ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2023

Παναγιώτης Ψυχογυιός: Θέλουμε μια κοινωνία περήφανη και αξιοπρεπή, όχι φοβισμένη και ταπεινωμένη

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:20:00 π.μ. | | |
Παναγιώτης Ψυχογυιός
Η χώρα οδηγείται σε εκλογές και τα μεγάλα προβλήματα συνεχίζουν να δυσκολεύουν την ζωή των πολιτών. Τα επιχειρήματα και οι επιλογές της Κυβέρνησης είναι μια τεράστια κοροϊδία απέναντι στους πολίτες. Δείχνουν το αλαζονικό τους πρόσωπο κάθε φορά που τους ασκείται κριτική. 

Πληρώνουμε ακριβά ρεύμα, καύσιμα, βασικά καταναλωτικά αγαθά, ενοίκια, τραπεζικά δάνεια, χάνονται σπίτια στους πλειστηριασμούς, την ώρα που μισθοί και συντάξεις είναι καθηλωμένα. 

Αν ήθελαν να συγκρουστούν με τα συμφέροντα που υπηρετούν, θα εφάρμοζαν τις προτάσεις μας.
 
Ένα κλιμακωτό πλαφόν στην λιανική τιμή της ενέργειας που θα συγκρατούσε τις τιμές χαμηλότερα & δωρεάν εισιτήρια για τα μέσα μαζικής μεταφοράς για όσους δεν τα βγάζουν πέρα
 
Φορολόγηση των υπερκερδών των εταιριών ενέργειας που θησαυρίζουν στην πλάτη μας

Αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ και αμέσως διαπραγμάτευση μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων
 
Νέο ΕΚΑΣ για 350.000 χαμηλοσυνταξιούχους

Μείωση του ΦΠΑ σε τρόφιμα και καύσιμα στο 6% αντί για 13% που είναι σήμερα

Προστασία της πρώτης κατοικίας των αδύναμων δανειοληπτών και δικαίωμα να αγοράσουν το δάνειο πριν αυτό πάει στο fund.

Έκτακτη φορολόγηση των τραπεζών που θησαυρίζουν από τη διαφορά του επιτοκίου καταθέσεων με τα επιτόκια χορηγήσεων.

Αναβάθμιση του ΕΣΥ με τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης

Αντίθετα, η κυβέρνηση λογοδοτεί σε αυτούς που την προστατεύουν. Τους λίγους ισχυρούς φίλους της, με τους οποίους συντηρούν το ψευδεπίγραφο αφήγημα της δήθεν κανονικότητας. Μόνο κανονική δεν είναι η ζωή μας με τη ΝΔ. Κάθε μέρα που περνούν στην εξουσία μας κοστίζουν όλο και πιο ακριβά.

Το ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής έχει πολιτικές προτάσεις που καθοδηγούν προγραμματικά:

Όταν θέσαμε το θέμα της προστασίας της α’ κατοικίας, που μόνο με το νόμο του ΠΑΣΟΚ έχει προστατευτεί πραγματικά, τότε άρχισαν όλοι να μιλούν για τους πιο αδύναμους πολίτες.

Όταν το ΠΑΣΟΚ τόνιζε την κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και της «προσωπικής διαφοράς», τότε ο κ. Μητσοτάκης προχώρησε σε παροχή επιδόματος προεκλογικού χαρακτήρα (όπως έκανε και η προηγούμενη κυβέρνηση), ενώ ο κ. Τσίπρας παραδέχτηκε για πρώτη φορά ότι η «προσωπική διαφορά» είναι μεγάλη αδικία.

Μερικές από τις σημαντικές μας προτεραιότητες μεταξύ άλλων είναι:


Η αναγέννηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, με ακύρωση του άρθρου 10 του πρόσφατου νόμου της κυβέρνησης Μητσοτάκη, που παρέδωσε ένα δημόσιο και κοινωνικό αγαθό, στην κερδοσκοπία ιδιωτικών επιχειρήσεων. Με δημιουργία ισχυρού δικτύου πρωτοβάθμιας περίθαλψης, η έλλειψη του οποίου αποδείχτηκε καταστροφική την περίοδο της πανδημίας.

Καλές θέσεις εργασίας για τη νέα γενιά με προγράμματα επιδότησης εργοδοτικών εισφορών για θέσεις πλήρους απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα, κατάργηση των διατάξεων του νόμου της ΝΔ, που οδηγούν στην εργοδοτική ασυδοσία και επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων. Προγράμματα κοινωνικής κατοικίας, που πρώτοι θέσαμε στον δημόσιο διάλογο. Μιλάμε για μια πολιτική που θα μειώνει το κόστος ζωής με δημιουργία μίας δεξαμενής άνω των 100.000 κατοικιών, μέσω της κατασκευής νέων αλλά και της παροχής κινήτρων ανακατασκευής και φορολογίας σε όσους εντάξουν τα ακίνητά τους, ώστε κατόπιν αυτά να ενοικιάζονται σε προσιτές τιμές.

Μείωση των ανισοτήτων με μόνιμες ουσιαστικές παρεμβάσεις και όχι προσωρινά επιδόματα, με ριζική φορολογική μεταρρύθμιση εστιασμένη στη μείωση των φόρων στη μισθωτή εργασία, με μείωση του ΦΠΑ στα βασικά είδη διατροφής για όσο διαρκεί η κρίση πληθωρισμού, με τη δραστική μείωση του απαράδεκτα υψηλού ορίου αφορολόγητων γονικών παροχών, με την έκτακτη φορολόγηση των προκλητικών υπερκερδών των ηλεκτροπαραγωγών και των τραπεζών, που εκμεταλλεύτηκαν την κρίση.

Έχουμε χρέος να σχεδιάσουμε ένα νέο εθνικό παραγωγικό μοντέλο. Με στοχευμένη αλλαγή των προτεραιοτήτων των ευρωπαϊκών πόρων και ιδιαίτερα του Ταμείου Ανάπτυξης, ώστε να στηριχτούν η εγχώρια παραγωγή, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ο πρωτογενής τομέας, η δίκαιη πράσινη μετάβαση, η ενεργειακή δημοκρατία και η διάχυση των ΑΠΕ στην παραγωγή αλλά και με εκατοντάδες ενεργειακές κοινότητες. Αν είχε προχωρήσει έγκαιρα η πράσινη μετάβαση στη χώρα, θα είχαμε εξοικονομήσει δισεκατομμύρια ευρώ την περίοδο της κρίσης.

Είναι η ώρα για μια νέα προσπάθεια, με ένα ΠΑΣΟΚ με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και αποτύπωμα στην κοινωνία. Φιλοδοξώ λοιπόν να είμαι μέρος αυτής προσπάθειας για την κοινωνική πρόοδο και αξιοπρέπεια. Ενώνω τις δυνάμεις μου με τους πολίτες κάθε ηλικίας που αναζητούν διέξοδο και θέλουν εκπροσώπηση με παρουσία στην τοπική κοινωνία, με γνώση, άποψη αλλά και ισχυρή προοδευτική, κεντροαριστερή ιδεολογική ταυτότητα. Στόχος μου να εκφράσω τις προσδοκίες αυτής της μεγάλης αλλαγής και ανανέωσης που ζητούν οι πολίτες από το ΠΑΣΟΚ και το πολιτικό σύστημα.

Θα τα καταφέρουμε !

ΨΥΧΟΓΥΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Οικονομολόγος
Υποψήφιος Βουλευτής Ν.Αργολίδας
ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ