ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2023

Χιλιάδες κόσμου στο φημισμένο Βενετσιάνικο Καρναβάλι του Ναυπλίου (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:43:00 μ.μ. | | |
Ντόμινο απόκριες
Μοναδική εμπειρία ήταν το βράδυ του Σαββάτου 25 Φεβρουαρίου η αναβίωση του Βενετσιάνικου καρναβαλιού, στο Ναύπλιο, ένα τόπο που θυμίζει ταινία εποχής.
Ο Δήμος Ναυπλιέων και ο ΔΟΠΠΑΤ διοργάνωσαν για μια ακόμη χρονιά με μεγάλη επιτυχία το «Βενετσιάνικο Καρναβάλι», όπως συνηθίζεται να αναφέρεται.
Τα ντόμινο ξεκίνησαν από την πλατεία Τριών Ναυάρχων ( πλατεία Δημαρχείου) το μαγικό ταξίδι της Commedia dell’ Arte…
Έπαιξαν με το κοινό, προαναγγέλλοντας την άφιξη της μεγάλης ομάδας καλλιτεχνών Θεάτρου Δρόμου, τους περίφημους Hellix Action Theatre και όλοι μαζί κατέληξαν στην πλατεία Συντάγματος χορεύοντας…
Εντυπωσιακή ηταν και η ομάδα Art25 από εικαστικούς, εικονογράφους, κουκλοπαίκτες, θεατρολόγους που ζουν και εργάζονται στο Ναύπλιο και από εθελοντές της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, με τις γιγάντιες μαριονέτες κατασκευασμένες από ανακυκλώσιμα.
Αμέσως μετά στα μπαλκόνια των αρχοντικών κτιρίων της ιστορικής πλατείας Συντάγματος οι χιλιάδες του κόσμου απόλαυσαν τις κοπέλες και την ηθοποιό της Πειραματικής Σκηνής του ΔΟΠΠΑΤ να χορεύουν ταραντέλα.
Κατενθουσιασμένοι οι επισκέπτες που έχουν κατακλύσει την πόλη του Ναυπλίου ταξίδεψαν στο χρόνο, στην τέχνη και τον πολιτισμό μέσα από αυτό το δρώμενο και απόλαυσαν όλοι μαζί, μια άλλη εικόνα του ιστορικού κέντρου του Ναυπλίου.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ