ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2023

Η ομιλία του Γ. Ανδριανού στα μνημόσυνα υπέρ των πεσόντων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και Αστυνομικών

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:21:00 μ.μ. |
Η ομιλία του Γ. Ανδριανού
 Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός παρέστη στην επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των πεσόντων Αξιωματικών και Οπλιτών στους αγώνες του Έθνους και στο μνημόσυνο υπέρ των πεσόντων κατά την εκτέλεση του καθήκοντος Αστυνομικών.
Στον σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε μετά την κατάθεση στεφάνων στον αύλειο χώρο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αργολίδας, επεσήμανε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Τιμούμε και φέτος, στο πρώτο ψυχοσάββατο της χρονιάς, με αυτή τη σεμνή τελετή, τη μνήμη των πεσόντων κατά την εκτέλεση του καθήκοντος Αστυνομικών καθώς και στελεχών και οπλιτών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Το νόημα αυτού του μνημόσυνου είναι πιστεύω τριπλό:

Αφενός, είναι μια συμβολική και ουσιαστική επιβεβαίωση της βούλησής μας να μην αφήσουμε, όσα χρόνια κι αν περάσουν, την ανάμνηση αυτών των ηρώων να ξεχαστεί.

Το χρωστάμε αυτό στις οικογένειές τους, το χρωστάμε στους συναδέλφους τους, το χρωστάμε στους εαυτούς μας ως μέλη της τοπικής μας κοινωνίας.

Αφετέρου, να προβάλουμε το παράδειγμα της ζωής και της δράσης των Αστυνομικών αυτών, αλλά και της θυσίας τους στον βωμό της υπεράσπιση της ζωής, της τιμής και της περιουσίας των συμπολιτών μας, ως υπόδειγμα προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο.
Και τρίτον, βεβαίως, να επαναβεβαιώσουμε την αποφασιστικότητά μας, καθένας από τη θέση του και με τις δυνάμεις του, να συνεχίσουμε τον κοινό αγώνα για τη διασφάλιση των θεσμικών, υλικών και ηθικών προϋποθέσεων ώστε οι Ελληνίδες και οι Έλληνες Αστυνομικοί να μπορούν απερίσπαστοι να επιτελούν το ανεκτίμητο έργο τους. Μια προσπάθεια την οποία επί χρόνια καταβάλλουμε συντονισμένα με ορατά αποτελέσματα.

Με την ευχή λοιπόν ο τραγικός κατάλογος των πεσόντων ηρώων στον τόπο μας να μην επεκταθεί στο μέλλον, ας είναι αιώνια η μνήμη και το υπόδειγμά τους».
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ