ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023

Σωματείο Εργαζομένων στην Ενέργεια Πελοποννήσου: 25χρονος νεκρός στην ΒΙΠΕ Τρίπολης για τα κέρδη των εργοδοτών

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:37:00 π.μ. | | |
Εργατικό δυστύχημα
Την Τετάρτη 8 Μάρτη, στη ΒΙ.ΠΕ Τρίπολης στο εργοτάξιο της φαρμακοβιομηχανίας DEMO έγινε ακόμα μία εργοδοτική δολοφονία. Ένας οικοδόμος 25 ετών που δούλευε σε συνεργείο μονώσεων, καταπλακώθηκε από βαριά οικοδομικά υλικά χάνοντας τη ζωή του.

Κράτος και εργοδότες δολοφονούν την τάξη μας. Καθημερινά μετράμε νεκρούς εργαζόμενους από εργατικά «ατυχήματα» σε κάθε κλάδο, από τις εργοδοτικές αυθαιρεσίες, την έλλειψη μέτρων ασφαλείας, την εντατικοποίηση της εργασίας, τη συνολική υποτίμηση και απαξίωση ακόμα και της φυσικής υπόστασης των εργαζόμενων που αντιμετωπίζονται ως αναλώσιμα υλικά για τα κέρδη των εργοδοτών.

Στη ίδια κατεύθυνση το αστικό κράτος και όλες οι κυβερνήσεις διαχρονικά, που όλα αυτά τα χρόνια με τους αντεργατικούς νόμους τους έχουν δημιουργήσει ένα πλαίσιο εργασιακού μεσαίωνα με ωράρια λάστιχο δίχως κανέναν έλεγχο στις αυθαιρεσίες των εργοδοτών, απαξιώνοντας πλήρως την επιθεώρηση εργασίας που μετατράπηκε σε ανεξάρτητη αρχή και λειτουργεί ως βραχίονας της εργοδοσίας. Μάλιστα πριν μερικές μέρες ο επικεφαλής της επιθεώρησης εργασίας είχε χαρακτηρίσει τους εργαζόμενους «περιουσιακό στοιχείο των επιχειρήσεων»!

Πριν μερικούς μήνες στο συγκεκριμένο εργοτάξιο είχαν στηθεί φιέστες ανάπτυξης για την ευρύτερη περιοχή με την επίσκεψη του πρωθυπουργού. Αυτή είναι η ανάπτυξή τους ! Αιματοβαμμένα κέρδη για τους επιχειρηματίες, κάτεργα σύγχρονης σκλαβιάς για τους εργαζόμενους !

Αυτό το εργατικό «ατύχημα» έγινε τη μέρα που εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι ξεχύθηκαν στους δρόμους σε όλη την Ελλάδα για να φωνάξουν πως δεν πρέπει να ξεχαστεί το έγκλημα στα Τέμπη ζητώντας την τιμωρία των ενόχων. Την ίδια ώρα η ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΗ ΓΣΕΕ αντί να προκηρύξει Γενική Απεργία διοργάνωνε νόθα συνέδρια σε πολυτελές ξενοδοχείο της Αττικής. Μαζί της συντάχτηκε και η ηγεσία του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας (η οποία κατά κύριο λόγο εκλέγεται από «συνδικαλιστές»- φαντάσματα που δουλεύουν στο χώρο της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη) που αντί να προκηρύξει απεργία, να διαδηλώσει μαζί με τους εκατοντάδες μαθητές, φοιτητές κι εργαζόμενους που κατέκλυσαν τους δρόμους της Τρίπολης και να έχει νεκρώσει κάθε δραστηριότητα σε χώρους εργασίας και στο εργοτάξιο της DEMO που έγινε το ατύχημα, βρισκόταν στο πολυτελές ξενοδοχείο της Αττικής μαζί με την ξεπουλημένη ηγεσία της ΓΣΕΕ και μαγείρευαν νόθα την κυριαρχία τους για να συνεχίζουν να αποτελούν το δεκανίκι των κυβερνήσεων και των εργοδοτών.

Το Σωματείο μας εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του νεαρού εργάτη.

Καλούμε τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στα ταξικά σωματεία και οργανωμένα να δώσουμε μάχη για χώρους εργασίας με όλα τα μέτρα ασφάλειας για να επιστρέφουμε ζωντανοί και υγιείς στις οικογένειές μας , με ωράρια και μισθούς που θα καλύπτουν τις ανάγκες μας ενάντια στην ασυδοσία κράτους και εργοδοτών.

ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΜΑΣ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ