ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023

Παγκόσμια Ημέρα Νερού: Μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου χάρηκαν πολύ και έμαθαν πολλά!

Παιδική ζωγραφιά
Η ΣΤ΄3 τάξη του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου με την καθοδήγηση της δασκάλας μας κ. Ευαγγελίας Καββαδία, στα πλαίσια των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων και προγράμματος eTwinning ,ασχοληθήκαμε με το ΝΕΡΟ και τη σημασία του στη ζωή μας. 
Με την αμέριστη βοήθεια της Δ.Ε.Υ.Α. Ναυπλίου και κυρίως του Προέδρου της κ. Γεωργίου Καχριμάνη ολοκληρώσαμε το πρόγραμμά μας και έφτασε η ώρα να το παρουσιάσουμε στην πόλη μας.
Σήμερα γιορτάζει το Νερό!
Αυτό το πολύτιμο αγαθό, το οποίο υπάρχει παντού γύρω μας και είναι χρέος μας να το προστατεύουμε.
Φιλοξενήσαμε μαθητές της Δ' και της Στ'2 τάξης από το Δ.Σ. Δρεπάνου και μαθητές της Ε' και Στ' τάξης από το Δ.Σ. Νέας Τίρυνθας στην Πλατεία Συντάγματος Ναυπλίου και στον χώρο του Βουλευτικού με σκοπό να τους μεταδώσουμε τις γνώσεις που εμείς έχουμε κατακτήσει μέσα από την ενασχόλησή μας με το ΝΕΡΟ.
Ξεκινήσαμε δημιουργώντας και διακοσμώντας τους σταθμούς μας. Κάθε σταθμός είχε ένα όνομα σχετικό με τον κύκλο του νερού.
Οι φιλοξενούμενοι μαθητές χωρίστηκαν σε 5 ανάμεικτες ομάδες και φόρεσαν το αντίστοιχο χρώμα μπλουζάκι.

Κάθε ομάδα οδηγήθηκε σε έναν σταθμό και μετά πήγαινε στον επόμενο σταθμό.
Σταθμός 1 = Σταγόνες

Εδώ οι μαθητές φύτεψαν ο καθένας το δικό του φυτό και έμαθαν για τη σημαντικότητα του νερού στους φυτικούς οργανισμούς

Σταθμός 2 = Υδρατμοί

Εδώ οι μαθητές έδειξαν τη χημική ένωση του νερού (Η2Ο) και ο Χημικός Μηχανικός της Δ.Ε.Υ.Α.Ν. κ. Πατάτσης μας έκανε πειράματα και μετρήσεις! Μαγικό!!!

Σταθμός 3 = Πηγή

Εδώ οι μαθητές άκουγαν την αφήγηση του αρχαίου ελληνικού άθλου " Ο Ηρακλής και η Λερναία Ύδρα", έπειτα καλούνται να αποτυπώσουν ό,τι τους εντυπωσιασε με παγωμένη εικόνα χρησιμοποιώντας κάποια αντικείμενα και υφάσματα!

Σταθμός 4 = Ποτάμι


Εδώ όλα ήταν εντελώς αταίριαστα και ταυτόχρονα απόλυτα ταιριαστά. Χρησιμοποιώντας καλαμάκια, νερό, τέμπερες, μεγάλα χαρτόνια και..... μεγάλες ανάσες... δημιουργήσαμε ΤΕΧΝΗ

Σταθμός 5 = Σύννεφο

Εδώ είναι πια η εποχή μας! Οι φιλοξενούμενοί μας απαντούσαν στις ερωτήσεις ψηφιακού κουίζ που είχαμε δημιουργήσει με βάση τις πληροφορίες από την επίσημη ιστοσελίδα της Δ.Ε.Υ.Α.Ν.

Σε όλες τις δραστηριότητες οι μαθητές μιλούσαν με τους μαθητές. Η συνεχόμενη ροή της δράσης μάς έκανε να μη βαρεθούμε και να γνωριστούμε όλοι με όλους.
Έπειτα στην αίθουσα του Βουλευτικού παρουσιάσαμε τη δουλειά μας, την ιστοσελίδα μας και το ταξίδι μας μαζί με το νερό στον Αργολικό Κόλπο και ακούσαμε με προσοχή την εισήγηση του κ. Θεοδόση Σπαντιδέα σχετικά με τις Κρήνες του Ναυπλίου, με αφορμή το ομώνυμο βιβλίο που έχει γράψει ο ίδιος και έχει εκδοθεί από τη Δ.Ε.Υ.Α.Ν.

Οι φιλοξενούμενοι μαθητές έδειξαν να χάρηκαν πολύ και να έμαθαν πολλά!

Ο στόχος μας επετεύχθη!
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τη Δ.Ε.Υ.Α. Ναυπλίου, πρωτίστως τον Πρόεδρό της κ. Καχριμάνη Γεώργιο για την απόλυτη ηθική και οικονομική βοήθειά του στην διοργάνωση αυτής της εκπαιδευτικής δράσης. Τα μπλουζάκια, τα βιβλία, τα φυτά, τα γλαστράκια, οι αφίσες, τα παζλ, τα χρώματα, τα σνακ, οι μετακινήσεις, οι φωτογραφίες, η βιντεοσκόπηση, οι μεταφορές αντικειμένων... Οτιδήποτε χρειαστήκαμε πρόθυμα καλύφθηκε από τη Δ.Ε.Υ.Α.Ν. Πραγματικά είμαστε ευγνώμονες!
Ταυτόχρονα ο Χημικός Μηχανικός της Δ.Ε.Υ.Α.Ν., κ. Πατάτσης Γεώργιος, μοιράστηκε μαζί μας τις γνώσεις του και μας βοήθησε με τα πειράματά του να καταλάβουμε πόσο καθαρό και πόσιμο είναι το νερό.

Εμείς με τη σειρά μας δίνουμε την υπόσχεση πως θα είμαστε ευσυνείδητοι πολίτες και θα προστατεύουμε το περιβάλλον μας, όχι μόνο με το να μη σπαταλάμε νερό αλλά και με το να χρησιμοποιούμε ηλεκτρονικούς λογαριασμούς, με σκοπό την εξοικονόμηση χαρτιού, υπηρεσία που προσφέρει η Δ.Ε.Υ.Α.Ν.
Ευχαριστούμε πολύ τον Προοδευτικό Σύλλογο "ο Παλαμήδης" και τον Πρόεδρό του κ. Σπαντιδέα Θεοδόσιο για την εισήγησή του σχετικά με την ύδρευση της πόλης μας και τις όμορφες κρήνες της. Ο λόγος του μαγευτικός και άμεσος!

Ευχαριστούμε πολύ τον Δήμο Ναυπλιέων για την παραχώρηση και τη φροντίδα των χώρων.

Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τους εκπαιδευτικούς και τις Διευθύντριες των Δημοτικών Σχολείων που μας τίμησαν με τη συμμετοχή τους στη δράση μας.

Ευχαριστούμε τους εκπαιδευτικούς, που μας βοήθησαν στον σχεδιασμό και στην υλοποίηση αυτής της δράσης.

Εμείς τα παιδιά θα κάνουμε τον κόσμο καλύτερο....!!!
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ