ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2023

Μυστήριο στο Άργος και μαρτυρίες «φωτιά» για την εξαφάνιση του Χρήστου Καριοφύλλα 8 χρόνια μετά (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:25:00 π.μ. | | |
Χρήστος Καριοφύλλας
Σχεδόν οκτώ χρόνια έχουν περάσει από την ημέρα που ο Χρήστος Καριοφύλλας, 43 χρόνων, εξαφανίστηκε στο Άργος. Ήταν ξημερώματα της Πρωτομαγιάς του 2015.
Από τότε, καμία μαρτυρία δεν έχει βοηθήσει στον εντοπισμό του. Σαν να άνοιξε η γη και να τον κατάπιε. Ο γιος του πλέον ως ενήλικας ψάχνει καθημερινά να μάθει τι πραγματικά συνέβη στον πατέρα του. Είναι σίγουρος ότι ο αγαπημένος του πατέρας έχει πάθει κάτι κακό γιατί ξέρει ότι αν ήταν καλά θα επικοινωνούσε τόσο μαζί του, όσο και με την γιαγιά του, αφού ήταν δεμένη οικογένεια.

«Κάνω προσπάθειες. Συναντάω γνωστούς του πατέρα μου και τους ρωτάω τι έγινε εκείνη την ημέρα, πώς χάθηκε. Καλύτερα να ξέρεις ότι είναι νεκρός, παρά να έχεις την αγωνία», εξομολογείται ο Φώτης.

Η Βασιλική είδε τον γιο της τελευταία φορά παραμονή Πρωτομαγιάς.

«Από τότε και μετά δεν τον έχω ξαναδεί».

Την ίδια μέρα, είδαν τον Χρήστο που προχωρούσε προς τους Μύλους. Πέρασε από έναν φίλο του και του είπε ότι θα πάει λίγο πιο κάτω και θα γυρίσει να πιουν καφέ.

«Δε γύρισε ποτέ».

Η μητέρα του αγνοούμενου που έχει σταθεί «βράχος» στο εγγόνι της τόσα χρόνια, αγωνιά για το τι ακριβώς συνέβη στον γιο της κάνει έκκληση μέσα από την εκπομπή:

«Μιλήστε παιδιά. Μιλήστε. Όποιοι ξέρετε μιλήστε».

Δεν αποκλείει το ενδεχόμενο ο γιος της να βρέθηκε τη λάθος στιγμή, τη λάθος ώρα, σε έναν χώρο και να τον εξαφάνισαν.

«Ήταν ένα τέλειο παιδί. Είχε τη δική του επιχείρηση, έφτιαχνε χωράφια. Το πάλευε και προσπαθούσε. Μας αγαπούσε. Να βρεθεί ό,τι κι αν είναι, όπως κι αν είναι».

Το «Τούνελ» κατά τη διάρκεια της αναζήτησης μαρτύρων για την εξαφάνιση του Χρήστου Καριοφύλλα στο Άργος, συνάντησε τον φίλο του, Γιώργο Ντέρτη, ο οποίος μιλάει συγκινημένος για τον Γολγοθά που ανεβαίνουν ο γιος και η μητέρα του.

Τον χαρακτηρίζει καλό παιδί, φιλήσυχο, σκληρό αγωνιστή που πάλευε, αλλά όταν αρρώστησε και πέθανε η γυναίκα του αρρώστησε και ο ίδιος.

«Έχασε τη γη κάτω από τα πόδια του», λέει ο φίλος του Χρήστου.

«Βρέθηκα σε μία ταβέρνα στον Αχλαδόκαμπο και κάποιος είπε πως ο Χρήστος ήταν εκεί την Πρωτομαγιά με παρέα και εξαφανίστηκε όταν έφυγε από το μαγαζί».

Για όλα αυτά που ακούγονται στο χωριό ότι ίσως κάποιος τον «έφαγε» και τον εξαφάνισε, ο φίλος του εκτιμά ότι δεν είχε μεγάλες αντιπαραθέσεις με κανέναν, ούτε πολλά λεφτά.

«Συγκινούμαι με τον αγώνα του Φωτάκου, όπως τον φώναζε ο πατέρας του», λέει ο φίλος του Χρήστου. «Λάτρευε το παιδί του. Όλα για τον Φωτάκο».

Ο φίλος του αγνοούμενου πατέρα κάνει έκκληση σε όποιον γνωρίζει κάτι, να μιλήσει.
 
Ο καρδιακός φίλος του αγνοούμενου Χρήστου Καριοφύλλα, μιλάει για την σχέση που είχε εκείνη την περίοδο με μία γυναίκα, αλλά απαντάει και στη μαρτυρία ότι ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που τον είδε.


«Εγώ είδα τον Χρήστο μία εβδομάδα ή δέκα μέρες πριν εξαφανιστεί. Είχαμε περάσει από τον Αχλαδόκαμπο μία βόλτα. Δεν ισχύει ότι την Πρωτομαγιά που εξαφανίστηκε ήμασταν μαζί στην ταβέρνα σε εκείνο το χωριό.

»Είχαμε πάει στη συγκεκριμένη ταβέρνα την Πρωτομαγιά, αλλά πριν δύο ή τρία χρόνια πίσω», υποστηρίζει.

«Λέγονται πολλά και διάφορα εδώ στην Αργολίδα. Ότι τον έχουν σκοτώσει, ότι τον έχουν απαγάγει, άλλοι ότι έχει διαφύγει στο εξωτερικό. Η εκτίμησή μου είναι τον έχουν εξαφανίσει. Τώρα ποιοι; Δεν γνωρίζω».
Το «Τούνελ» εντόπισε και μίλησε με τον ιδιοκτήτη της ταβέρνας στον Αχλαδόκαμπο, όπου ο αγνοούμενος Χρήστος Καριοφύλλας, βρέθηκε εκεί το απόγευμα της ημέρας που χάθηκε.


«Ήταν στο μαγαζί μου εκείνη την ημέρα μαζί με άλλον έναν. Τον Γιώργο τον *****. Κάθονταν έξω στη γωνία. Είχαν και δύο κοπέλες μαζί. Το θυμάμαι χαρακτηριστικά γιατί λόγω Πρωτομαγιάς, είχαμε γλέντι εδώ.

»Γινόταν χαμός. Ήταν περίπου πέντε – έξι το απόγευμα. Και μάλιστα θυμάμαι ότι έφυγε και είπε ότι θα πλήρωνε ο άλλος που ήταν στην παρέα του. Νομίζω έφυγε με την κοπέλα του πριν νυχτώσει.

»Δε θυμάμαι κάτι άλλο. Μακάρι να μπορούσα να βοηθήσω. Με παίρνει και η μητέρα του και κλαίει. Μακάρι να γνώριζα που είναι το παλικάρι…», ανέφερε ο μάρτυρας.
«Θα συνεχίσω μέχρι να βρω το τέλος. Όποιο κι αν είναι», δηλώνει αποφασισμένος στην κάμερα του «Τούνελ» ο μοναχογιός του αγνοούμενου Χρήστου Καριοφύλλα.


Όλα αυτά τα χρόνια δεν έχει χάσει την ελπίδα του και συνεχίζει ασταμάτητα να τον αναζητά, με όποιον τρόπο μπορεί, και κυρίως μέσω διαδικτύου.

«Κάνω συνεχώς αναρτήσεις στα social media και στο Facebook της κυρίας Νικολούλη και σε άλλες ομάδες για να κάνω ευρύτερα γνωστή την εξαφάνισή του», τονίζει ο Φώτης, αλλά επισημαίνει ότι μέχρι σήμερα δεν του έχουν μεταφέρει κάποια σημαντική μαρτυρία.

«Μου λένε να μη χάνω την ελπίδα μου, να προσπαθώ πάντα, να μου δίνει δύναμη ο Θεός και να μάθουμε σύντομα την αλήθεια για να λυτρωθούμε».

Η τελευταία ανάρτηση του Φώτη, που σοκάρει, ήταν στις 3 Ιανουαρίου. Έγραψε συγκεκριμένα:

«Σ’ αυτόν τον αγώνα που κάνω το ξέρω ότι οι ίδιοι που απειλούσαν τον πατέρα μου, συμμορίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Αργολίδας και διεφθαρμένοι ….. θα βάλουν κι εμένα στο στόχαστρό τους γιατί ψάχνω την αλήθεια.

»Η αστυνομία επί εφτά χρόνια είναι αδρανής και αδιάφορη σχετικά με την υπόθεσή μου. Εγώ θα συνεχίσω μέχρι το τέλος, όποιο κι αν είναι».

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ