ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 11 Μαρτίου 2023

Με μεγάλη επιτυχία ο 1ος Διαγωνισμός Διασωστικής Εκπαίδευσης 2023 στο Δ.ΙΕΚ Άργους

Άσκηση διάσωσης
Την Πέμπτη 10/3/2023 υλοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Δ.ΙΕΚ Άργους και του Εργαστηριακού Κέντρου ο 1ος Διαγωνισμός Διασωστικής Εκπαίδευσης με συμμετέχοντες τους/τις σπουδαστές/στριες Διασώστες – Πληρώματα Ασθενοφόρου από τα Δ.ΙΕΚ Άργους, Μεσολογγίου και Τρίπολης. 
Ο διαγωνισμός είχε ως θέμα τη διαχείριση θυμάτων τροχαίου σε συνθήκες προσομοίωσης: σκηνοθετημένος χώρος τροχαίου, σπουδαστές σε ρόλο θυμάτων, ρεαλιστική εφαρμογή πρακτικών διάσωσης, όπως ακινητοποίηση, απεγκλωβισμός κ.α. σε τρία διαβαθμισμένα σενάρια με αξιολόγηση.

Ο διαγωνισμός τέλεσε υπό την επιστημονική επιμέλεια του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών της Ιατρικής Σχολής Ε.Κ.Π.Α «Παγκόσμια Υγεία – Ιατρική των Καταστροφών».
Νικήτρια ομάδα του διαγωνισμού αναδείχθηκε το Δ.ΙΕΚ Μεσολογγίου. Θερμά συγχαρητήρια στους σπουδαστές και τους εκπαιδευτές (facilitators) της ομάδας!!

Δεύτερη ομάδα αναδείχθηκε η ομάδα του Δ.ΙΕΚ Άργους αποφοίτων.
Αξιολογητές της διαγωνιστικής διαδικασίας ήταν η κ. Κάκαλου Ελένη, επιστημονική συνεργάτιδα του ΠΜΣ, ιατρός - λοιμωξιολόγος στο «Σωτηρία» και ο κ. Οψιμούλης, διευθυντής ΕΚΑΒ Αργολίδας.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλες τις ομάδες που διαγωνίστηκαν με ήθος, αυτοσυγκέντρωση και κατανόηση του κρίσιμου ρόλου που θα παίξουν ως μελλοντικοί επαγγελματίες στην αντιμετώπιση φυσικών και ανθρωπογενών καταστροφών αλλά και στους νεότερους σπουδαστές που συμμετείχαν στον ρόλο του θύματος για την υπομονή και ενσυναίσθηση που επέδειξαν.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο κοσμήτορας της Ιατρικής Σχολής και επιστημονικός υπεύθυνος του ΠΜΣ κ. Πικουλής Εμμανουήλ, οι βουλευτές Αργολίδας κ.κ. Ανδριανός και Πουλάς, ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας κ. Πολύδωρας, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αργολίδας κ. Κατσαρός, ο διευθυντής ΕΚΑΒ Αργολίδας κ. Οψιμούλης, η εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Άργους, ανθυποπυραγός Βασιλάκου Μ., οι διευθυντές των Δ.ΙΕΚ Μεσολογγίου και Τρίπολης κ.κ. Χατζής και Κατσίρης, και ο υπεύθυνος τομέα Μηχανολογίας, Πληροφορικής και Γεωπονίας του Εργαστηριακού Κέντρου κ. Αθανασάκος.
Η διεύθυνση του Δ.ΙΕΚ Άργους εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες της στην Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Άργους Μυκηνών και τον κ. Σκούφη για την υποστήριξη της εκδήλωσης, στην ιατρό – καρδιολόγο της Ν.Μ. Ναυπλίου κ. Χασάπη, εκπαιδεύτρια του Δ.ΙΕΚ Άργους και συνεργάτιδα του μεταπτυχιακού για την επιστημονική επιμέλεια των σεναρίων και στους εκπαιδευτές των Δ.ΙΕΚ Άργους κ.κ. Καπαρέλο, Μανωλάκη, Τσιουγγαρή, Δ.ΙΕΚ Μεσολογγίου κ.κ. Κηπουργό και Ψαρούλη και του Δ.ΙΕΚ Τρίπολης κ. Μητρόπουλο, για την καθοδήγηση των σπουδαστών.

Φίλιππος Δελής
Δ/ντής Δ.ΙΕΚ Άργους
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ