ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2023

Σημαντική διάκριση για τον Ιωάννη Κουκουφιλίππου και την Αργολίδα στη βράβευση εργαζομένων του ΕΣΥ

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:10:00 μ.μ. | | |
Ιωάννης Κουκουφιλίππου
Ήταν το 2012, όταν ο Διοικητής του ΓΝ Αργολίδας- ΝΜ Άργους (Ι. Άρχοντας) ανέθετε στον υπάλληλο Κουκουφιλίππου Ιωάννη , Ηλεκτρολόγο Μηχανικό της Τ.Υ. να συντάξει προτάσεις για υποβολή, στην προγραμματική περίοδο ΕΣΠΑ 2007-2013. 

Στις ενστάσεις του υπαλλήλου ότι μόνος και χωρίς εκπαίδευση δεν θα αντεπεξέλθει, απάντησε «πεδίον δόξης λαμπρό ανοίγεται μπροστά σου»!. Ύστερα από επίπονη προσωπική προσπάθεια και πολύ διάβασμα, πολλές απλήρωτες ώρες υπερωρίας μέσα σε περιβάλλον συχνά αμφισβήτησης και αδαούς αντιμετώπισης ήρθαν οι πρώτες επιτυχίες, με ένταξη έργων στο ΕΣΠΑ 2007-2013 συνολικού προϋπολογισμού 1.622.000,00 ευρώ που υλοποιήθηκαν στο ακέραιο από την ένταξή τους έως την ολοκλήρωσή τους, ουσιαστικά από έναν υπάλληλο, με παράλληλα καθήκοντα Μηχανικού, χωρίς να υπάρξουν ενστάσεις, δικαστικές προσφυγές ή καθυστερήσεις και χωρίς να χαθεί ούτε ένα υποέργο, επιτυγχάνοντας απόλυτη απορρόφηση των ευρωπαϊκών πόρων.

Στην συνέχεια η συνέπεια του ΓΝ Αργολίδας, επικυρώθηκε με την επιτυχή ένταξη έργων στο ΕΣΠΑ 2014-2020 , αυτή τη φορά συνολικού προϋπολογισμού 1.673.000,00 ευρώ. Σε αυτή την περίοδο η συσσωρευμένη πείρα και η μετατροπή της αμφισβήτησης σε σεβασμό έστρεψαν τους προβολείς στην σημαντικότητα της χρηματοδότησης του ΕΣΠΑ για το νοσοκομείο. Οι Πράξεις που αφορούσαν προμήθεια εξοπλισμού, υλοποιήθηκαν επίσης στο ακέραιο από την ένταξή τους έως την ολοκλήρωσή τους, ουσιαστικά πάλι από έναν υπάλληλο.

Η προσπάθεια συνεχίστηκε και επετεύχθη η ένταξη της Ενεργειακής Αναβάθμισης του ΓΝ Αργολίδας, που αποτελεί την πιο πρόσφατη επιτυχία στο ΕΣΠΑ 2014-2020 συνολικού προϋπολογισμού 3.462.000,00 ευρώ. Η εν λόγω Πράξη ανήκει πλέον στην προγραμματική περίοδο ΕΣΠΑ 2021-2027 και βρίσκεται σε φάση διαγωνισμού ανάδειξης μελετητή. Με το πέρας της, την επόμενη διετία, θα έχουν αντιμετωπιστεί τα πλέον σημαντικά τεχνικά προβλήματα των κτιριακών και ενεργειακών υποδομών των δύο νοσηλευτικών μονάδων Άργους και Ναυπλίου.

Η Διοίκηση , η Προϊσταμένη Αρχή 6η ΥΠΕ και το Υπουργείο Υγείας εκτίμησαν το σημαντικό έργο, της απορρόφησης 6.500.000,00 ευρώ ευρωπαϊκών πόρων, και ως επιστέγασμα της όλης προσπάθειας, βράβευσαν την Τετάρτη 22-2-2023, στην πρώτη απονομή τιμητικών βραβείων στους εργαζόμενους του ΕΣΥ, τον Ιωάννη Κουκουφιλίππου Υποδιευθυντή της Τεχνικής Υπηρεσίας του ΓΝ Αργολίδας. Η βράβευση έγινε παρουσία του Πρωθυπουργού και της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας. Γεμίζουμε περηφάνια αλλά και ενέργεια για να υλοποιήσουμε το όραμά μας για αυτό το νοσοκομείο, με σκοπό να αφήσουμε μία γερή παρακαταθήκη στους πολίτες και επισκέπτες της Αργολίδας αλλά και στους εργαζόμενους του νοσοκομείου, έχοντας πάντα στο μυαλό ότι η επιτυχία σε αυτό τον δύσκολο χώρο της υγείας έρχεται όταν εγκαταλείψεις το εγώ και μπεις στο Ε.Σ.Υ.!.

Με εκτίμηση,

Κουκουφιλίππου Ιωάννης
Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, BSc, MSc, PhD(c )
Υποδιευθυντής Τεχνικής Υπηρεσίας
ΓΝ Αργολίδας
27513-60188
kouk@gna.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ