ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2023

Δυναμικές οι κινητοποιήσεις αγροτών σε Αργολίδα και Ηλεία

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:37:00 μ.μ. | | | |
Τρακτέρ
Συνέχεια στις πολύμορφες δράσεις και κινητοποιήσεις τους δίνουν βιοπαλαιστές αγρότες, σε νομούς της Δυτικής Ελλάδας και της Πελοποννήσου. Απαιτούν την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους, θέτοντας επί τάπητος, μαζί με τα αιτήματα για αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματός τους, τη μείωση του κόστους παραγωγής και την ανάγκη για κατώτερες εγγυημένες τιμές, προκειμένου να πάψουν να είναι έρμαια των εμποροβιομηχάνων.

Στην Ηλεία, πραγματοποιήθηκε δυναμική κινητοποίηση στην επαρχιακή οδό Πύργου – Αρχαίας Ολυμπίας, στο ύψος της διασταύρωσης του Πελόπιου, μετά από κάλεσμα της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων και των Συλλόγων Πελοπίου και Περιχώρων, Καυκονίας και Χελιδονιού.

Οι συγκεντρωμένοι προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό του δρόμου και απαίτησαν μεταξύ άλλων μέτρα για την ανύπαρκτη τιμή της μαύρης κορινθιακής σταφίδας, αλλά και να αποδοθούν χωρίς όρους και προϋποθέσεις οι αποζημιώσεις απ’ τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού του 2021.

Δίπλα στους αγωνιζόμενους αγροτοκτηνοτρόφους, βρέθηκε η ΕΛΜΕ του νομού με την πρόεδρό της, Στέλλα Αναστασίου, αλλά και η ομάδα γυναικών Πύργου της ΟΓΕ, με επικεφαλής τη Σία Ξενοστάθη. Επίσης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στους Δήμους Ήλιδας και Αρχαίας Ολυμπίας, Άγγελος Κολόσακας και Γώργος Γεωργούλης, αντίστοιχα.

Προχωρώντας σε κλιμάκωση της πάλης, η Ομοσπονδία θα προχωρήσει σε πανηλειακό συλλαλητήριο στον Πύργο, την Τρίτη 7 Φλεβάρη, με προσυγκέντρωση στις 11.40 π.μ. στον κόμβο Αγίου Γεωργίου, καλώντας σε μαζική συμμετοχή. Μέχρι τότε θα γίνουν περιοδείες ενημέρωσης στα χωριά του νομού.
Στην Αιγιάλεια, παραγωγοί της περιοχής προχώρησαν σε συγκέντρωση το πρωί της Τετάρτης στην Παναιγιάλεια Ένωση και συμβολικό αποκλεισμό της παλαιάς εθνικής οδού Πατρών – Αθηνών.

Παράλληλα, πραγματοποίησαν διαμαρτυρία στη διοίκηση της ΠΕΣ ΑΕ, απαιτώντας, μεταξύ άλλων, άμεσα μέτρα για τη στήριξη της κορινθιακής σταφίδας, ενώ ο Αγροτικός Σύλλογος «Μπακόπουλος – Ντρίνιας», κάλεσε σε κλιμάκωση της πάλης τις επόμενες μέρες.

Μαχητική συγκέντρωση, πραγματοποιήθηκε στην Πυργέλα της Αργολίδας, με τους βιοπαλαιστές αγρότες να πραγματοποιούν μηχανοκίνητη πορεία στο Άργος με τα τρακτέρ και οχήματά τους, μετά από κάλεσμα του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου και Συνεταιρισμών του νομού.

Οι αγωνιζόμενοι παραγωγοί κατέληξαν στη ΔΕΗ του Άργους, όπου παράταξαν τα μηχανήματά τους και παραμένουν εκεί, ενώ προχώρησαν και σε συμβολικό αποκλεισμό της επαρχιακής οδού Άργους – Κορίνθου.

Μεταξύ άλλων, απαιτούν να δοθούν άμεσα οι αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ και να μην ισχύσει ο συμψηφισμός που αποφάσισε ο Οργανισμός για την επιστροφή της προκαταβολής ζημιάς αντιθέτως, να προχωρήσει άμεσα η εκδίκαση των ενστάσεων με αποζημίωση στο πραγματικό ύψος των καταστροφών από τον παγετό, σύμφωνα με την έκθεση της ΔΑΟΚ Αργολίδας.

Την Παρασκευή 3 Φλεβάρη στις 6 μ.μ., ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος καλεί σε σύσκεψη στο χώρο που έχουν συγκεντρωθεί τα τρακτέρ μπροστά απ’ τη ΔΕΗ στο Άργος, πραγματοποιώντας μέχρι τότε και περιοδείες ενημέρωσης στα χωριά.

Στη Μεσσηνία τα τρακτέρ παραμένουν παραταγμένα στο σταθμό του ΟΣΕ της Μεσσήνης και στην πλατεία του Χανδρινού. Καθημερινά οι αγροτικοί σύλλογοι στις δύο περιοχές, πραγματοποιούν ενημερώσεις στα χωριά, καλώντας σε κλιμάκωση.

Τα τρακτέρ παραμένουν στην πλατεία του Καινούργιου, όπως και στο 1ο χιλιόμετρο της οδού Βόνιτσας – Λευκάδας στην Αιτωλοακαρνανία. Απ’ τους Αγροτικούς Συλλόγους, επισημαίνεται η ανάγκη συνέχισης των κινητοποιήσεων, με όλους τους τρόπους.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ