ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2023

Στη βουλή από τον Α. Πουλά η μετακίνηση πυροσβεστών από το Νομό Αργολίδας στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Τροιζήνας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:29:00 μ.μ. | | |
πυροσβέστης
Έγγραφο του Σωματείου Πυροσβεστών Αργολίδας και Αρκαδίας προς τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, κ. Στυλιανίδη Χρήστο κατέθεσε ο βουλευτής Αργολίδας ΑΣνδρέας Πουλάς με το οποίο εκφράζονται διαμαρτυρίες για την απόφαση του Διοικητή ΠΕ.ΠΥΔ. Πελοποννήσου να μεταφερθούν υπάλληλοι από Πυροσβεστικές Υπηρεσίες του νομού Αργολίδας στο Π.Κ. Τροιζήνας για κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών χαρακτηριζόμενες ως μετακινήσεις. 

Ειδικότερα, στο εν λόγω έγγραφο περιγράφεται το νομοθετικό πλαίσιο που ισχύει για τις μετακινήσεις, αποσπάσεις και μεταθέσεις υπαλλήλων διευκρινίζοντας ότι η Π.Υ. Ναυπλίου ανήκει στο Δήμο Ναυπλιέων Νομού/ Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας της Περιφέρειας Πελοποννήσου ενώ το Π.Κ. Τροιζήνας στον Δήμο Τροιζηνίας-Μεθάνων Νομού/ Περιφερειακής Ενότητας Νήσων της Περιφέρειας Αττικής. 

Συνεπώς όπως αναφέρεται στο έγγραφο η απόφαση για μεταφορά υπαλλήλων μεταξύ των δύο υπηρεσιών με το χαρακτηρισμό μετακίνηση τίθεται εν αμφιβόλω δοθέντος ότι σε κάθε περίπτωση το Π.Κ. Τροιζήνας ούτε λειτουργεί στον ίδιο Νομό της ηπειρωτικής χώρας (Αργολίδας) με την Π.Υ. Ναυπλίου, ούτε περικλείεται εντός των γεωγραφικών ορίων της ΔΙ.ΠΥ.Ν. Αργολίδος. 

Για αυτούς τους λόγους το Σωματείο Πυροσβεστών Αργολίδας και Αρκαδίας ζητά ενημέρωσή σχετικά με το εάν η απόφαση αυτή είναι σύμφωνη με το ισχύον κανονιστικό πλαίσιο, καθώς και από ποια νομοθεσία προβλέπεται η κινητικότητα πυροσβεστών σε διαφορετικό γεωγραφικά νομό με τον όρο μετακίνηση.

Παρακαλώ για τις ενέργειές σας.

Ο βουλευτής
Ανδρέας Πουλάς


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ