ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023

Θεατρική παράσταση από το 3ο Δημοτικό σχολείο Άργους: «Ελεύθεροι Πολιορκημένοι» του Διονυσίου Σολωμού

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:15:00 π.μ. | |
«Ελεύθεροι Πολιορκημένοι» του Διονυσίου Σολωμού
Η παράσταση ανεβαίνει από τους μαθητές της ΣΤ τάξης, στο αυθεντικό κείμενο και σε σκηνοθεσία της Ελένης Γαβρίλη. Είναι αναβίωση της παράστασης που ανέβηκε το 2008 στο 17ο φεστιβάλ παιδικού και νεανικού θεάτρου που οργάνωνε τότε ο Δήμος Άργους. Η παράσταση το ίδιο καλοκαίρι παίχτηκε και στη Νέα Κίο στο πλαίσιο του φεστιβάλ πολιτισμού «Κιανά».
Η παράσταση είχε ανάμεσα στους βασικούς συντελεστές της δυο πολύ αγαπημένους μας συναδέλφους που δυστυχώς έφυγαν γρήγορα από κοντά μας. Τη Γεωργία Πανουτσοπούλου μουσικό του σχολείου μας και τον Ιωσήφ Κάκο δάσκαλο. Η αφίσα της τωρινής παράστασης είναι η ίδια με αυτή πριν από 15 χρόνια και είναι εικαστική δημιουργία του Ιωσήφ.
Για να τους θυμόμαστε αποφασίσαμε να τους αφιερώσουμε την παράσταση, αλλά και να συνδέσουμε το όνομα και την προσφορά τους με δύο σημαντικούς χώρους στο σχολείο μας. Έτσι το Τμήμα Ένταξης θα ονομαστεί «αίθουσα Γεωργίας Πανουτσοπούλου», καθώς ήταν ο χώρος που της είχε τότε διατεθεί για το μάθημα της μουσικής. Επίσης η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων σε «αίθουσα Ιωσήφ Κάκου», μιας και ήταν ο χώρος στον οποίο επιμελήθηκε εικαστικά πλήθος θεατρικών παραστάσεων.
Η παράσταση εντάσσεται στις προγραμματισμένες δράσεις που αφορούν στον εορτασμό για τη συμπλήρωση 120 χρόνων ιστορίας του σχολείου μας, το οποίο ιδρύθηκε και λειτουργεί ανελλιπώς από το 1903. Ο εορτασμός ξεκινά ουσιαστικά με την παράσταση αυτή και θα αναπτυχθεί τους επόμενους μήνες του 2023 με πλήθος δράσεων που αφορούν στην ανάδειξη του σημαντικού ρόλου που διαδραμάτισε το σχολείο αυτό στα εκπαιδευτικά δρώμενα της πόλης μας.
Σας καλούμε όλους να την παρακολουθήσετε την Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023 στις 09:00 το πρωί στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 3ου δημοτικού σχολείου Άργους.

Ο Διευθυντής του 3ου δημοτικού σχολείου Άργους
Παναγιώτης Γ. Μουσταΐρας
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ