ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 18 Μαρτίου 2023

"Μια γιορτή για τα παιδιά" στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Ναυπλίου


κρατούμενοι συμμετέχουν σε διαδραστικό παιχνίδι
γράφει η Αικατερίνη Δήμα
Υπ. Διδάκτωρ Τ.Θ.Σ. ΠΑ. ΠΕΛ.

Όλοι μας ανεξαιρέτως ζούσαμε δύσκολες μέρες λόγω του τραγικού γεγονότος στα Τέμπη. Η γιορτή των παιδιών στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Ναυπλίου έγινε προκειμένου τα παιδιά των εγκλείστων να μη ζήσουν τη ματαίωση μιας συνάντησης με ένα σημαντικό για αυτά πρόσωπο, τον πατέρα τους.
Η εκδήλωση αυτή με εμψυχωτές τους Υπ. Διδάκτορες Αικατερίνη Δήμα, Ελπίδα Στράτου και Ελευθέριο Πανδή, υλοποιήθηκε στα πλαίσια του προγράμματος «Αναπτύσσοντας δεξιότητες ζωής στα Σωφρονιστικά Καταστήματα Τίρυνθας και Ναυπλίου», του ΠΜΣ «Δραματική Τέχνη και Παραστατικές Τέχνες στην Εκπαίδευση και στη Δια Βίου Μάθηση», του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, που την οργάνωση και τον συντονισμό έχει η Ομότιμη Καθηγήτρια, κυρία Άλκηστις Κοντογιάννη. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Δήμο Ναυπλιέων.
Ιδιαίτερες ευχαριστίες προς τη Διευθύντρια του Σωφρονιστικού Καταστήματος Ναυπλίου, κυρία Ιωάννα Αναστασοπούλου, για το συνεχές ενδιαφέρον της, προς τους Κοινωνικούς Λειτουργούς για τη συνεργασία τους και προς όλο το προσωπικό της φυλακής για τη διευκόλυνση και τη στήριξή τους.
Επίσης, θερμές ευχαριστίες προς τον Δήμο Ναυπλιέων και προσωπικά στον Δήμαρχο, κύριο Δημήτρη Κωστούρο για τη φροντίδα και τη στήριξη των εκδηλώσεων του ΠΜΣ.
Ευχαριστίες δεν θα παραλείψουμε να εκφράσουμε και στην κυρία Φλωρίκα Κυριακοπούλου, την ιδιοκτήτρια του «Φουγάρου», για την προσφορά βιβλίων- δώρων που δόθηκαν στα παιδιά των εγκλείστων.
Λόγω των δύσκολων ημερών που διάγει η χώρα μας, ήταν ελάχιστοι οι προσκεκλημένοι μας. Την εκδήλωση εκτός από τη Διευθύντρια και ορισμένους εκ των εργαζομένων, τίμησαν με την παρουσία τους η Διευθύντρια του Ψυχιατρικού Τμήματος της Ν.Μ. Άργους-Γ.Ν. Αργολίδας, κυρία Αικατερίνη Γαμβρουλά, η Προϊσταμένη του Δημ. Σχ. του Σ.Κ. Ναυπλίου κυρία Ιωάννα Ζακυνθινού και οι εθελοντές που υλοποιούν προγράμματα στο συγκεκριμένο Σωφρονιστικό Κατάστημα, όπως η Μαριάννα Μπορμπόλη, ο Γιώργος Ντέμος, η Βαλεντίνα Μιχαήλ, η Δήμητρα Δέδε, η Τατιαλένα Κατέχη, η Μαρίνα- Σταυρούλα Τσαγρή.
Ένα μεγάλο μπράβο και ένα εγκάρδιο ευχαριστώ θα πρέπει να δοθεί στους έγκλειστους, οι οποίοι παρακολούθησαν όλα τα μαθήματα του χειμερινού εξαμήνου του Πανεπιστημίου και έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό στην εκδήλωση για τα παιδιά τους, που έκλεισε τον πρώτο κύκλο των μαθημάτων για αυτή τη χρονιά. Οι σφιχτές αγκαλιές, το πηγαίο χαμόγελο και τα δάκρυα χαράς των οικογενειών ήταν η μεγαλύτερη ανταμοιβή για εμάς και ένα αντίδοτο για τη λύπη των ημερών.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με ένα βιωματικό εργαστήρι βασισμένο στις τεχνικές της Δραματικής Τέχνης στην Εκπαίδευση, το οποίο ενέπλεξε έγκλειστους, παιδιά και κοινό. Συνεχίστηκε με μια παράσταση κουκλοθεάτρου, όπου οι κούκλες και το σενάριο είχαν δημιουργηθεί από τους ίδιους τους έγκλειστους και ακολούθησαν τραγούδια με τη συνοδεία ακορντεόν από την εθελόντρια Μαρίνα- Σταυρούλα Τσαγρή, που γνώριζε τους έγκλειστους καθώς τους έκανε μάθημα αυτό το εξάμηνο κάθε Δευτέρα.
Στο τέλος, σε κλίμα φορτισμένο και πανηγυρικό, οι έγκλειστοι ευτυχείς από τη δημιουργικότητά τους και για αυτό που πέτυχαν σε όλα τα μαθήματα, πήραν τις βεβαιώσεις της συμμετοχής τους. Οι μπαμπάδες αγκάλιασαν και πάλι τα παιδιά τους, που έπρεπε να φύγουν. Αυτή η γιορτή μας δυνάμωσε όλους.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ