ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2023

ΚΚΕ Αργολίδας: Ήρθε η ώρα η παράστασή τους να λάβει τέλος!

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:06:00 π.μ. |
ΚΚΕ
Σε ...ξένο αχυρώνα ήταν ο προεκλογικός καβγάς που έστησαν τις προάλλες στη Βουλή η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τις εξοπλιστικές δαπάνες. Με δεδομένη τη συμφωνία τους για μεγαλύτερη εμπλοκή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στον ΝΑΤΟικό σχεδιασμό, η αντιπαράθεσή τους ήταν αναπόφευκτο να εξελιχθεί σε διαγωνισμό ...ΝΑΤΟφροσύνης.

Και πώς θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά, όταν και οι δύο:

-- Δαπανούν διαχρονικά πάνω από το 2% του ΑΕΠ για εξοπλισμούς που υπηρετούν τις προτεραιότητες και τις ανάγκες του ΝΑΤΟ. Μάλιστα, σε συνθήκες όξυνσης των ανταγωνισμών, η σημερινή κυβέρνηση κατέγραψε το 2021 ένα μεγάλο ρεκόρ: Κατέταξε τη χώρα μας πρώτη σε στρατιωτικές δαπάνες ως ποσοστό του ΑΕΠ ανάμεσα σε όλα τα κράτη - μέλη του ΝΑΤΟ, πιο μπροστά ακόμα κι από τις ΗΠΑ! Αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πήγε πίσω, δαπανώντας για εξοπλισμούς το 2,4% του ΑΕΠ μόνο το 2018!

-- Συνεχίζοντας ο ένας την πολιτική του άλλου, έχουν μετατρέψει τη χώρα σε ένα απέραντο ΝΑΤΟικό ορμητήριο πολέμου, βάζοντας τον λαό σε μεγάλους κινδύνους. Ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε τον «Στρατηγικό Διάλογο» με τον «διαβολικά καλό» Τραμπ και πρόλαβε σχεδόν να τον ολοκληρώσει πριν παραδώσει τη σκυτάλη στη ΝΔ, που υπέγραψε και ψήφισε τη σχετική «αμυντική συμφωνία». Η αναβάθμιση της βάσης της Σούδας, η νέα βάση της Αλεξανδρούπολης, τα ΝΑΤΟικά προπύργια στη Θεσσαλία και άλλες υποδομές που διατίθενται για τις ανάγκες της ιμπεριαλιστικής συμμαχίας έχουν την υπογραφή και της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ.

-- Συμφωνούν στην αποστολή πολεμικού υλικού στην Ουκρανία, στη σύγκρουση ΝΑΤΟ - Ρωσίας που κλιμακώνεται ραγδαία, με τον κίνδυνο να γενικευτεί. Μαζί χειροκροτούσαν τον Ζελένσκι και τους φασίστες του τάγματος Αζόφ στην ελληνική Βουλή, όταν ζητούσαν ακόμα μεγαλύτερη βοήθεια σε όπλα. Οι όποιες «ενστάσεις» του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν να κάνουν με το βάθος της εμπλοκής, αλλά με τα υποτιθέμενα «ανταλλάγματα» πάνω στα οποία υποδεικνύει στην κυβέρνηση να διαπραγματευτεί για κάθε νέα καραβιά όπλων που κατευθύνεται στην Ουκρανία.

Θυμίζουμε ότι η δική του κυβέρνηση διαπραγματευόταν την πώληση στρατιωτικού υλικού στη Σαουδική Αραβία για να χρησιμοποιηθεί στον πόλεμο με την Υεμένη, με τα στελέχη του να επιχειρηματολογούν χυδαία ότι ο πόλεμος θα συνεχιστεί «είτε η Ελλάδα πουλήσει πυρομαχικά είτε όχι». Για να έρθει μετά η κυβέρνηση της ΝΔ και να συμφωνήσει, στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, στην αποστολή συστοιχίας «Patrit στη Σαoυδική Αραβία.

-- Εμπλέκουν τις Ένοπλες Δυνάμεις σε αποστολές και συνεκπαιδεύσεις που καμία σχέση δεν έχουν με την άμυνα της χώρας, αλλά με τη θωράκιση της ΝΑΤΟικής συμμαχίας στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, στα Βαλκάνια, στη Βόρεια Αφρική και στον Περσικό Κόλπο, απέναντι στους ανταγωνιστές της, Κίνα και Ρωσία. Ελληνικές φρεγάτες περιπολούν εκατοντάδες μίλια μακριά από τα σύνορα της χώρας, τα πληρώματά τους συνεκπαιδεύονται σε επιθετικές αποστολές με αμερικανοΝΑΤΟικά αεροπλανοφόρα, μαχητικά αεροσκάφη συμμετέχουν σε ασκήσεις που καμία σχέση δεν έχουν με την υπεράσπιση του ελληνικού εναέριου χώρου, αλλά υπηρετούν την «προβολή ισχύος» του ΝΑΤΟ χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από αυτόν.

Τι μένει μετά από όλα αυτά; Να σκιαμαχούν στο έδαφος των «συμμαχικών» ανταγωνισμών που συνοδεύουν κάθε φορά τα εξοπλιστικά προγράμματα. Δεν είναι τυχαίο ότι αυτό το «άρωμα» έχουν και οι καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ για την παρακολούθηση του σημερινού αρχηγού του ΓΕΕΘΑ από την ΕΥΠ.

Ήρθε η ώρα η παράστασή τους να λάβει τέλος! Ο λαός έχει πείρα και ξέρει ότι οι διαφορές τους, και στα ζητήματα των εξοπλισμών και της ιμπεριαλιστικής εμπλοκής, χωράνε να περάσουν από το ...μάτι της βελόνας, ακριβώς επειδή συμπλέουν στους στρατηγικούς στόχους του κεφαλαίου, που είναι άμεσα συνδεδεμένοι με τον αμερικανοΝΑΤΟικό σχεδιασμό.

Μπροστά στους κινδύνους που πολλαπλασιάζονται στη σκιά του πολέμου, ο λαός έχει χίλιους λόγους να δυναμώσει παντού το ΚΚΕ. Με την πρωτοπόρα δράση του ενάντια στην εμπλοκή, για να κλείσουν οι βάσεις και να επιστρέψουν οι Έλληνες στρατιωτικοί από τις ΝΑΤΟικές αποστολές, είναι η πιο αποτελεσματική ασπίδα σήμερα και η πιο σίγουρη δύναμη στη σύγκρουση για αποδέσμευση της χώρας από όλους τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς.

ΤΕ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ