ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2023

Μαρία Ράλλη: Το Ναύπλιο και όλος ο Δήμος γιορτάζει την αποκριά με πλήθος εκδηλώσεων (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:51:00 μ.μ. | | |
Μαρία Ράλλη
Στο πρόγραμμα των αποκριάτικων εκδηλώσεων που κορυφώνονται το τελευταίο τριήμερο της αποκριάς στο Ναύπλιο αναφέρθηκε με συνέντευξή της η Πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΤ κ. Μαρία Ράλλη.


Ο Δήμος Ναυπλιέων και ο ΔΟΠΠΑΤ μετά από τρία χρόνια πανδημίας διοργανώνουν και φέτος το φημισμένο Αναπλιώτικο Καρναβάλι.

Ήδη οι αποκριάτικες εκδηλώσεις με την έναρξη του Τριώδιου έχουν ξεκινήσει σε κάθε γωνιά και γειτονιά του Δήμου και αναμένεται να κορυφωθούν το τελευταίο τριήμερο της Αποκριάς από τις 24 μέχρι και τις 26 Φεβρουαρίου.

Πλήθος κόσμου αναμένεται να κατακλύσει και φέτος το αγαπημένο μας Ναύπλιο.

Ως Δημοτική Αρχή σε συνεργασία με τους επαγγελματίες του χώρου της εστίασης και των τουριστικών καταλυμάτων είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε τους χιλιάδες επισκέπτες μας.

Το Αναπλιώτικο Καρναβάλι είναι και πάλι εδώ για να μας χαρίσει μοναδικές στιγμές. Από την Παρασκευή ξεκινάμε με πολλές διαδραστικές εκδηλώσεις στις οποίες θα συμμετέχουν θεατρικές ομάδες, χορωδίες, καρναβαλιστές του δρόμου και επισκέπτες από όλα τα μέρη της Ελλάδας, γεμίζοντας τους δρόμους και τα σοκάκια της Παλιάς Πόλης δίνοντας τον τόνο για πολύ χορό και τραγούδι.

Αποκορύφωμα των αποκριάτικων εκδηλώσεων θα είναι το "Παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού", η αναβίωση του Αναγεννησιακών δρώμενων το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου και το απόγευμα της Κυριακή 26 Φεβρουαρίου η μεγάλη Καρναβαλική Παρέλαση και το κάψιμο του Βασιλιά Καρνάβαλου με την ρίψη βεγγαλικών που θα μαγνητίσουν το βλέμμα των χιλιάδων ντόπιων και επισκεπτών.

Σας περιμένουμε με φαντασία, ζωντάνια, κέφι, σατιρικό και ανατρεπτικό πνεύμα να περάσουμε ένα αξέχαστο αποκριάτικο τριήμερο στο Ναύπλιο.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2023
Ναύπλιο
Παλιά πόλη, ώρα 18:00


Το σύνολο κρουστών του Μουσικού Σχολείου Αργολίδας θα « ξεχυθεί» στους δρόμους του Ναυπλίου γιορτάζοντας την Αποκριά.

Μαζί τους συμμετέχει και ένα μικρό σύνολο με τρομπέτες.

Υπεύθυνοι καθηγητές: Κοτζάμπασης Βαγγέλης, Κωστελέτος – Λινοξιλάκης Γιώργος, Συρράκος Ντίνος

Πυργιώτικα, ώρα 18:30


Ο Δήμος Ναυπλιέων, ο ΔΟΠΠΑΤ, η Τοπική Κοινότητα Πυργιωτίκων και ο Μορφωτικός Σύλλογος Πυργιωτίκων « Άγιος Γεώργιος» καλούν μικρούς και μεγάλους φίλους σ’ ένα αποκριάτικο ξεφάντωμα με φωτιές, χορό, μουσικά αποκριάτικα ακούσματα στην πλατεία του χωριού. Απόκριες όμως χωρίς γκόγκες δεν γίνονται! Είναι ένα έθιμο της περιοχής από παλιά έως και σήμερα. Η γιορτή κορυφώνεται με την καύση του καρνάβαλου!

Μάνεση, ώρα 19:00


Ο Δήμος Ναυπλιέων, ο ΔΟΠΠΑΤ και η Τοπική Κοινότητα γιορτάζουν την αποκριά στην πλατεία του χωριού με τη δύναμη της φωτιάς και σε ξέφρενο αποκριάτικο κλίμα!

Ναύπλιο, ώρα 20:00


Το Μεικτό Πολυφωνικό Σχήμα και η Νεανική Χορωδία του ΔΟΠΠΑΤ Ναυπλίου φορούν τις αποκριάτικες στολές τους και ντύνονται με διάθεση και τραγούδι στους δρόμους του παλιού Ναυπλίου.

Επτανησιακές καντάδες, λάτιν, παραδοσιακά ελληνικά τραγούδια, καθώς και άλλα με « πικάντικο» στίχο!

Ελάτε όλοι μαζί να γίνουμε μια μεγάλη ομάδα, να τραγουδήσουμε και να χορέψουμε… χωρίς να σκεφτόμαστε την επερχόμενη νηστεία της Σαρακοστής!

Διδασκαλία – Διεύθυνση Χορωδίας
Μαέστρος – Αρχιμουσικός
Θεοδόσης Αντωνιάδης

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2023
Ναύπλιο
Πλατεία Συντάγματος, ώρα 11:00


« Παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού».

Μοναδικό, ευρηματικό, ανατρεπτικό!

Με πρωταγωνιστές την ψυχαγωγία και την διασκέδαση, ομάδες παιδιών σε μια μεγάλη συλλογική δράση με κοινές επιδιώξεις στην περιπέτεια, το κέφι, τη φαντασία, την ευρηματικότητα, καλούνται να απαντήσουν σε γρίφους, να αξιοποιήσουν τις γνώσεις, την κριτική τους σκέψη για να φτάσουν στον στόχο τους… τον μεγάλο θησαυρό!

Επιμέλεια: Γιώργος Αλεξίου

Ναύπλιο
Βαγόνι ΟΣΕ ( έμπροσθεν Δημοτικού Ωδείου Ναυπλίου Κ. ΝΟΝΗΣ) , ώρα 12:00


Το κέντρο λογοθεραπείας « ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ» αφηγείται παραμύθι « Ο μικρός χαρταετός» και τον κατασκευάζει με τους μικρούς μας φίλους.

Νέα Τίρυνθα, ώρα 12:00


Ο Δήμος Ναυπλιέων, ο ΔΟΠΠΑΤ και η Τοπική Κοινότητα Νέας Τίρυνθας διοργανώνουν αποκριάτικη εκδήλωση με μουσική, χορό και κεράσματα στην κεντρική πλατεία του χωριού.

ΒΕΝΕΤΣΙΑΝΙΚΟ ΝΑΥΠΛΙΟ, ώρα 19:30


Μοναδική εμπειρία η αναβίωση του Βενετσιάνικου καρναβαλιού σε ένα τόπο που θυμίζει ταινία εποχής…

Ο Δήμος Ναυπλιέων και ο ΔΟΠΠΑΤ σας προσκαλούν στο «Βενετσιάνικο Ναύπλιο». Τα ντόμινο ξεκινούν από την πλατεία Τριών Ναυάρχων ( πλατεία Δημαρχείου) το μαγικό ταξίδι της Commedia dell’ Arte… Παίζουν με το κοινό, «παγώνουν», προαναγγέλλοντας την άφιξη της μεγάλης ομάδας καλλιτεχνών Θεάτρου Δρόμου, τους περίφημους Hellix Action Theatre και όλοι μαζί καταλήγουν στην πλατεία Συντάγματος χορεύοντας…

Αμέσως μετά στα μπαλκόνια των αρχοντικών κτιρίων θα απολαύσουμε τις κοπέλες και την ηθοποιό της Πειραματικής Σκηνής του ΔΟΠΠΑΤ που χορεύει ταραντέλα.

Ας ταξιδέψουμε, λοιπόν στο χρόνο, στην τέχνη και τον πολιτισμό μέσα από αυτό το δρώμενο και ας απολαύσουμε όλοι μαζί, μια άλλη εικόνα του ιστορικού κέντρου της πόλης μας σε βάθος χρόνου…

Κάντια, ώρα 21:00

Ο Πολιτιστικός Εξωραϊστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Κάντιας διοργανώνει αποκριάτικο χορό στο εστιατόριο « Τζαβάρας» στην Κάντια.

« Απόλλων» στο Κεφαλάρι, ώρα 21:00

Ο Επιμορφωτικός Σύλλογος Αγίας Τριάδας πραγματοποιεί τον αποκριάτικο χορό στο κέντρο « Απόλλων» στο Κεφαλάρι με πλούσιο μενού, πολύ κέφι και διασκέδαση!

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2023
Καρναβάλι στο Τολό, ώρα 11:00


Ο Δήμος Ναυπλιέων, ο ΔΟΠΠΑΤ, η Τοπική Κοινότητα Τολού σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Τολού, τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Τολού και τον ΣΕΤ Τολού διοργανώνουν, από το λιμάνι έως το κέντρο του Τολού, μεγάλη καρναβαλική γιορτή …. στην οποία συμμετέχουν μεταμφιεσμένοι μικροί και μεγάλοι του Πολιτιστικού Συλλόγου Δρεπάνου, Δημοτικού- Νηπιαγωγείου & Γυμνασίου Δρεπάνου, Πολιτιστικού Συλλόγου Ασίνης, καθώς και… πλήθος κόσμου!

Ναύπλιο, ώρα 11:00


Οι κυρίες μιας άλλης εποχής συνεχίζουν τον περίπατο τους στα σοκάκια της παλιάς πόλης και φθάνοντας στο λιμάνι αντικρίζουν το Μπούρτζι…

Ναύπλιο
Πλατεία Συντάγματος, ώρα 12:00

Συναυλία Φιλαρμονικής του ΔΟΠΠΑΤ με ρεπερτόριο σε ρυθμούς αποκριάς! Από τη λάτιν, τις ιταλικές καντσονέτες και την ελληνική μουσική σκηνή του μεσοπολέμου ως την αθάνατη χορευτική παραδοσιακή μας μουσική!

Διδασκαλία – Διεύθυνση
Μαέστρος – Αρχιμουσικός
Θεοδόσης Αντωνιάδης

Ναύπλιο
Πλατεία Συντάγματος, ώρα 13:00


Η Χοροκίνηση Ναυπλίου, η σχολή χορού Κώστα Τάτση και ο Επιμορφωτικός Σύλλογος Αγίας Τριάδας ξεσηκώνουν τον κόσμο με αποκριάτικους χορούς και δρώμενα από όλη την Ελλάδα.

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ, ώρα 17:00

Η Καρναβαλική παρέλαση ξεκινά από την οδό 25ης Μαρτίου ( έμπροσθεν Πυροσβεστικής Ναυπλίου) με πορεία τις οδού Συγγρού, Λεωφόρο Αμαλίας, Κωλλέτη, καταλήγοντας στο λιμάνι Ναυπλίου ( θέση Π).

Μικροί και μεγάλοι, μέλη των καρναβαλικών γκρουπ, δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό χορεύοντας και γλεντώντας. Ξέφρενο κέφι, ασταμάτητος χορός, θετική διάθεση!

Ένα εντυπωσιακό πανόραμα χρωμάτων, φαντασίας, δημιουργίας και συμμετοχής μεταμορφώνει την πόλη δίνοντας ατμόσφαιρα γενικευμένης γιορτής…

Η καρναβαλική γιορτή θα ολοκληρωθεί με την καύση του καρνάβαλου, τη μόνη γιγάντια μαριονέτα που δεν αγαπά να είναι « Τα πάντα όλα… Αποκριάτικα»!

Πολύχρωμα βεγγαλικά γεμίζουν τον Αναπλιώτικο ουρανό και ακολουθεί ένα ξέφρενο αποκριάτικο πάρτυ !

Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί.

Όλες οι δράσεις είναι με ελεύθερη συμμετοχή.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ