ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2023

Κωνσταντίνος Κουβαράς: Άμεση προκήρυξη πρόσληψης τριών τουλάχιστον παιδιάτρων για το Νοσοκομείο Ναυπλίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:12:00 π.μ. | | |
Κωνσταντίνος Κουβαράς
Τα 2-3 τελευταία χρόνια πάρα πολλοί άνθρωποι, μεμονωμένοι, συλλογικότητες, κόμματα, βουλευτές, δήμαρχοι, διοικητές νοσοκομείων, γιατροί και νοσηλευτές, έχουν αναδείξει το μείζον και χρόνιο θέμα της σχεδόν παντελούς έλλειψης παιδιάτρων στα Νοσοκομεία Άργους και Ναυπλίου.

Στο πλαίσιο αυτό, πριν λίγες μέρες, ευοδώθηκαν οι προσπάθειες όλων και δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ διορισμού για τρεις παιδιάτρους στο Νοσοκομείο Άργους, με βάση την αντίστοιχη προκήρυξη που είχε ανοίξει από το καλοκαίρι του 2022. Πολύ θετικό βήμα.

Όμως δεν αρκεί αυτό.


Όπως έχω εκθέσει και στην από 24/01 σχετική επιστολή μου προς τον Πρωθυπουργό, αναφερόμαστε σε μια περιοχή η οποία έχει πολύ μεγάλο ποσοστό παιδιών σε σχέση με τον συνολικό πληθυσμό, ο οποίος είναι περίπου 60.000 κάτοικοι για τις δύο πόλεις, Άργους και Ναυπλίου, μαζί με τα χωριά της Αργολικής πεδιάδας. Επίσης επτά με οκτώ μήνες τον χρόνο, η Αργολίδα βυθίζεται κυριολεκτικά από εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου που συρρέουν στην περιοχή μας, μιας και είναι ένας από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς προορισμούς διεθνώς.

Συνεπώς, θα πρέπει να υπάρχει απρόσκοπτη λειτουργία στον παιδιατρικό τομέα Άργους-Ναυπλίου, και για τους μόνιμους κατοίκους και για τους επισκέπτες. Για να εξασφαλιστεί αυτό θα πρέπει να προσληφθούν επιπλέον, τουλάχιστον, τρεις παιδίατροι στο Νοσοκομείο Ναυπλίου. Μόνον έτσι θα εγγυηθούμε την εύρυθμη λειτουργία της Παιδιατρικής στην Αργολίδα.

Συγκεκριμένα, σε 24ωρη βάρδια απαιτούνται 3-4 γιατροί, αφού περιλαμβάνεται η παρακολούθηση των νοσηλευομένων, τα τακτικά ιατρεία, τα επείγοντα και πιθανές διακομιδές μικρών ασθενών στο Παίδων στην Αθήνα. Για να γίνει αυτό χρειάζονται τουλάχιστον επτά γιατροί, για να εξασφαλιστεί, επαναλαμβάνω, η εύρυθμη λειτουργία της Παιδιατρικής στην Αργολίδα (ήδη υπάρχει μια παιδίατρος στο Ναύπλιο, και αναμένονται τρεις παιδίατροι στο Άργος). Είναι περιττό να σημειώσουμε ότι αναφερόμαστε σε λειτουργία 7 ημέρες την εβδομάδα και 365 ημέρες τον χρόνο. Άρα πρέπει να υπολογίζουμε τα απαραίτητα ρεπό, άδειες, όπως και έκτακτους λόγους απουσίας κάποιων γιατρών για λόγους υγείας κλπ.

Είναι κομβικής σημασίας να μην απαξιωθεί το Νοσοκομείο Ναυπλίου. Γι' αυτό απαιτείται η προκήρυξη πρόσληψης τριών παιδιάτρων να αναφέρεται οργανικά στο Νοσοκομείο Ναυπλίου.

Όμως θα πρέπει για να μπορέσει όντως να γίνει κάτι, να προστεθούν περισσότερες φωνές, έστω και ανώνυμα. Γι' αυτό ζητώ, όποιος από εσάς έχει κάποια σημαντική μαρτυρία να την βγάλει στην επιφάνεια, επικοινωνώντας απευθείας με την κα Γιάννα Σουλάκη, η οποία τρέχει το ρεπορτάζ στην Αθήνα, ούσα διαπιστευμένη δημοσιογράφος στο Υπουργείο Υγείας τις τρεις τελευταίες δεκαετίες, στο email: jsoulaki@gmail.com

Να θυμάστε ότι δεν έχει νόημα, ούτε βγάζει πουθενά να αλληλο-τρωγόμαστε σε τοπικό επίπεδο. Αντιθέτως, είναι κομβικής σημασίας να απευθυνόμαστε κατευθείαν στο κέντρο λήψης αποφάσεων, που βρίσκεται στην Αθήνα. Στο πλαίσιο αυτό, λοιπόν, ζητώ και τη δίκη σας συνδρομή, ειδικά τώρα που το ζήτημά μας βρίσκεται στην επικαιρότητα.

Καθόσον μη ξεχνάτε ότι στη βράση κολλάει το σίδερο.

Κωνσταντίνος Κουβαράς
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ