ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 14 Μαρτίου 2023

Πρόγραμμα σίτισης και προώθησης υγιεινής διατροφής στα σχολεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:37:00 μ.μ. | | |
Σχολικό γεύμα
“Πρωτοποριακό πρόγραμμα αποτελεί η προώθηση της υγιεινής διατροφής στους μικρούς μαθητές, το οποίο θα πρέπει να επεκταθεί” σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, μετά τη συνάντησή του, το μεσημέρι της Τρίτης 14 Μαρτίου, με την καθηγήτρια Επιδημιολογίας Αθηνάς Λινού πρόεδρο του Ινστιτούτου Prolepsis.

Ο εν λόγω φορέας, υπενθυμίζεται, σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας υλοποιεί το Πρόγραμμα Σίτισης και Προώθησης Υγιεινής Διατροφής – “Διατροφή” στις 5 Περιφερειακές Ενότητες.

Ο περιφερειάρχης, εξέφρασε ευχαριστίες προς την Αθ. Λινού για τη συνεργασία αλλά και την ουσιαστική προσφορά προς τις νεαρές ηλικίες ως προς την φροντίδα για την σωστή διατροφή των μικρών μαθητών, τονίζοντας ότι η Περιφέρεια θα προβεί στην προμήθεια συνολικής ποσότητας 2 τόνων μαύρης σταφίδας, προκειμένου να διατεθεί σε μαθητές δημοτικών σχολείων της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Από την πλευρά της, η πρόεδρος του Ινστιτούτου Prolepsis ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη ο οποίος, όπως τόνισε, ήταν ο πρώτος από τους ομολόγους του που αντιλήφθηκε το πρόβλημα που υπάρχει και ανταποκρίθηκε άμεσα στο εν λόγω πρόγραμμα.

Οπως είναι γνωστό, τo πρόγραμμα “Διατροφή” αφορά στην σίτιση και προώθηση υγιεινής διατροφής, για το σχολικό έτος 2022 – 2023, σε μαθητές σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Περιφέρειας Πελοποννήσου, οι οποίοι δεν περιλαμβάνονται στο κρατικό πρόγραμμα σίτισης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον περασμένο Ιανουάριο διατέθηκαν μέσω του εν λόγω προγράμματος 9.135 γεύματα σε 769 μαθητές 23 σχολείων (21 Νηπιαγωγεία και 2 ΕΕΕΕΚ Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης) στις Π.Ε. Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας. Ο αριθμός των μαθητών που θα ωφεληθούν από το πρόγραμμα “Διατροφή” θα αυξηθεί κατά 59 μαθητές επιπλέον, καθώς θα προστεθεί ένα ακόμα σχολείο.

Στη συνάντηση μετείχαν, επίσης, ο γενικός διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Πελοποννήσου Βασίλης Διαμαντόπουλος, ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Περιφέρειας Πελοποννήσου Δημήτρης Οικονομόπουλος, ο διευθυντής Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου Σωτήρης Καμαρινόπουλος, υπάλληλοι της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας, αλλά και εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιων σχολικών μονάδων.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ