ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2023

Ξεσαλώνουν τα αγριογούρουνα στον κάμπο της Αργολίδας - Ανησυχούν οι αγρότες

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:34:00 μ.μ. | |
Αγριόχοιρος
Έντονη ανησυχία επικρατεί στον κάμπο της Αργολίδας με την εμφάνιση αγριογούρουνων, που συνδυάστηκε με καταστροφές εσπεριδοειδών, αλλά και υποδομών για το πότισμα. 

Η εμφάνιση αγριογούρουνων στον αργολικό κάμπο είναι ένα νέο πρόβλημα που έχει κάνει την εμφάνισή του τα τελευταία δύο χρόνια, χωρίς μέχρι στιγμής να δημιουργούνται μεγάλης έκτασης προβλήματα.

Ο παραγωγός Θανάσης Μπεκιάρης, που έχει τα κτήματά του στην Ήρα και στα όρια με την κοινότητα Ανυφί, σημειώνει ότι «φέτος για πρώτη φορά δεχθήκαμε επίθεση από αγριογούρουνα, με αποτέλεσμα να βρούμε πολλά μανταρίνια φαγωμένα, αλλά και μπεκ που χρησιμοποιούμε για το πότισμα να είναι κατεστραμμένα. Και την περασμένη χρονιά είχαν κάνει την εμφάνισή τους τα αγριογούρουνα, αλλά σε πολύ μικρότερη έκταση».

Σύμφωνα με τον κ. Μπεκιάρη, «όλοι ανησυχούμε για το καλοκαίρι, όταν με τα πολλά ποτίσματα και τις τεχνικές βροχές θα εμφανιστούν και πάλι στην αναζήτηση για νερό. Τότε θα έχουμε μεγάλες ζημιές, αφού δεν αφήνουν τίποτα όρθιο στο πέρασμά τους. Είναι ένα ζήτημα που πρέπει να απασχολήσει τους αρμόδιους και να βρεθεί λύση πριν πάρουν έκταση οι ζημιές και εμείς αναζητήσουμε λύσεις μόνοι μας».

Στην προσπάθεια εντοπισμού τους, ο Θανάσης Μπεκιάρης εξηγεί ότι «υπάρχουν αρκετά κτήματα που έχει εγκαταλειφθεί η καλλιέργειά τους και είναι πιθανόν σε ένα από αυτά να έχουν τη φωλιά τους».

Πηγή: ypaithros.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ