ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2023

Μυστηριώδης "μπάλα" ξεβράστηκε σε παραλία της Ιαπωνίας - Οι ντόπιοι την ονόμασαν "Το Αυγό του Γκοτζίλα" (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:20:00 μ.μ. | |
Μυστηριώδης "μπάλα" ξεβράστηκε σε παραλία της Ιαπωνίας
Μία μεγάλη μεταλλική σφαίρα που ξεβράστηκε σε μια ακτή στην Ιαπωνία έχει μπερδέψει τους ντόπιους κατοίκους και έχει προκαλέσει πολλές εικασίες ως προς τι είναι αυτή η «μπάλα». 

 Αρχές δεν μπορούν να εξακριβώσουν μέχρι στιγμής τι μπορεί να είναι. Μάλιστα, ούτε η αστυνομία και οι πυροτεχνουργοί που το ερεύνησαν μπόρεσαν να καταλάβουν τι είναι αυτή η μεταλλική σφαίρα. 

Το μόνο γνωστό είναι ότι είναι ακίνδυνη και το εσωτερικό της είναι κούφιο. Μάλιστα μερικοί υποψιάζονται πως επρόκειτο απλώς για ένα είδος σημαδούρας. ADVERTISING Η «μπάλα» που ξεβράστηκε στην παραθαλάσσια πόλη Χαμαμάτσου έχει βαφτιστεί από τους ντόπιους το «Αυγό του Γκοτζίλα». 

Τα πρώτα πλάνα της μεταλλικής σφαίρας έδειξε το ιαπωνικό ραδιοτηλεοπτικό κανάλι ΝΗΚ, με δύο ανθρώπους να κοιτάνε το εύρημα, το οποίο ήταν σκουριασμένο και μεταλλικό και είχε πλάτος περίπου 1,5 μέτρα. 
Οι Αρχές απέκλεισαν τη περιοχή και πραγματοποίησαν εξετάσεις με ακτίνες Χ, οι οποίες επιβεβαίωσαν ότι η «μπάλα» δεν θα αποτελούσε κίνδυνο. 

Κανονικά ένα τέτοιο εύρημα δεν θα έπρεπε να ανησυχήσει τις ιαπωνικές Αρχές, ωστόσο η ανακάλυψή του ήρθε λίγες μέρες μετά την κατάρριψη ενός κινεζικού αερόστατου από τις ΗΠΑ, με τον φόβο πως είχε εισέλθει στην χώρα για να την κατασκοπεύσει. 

Η Ιαπωνία ήταν από τις πρώτες χώρες που εξέφρασαν την ανησυχία τους προς την Κίνα, καθώς ισχυρίστηκε πως έχουν εντοπιστεί παρόμοια αερόστατα στον ουρανό της χώρας, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις από το 2019. Το Πεκίνο αρνείται την όποια κατηγορία εις βάρος της Κίνας περί κατασκοπείας. 

Οι υπουργοί Άμυνας των δύο χωρών συναντήθηκαν την Τετάρτη, συζητώντας για την ασφάλεια των δύο χωρών. Συμφωνήθηκε η συνεργασία των δύο ως προς μία νέα έναρξη επικοινωνιών μεταξύ Ιαπωνίας και Κίνας, ξεκινώντας από την ερχόμενη Άνοιξη. 

Πηγή: BBC

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ