για την ομάδα μας μπήκε από τα αριστερά στην περιοχή, δε σούταρε, και πάσαρε στον Τριμπόνια, ο οποίος έχασε την μπάλα σε καλό σημείο…

-Στο 35’ ο Τρέσα, για την γηπεδούχο, πέρασε όμορφα στα δεξιά στον Τσόφλιο, ο οποίος πάτησε περιοχή, σούταρε από πλάγια και η μπάλα έφυγε λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι.

-Στο 38’, για τον σύλλογό μας, χάθηκε ακόμα μία μεγάλη ευκαιρία. Ο Τσόφλιος έκλεψε, πέρασε στον Άντουνιτς, ο οποίος από πλάγια στην περιοχή έκανε το πλασέ, η μπάλα βρήκε χαμηλά το αριστερό δοκάρι, κύλησε παράλληλα με τη γραμμή του τέρματος και εκτός εστίας, με τους αμυντικούς να σώζουν.

-Ο Τσόφλιος πέτυχε το δεύτερο γκολ του και το 3-1 στο 41’. Πήρε την μπάλα μετά από μαγική μπαλιά του Τριμπόνια, βρέθηκε πλάγια στην περιοχή και με σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και στην κλειστή γωνία από δύσκολη θέση.

-Στο 45’ ο Νικολόπουλος, μετά από ωραία κυκλοφορία της μπάλας από τους παίκτες μας, πέρασε όμορφα στον Τσόφλιο με το… εξωτερικό του δεξιού ποδιού, αλλά ο πρώτος βοηθός Ξουρίδας σημείωσε τον 27χρονο επιθετικό μας οφσάιντ, μέσα σε διαμαρτυρίες, ενώ έφευγε προς την εστία.

-Η ομάδα μας μπήκε δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και στο 51’ ο Κοτσοβός από καλή θέση σούταρε άουτ.
-Η ΑΕ Ερμιονίδας συνέχισε να πιέζει, με το χιόνι να πέφτει στον αγωνιστικό χώρο, και στο 54’ σημειώθηκε το 4-1. Ο Τριμπόνιας έγινε κάτοχος της μπάλας, προχώρησε προς την εστία, σούταρε και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα, έχοντας βρει και σε αντίπαλο.

-Η ομάδα μας συνέχισε να αποδίδει καλό ποδόσφαιρο και στο 58’ πέτυχε γκολ… δουλεμένο στις προπονήσεις. Ο Τρέσα όντας μέσα αριστερά στον αγωνιστικό χώρο, άλλαξε το παιχνίδι και πέρασε στα δεξιά στον Κοτσοβό. Ο τελευταίος κατέβασε, πέρασε έναν αντίπαλο και την κατάλληλη στιγμή πάσαρε στον Φερεκίδη, ο οποίος πάτησε περιοχή. Ο 19χρονος μέσος σούταρε με το αριστερό και έστειλε την μπάλα στην άλλη γωνία (δεξιά), ολοκληρώνοντας ιδανικά τη δημιουργία της συγκεκριμένης ωραίας φάσης.

-Ο Τρέσα σημείωσε στο 60’ το δεύτερο του τέρμα, «γράφοντας» το 6-1, όταν πήρε το «ριμπάουντ» από απόκρουση του Καρακίτσου και σκόραρε με ιδανικό πλασέ. Είχε προηγηθεί προσπάθεια και δυνατό σουτ του Τσόφλιου, ο οποίος είχε γίνει κάτοχος της μπάλας, μετά από καλή κυκλοφορία.

-Ο Πανηλειακός απείλησε ξανά στο 62’, όταν ο Καλομοίρης πέρασε στον Αλ Μπασάμ και το σουτ του τελευταίου έφυγε άουτ.

-Τελικά η φιλοξενούμενη μείωσε σε 6-2 στο 75’. Ο Καλομοίρης έγινε κάτοχος της μπάλας από αριστερά, όπου δημιουργήθηκε κενό και έκανε επικίνδυνη σέντρα. Η μπάλα βρήκε στο πόδι του Τζιέρη, ο οποίος είχε αντίπαλο πάνω του, πήρε περίεργη τροχιά και κατέληξε στην πίσω (αριστερή) γωνία του Πονηρού.

-Ο Τζιέρης κατάφερε, με το σώμα του και καθαρά, να κόψει τον Ντοματά στο 81’ ο οποίος μπήκε επικίνδυνα στην περιοχή για την ομάδα της Ηλείας.

-Στο 84’ ο Ντοματάς κέρδισε για τον Πανηλειακό πέναλτι μετά από μαρκάρισμα του Καράι. Ο Καλομοίρης εκτέλεσε, στο 85’, και ο Πονηρός απέκρουσε, πέφτοντας στη δεξιά του γωνία. Στη συνέχεια ο Καλομοίρης πήρε το «ριμπάουντ» και διαμόρφωσε το τελικό 6-3 με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Τριγάζης, ο οποίος είχε για βοηθούς τους Ξουρίδα και Αλεξόπουλο, όλοι του συνδέσμου ανατολικής Αττικής. Την κίτρινη κάρτα αντίκρισε ο Μπάλλας (Πανηλειακός) στο 51’…

Οι συνθέσεις:


ΑΕ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ (Θοδωρής Γιακαλής): Πονηρός, Κοτσοβός, Μηλιώτης (65’ Φουρνάρος), Τζιέρης, Βιρβίλης, Νικολόπουλος (68’ Κάλα Στίβι), Τριμπόνιας (81’ Στεργίου), Φερεκίδης, Τσόφλιος, Τρέσα (81’ Κόντος), Άντουνιτς (65’ Καράι).

ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ (Ανδρέας Τρυφωνόπουλος): Καρακίτσος, Ζαχί, Διαμαντόπουλος, Κασμερίδης (71’ Ονουσόνιε Τζορτζ), Μάρκου, Γκουλ (59’ Αλμπάνης), Μπάλλας, Λούσκος (46’ Δημάκης), Κριστάν (59’ Ντοματάς), Καλομοίρης, Αλ Μπασάμ (71’ Αράπι).
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ