ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2023

Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περ. Πελοποννήσου: Επέκταση του επιδόματος και στο μόνιμο προσωπικό

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:39:00 μ.μ. | | |
Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περ. Πελοποννήσου: Επέκταση του επιδόματος και στο μόνιμο προσωπικό
Η Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Πελοποννήσου χαιρετίζει την ΚΥΑ που υπέγραψαν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης και ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης.

Θα θέλαμε όμως να ενημερώσουμε το ευρύ κοινό για να μη δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις, ότι σε αυτές τις ρυθμίσεις ΔΕΝ ΥΠΑΓΕΤΑΙ το μόνιμο προσωπικό που αποτελεί και την πλειοψηφία του Πυροσβεστικού Σώματος, αλλά ένα μικρό μέρος που αποτελείται από το εποχικό προσωπικό που προσλαμβάνεται για 6 μήνες κατά την αντιπυρική περίοδο (Μαΐου- Οκτωβρίου) και τους 5ετής συναδέλφους που δεν πληρούν όλοι τα κριτήρια για μονιμοποίηση (απολυτήριο λυκείου, ηλικία κλπ). Οι υπόλοιποι Π.Π.Υ. όταν θα γίνουν μόνιμοι θα το χάσουν.

Μέχρι πρότινος το επίδομα της Α΄ κατηγορίας καταβαλλόταν μόνο στους εποχικούς υπαλλήλους του Πυροσβεστικού Σώματος, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου ειδικότητας «οδηγού» των πυροσβεστικών οχημάτων.

Συγχαίρουμε την κυβέρνηση για την επέκταση και αύξηση του εν λόγω επιδόματος, όμως μας προκαλούνται εύλογα ερωτήματα όσο αφορά τη στάση της απέναντι στο μόνιμο προσωπικό που προφανώς για ακόμα μια φορά δεν βρίσκεται στις άμεσες προτεραιότητες για την επίλυση των προβλημάτων του.

Ρωτάμε το μόνιμο προσωπικό δεν θέτει σε σοβαρό κίνδυνο βλάβης την υγεία του;

Τα πορίσματα της Διυπουργικής Επιτροπής, η οποία συγκροτήθηκε με κύριο έργο τον προσδιορισμό συγκεκριμένων επιστημονικών κριτηρίων, που συνδέονται με την έκθεση των εργαζομένων σε σοβαρό κίνδυνο βλάβης της υγείας τους και την υπαγωγή των ειδικοτήτων/κλάδων και χώρων εργασίας στα εν λόγω κριτήρια πώς διαχωρίζουν ένα προσωπικό από το άλλο; Δεν κάνουν την ίδια εργασία; Στον έναν εργαζόμενο υπάρχει κίνδυνος και στον άλλο όχι;
Καλούμε την κυβέρνηση στην αποκατάσταση της αδικίας με την επέκταση του εν λόγω επιδόματος και στο μόνιμο προσωπικό.

Με εκτίμηση για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος 
Δρόσος Νικόλαος 

Ο Γενικός Γραμματέας
Βλαχοκυριάκος Νικόλαος
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ