ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023

Ενημέρωση από τον Δήμο Ερμιονίδας για τους απινιδωτές ζητάει ο Τάσος Τόκας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:46:00 π.μ. | | |
Τάσος Τόκας
Όπως είναι γνωστό σε όλους, ύστερα από τα συνεχόμενα τραγικά συμβάντα σε αγώνες του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου ( το τελευταίο τραγικό συμβάν έγινε στο Ναύπλιο ), η ΕΠΟ στις 30 Ιανουαρίου 2023 έβγαλε μια σημαντική ανακοίνωση για την υποχρεωτική προσθήκη απινιδωτή σε όλα τα γήπεδα, ακόμα και τα ερασιτεχνικά αλλιώς δεν θα διεξάγεται κανένας αγώνας.

Υποστήριξε επίσης ότι στην ΚΥΑ για την αδειοδότηση των αθλητικών υποδομών, δεν ορίζονται υποχρεώσεις των χρηστών των γηπέδων, παρά μόνο οι υποχρεώσεις των αρμόδιων τήρησης των όρων αδειοδότησης των γηπέδων και του λοιπού υλικοτεχνικού εξοπλισμού αφού στο άρθρο 12 παράγραφος 2 της Κ.Υ.Α. αναφέρεται ότι «θα πρέπει να εξασφαλίζεται η ύπαρξη φορητού απινιδωτή κατά τη διάρκεια των αγώνων. Υπήρξε δε αλληλογραφία για το θέμα με τα αρμόδια Υπουργεία και την ΚΕΔΕ.

Με ανακοίνωση της η ΚΕΔΕ στις 31-01-2023 δήλωσε πως: << Α. Eίναι αυτονόητο πως οι Δήμοι στην ιδιοκτησία των οποίων ανήκουν αθλητικοί χώροι που φιλοξενούν ποδοσφαιρικούς αγώνες, οφείλουν να λαμβάνουν και λαμβάνουν υπόψη τους και τηρούν, όλα όσα προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία, σχετικά με την αδειοδότηση των αθλητικών υποδομών και την ασφαλή διεξαγωγή των αγώνων που τελούνται σε αυτές. Mε την ασφάλεια των αθλητών δεν έχει δικαίωμα να παίζει κανείς και οι δήμοι πάντως δεν παίζουν σε καμία περίπτωση.

Β. Για τη μεγάλη πλειοψηφία των αθλητικών εγκαταστάσεων, όπου διεξάγονται τοπικοί και ερασιτεχνικοί αγώνες, δεν είναι υποχρεωτική, εκ του νόμου, η ύπαρξη απινιδωτή ως προϋπόθεση για την αδειοδότησή τους. Αυτό που πρέπει να εξασφαλίζεται είναι η ύπαρξη φορητού απινιδωτή κατά τη διάρκεια μόνο των αγώνων, κι είναι ανεξάρτητο της διαδικασίας αδειοδότησης των αθλητικών εγκαταστάσεων. >>

Μετά από αυτή την εξέλιξη σχεδόν όλοι οι Δήμοι προχώρησαν στις απαραίτητες ενέργειες για να εξασφαλιστεί η ύπαρξη φορητού απινιδωτή κατά τη διάρκεια των αγώνων σε όλους τους αθλητικούς χώρους ιδιοκτησίας τους, που αδειοδοτούνται από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Στο πλαίσιο αυτό και ο Δήμος Ερμιονίδας προμηθεύτηκε απινιδωτές και ήδη από χθες οι ομάδες τους παραλαμβάνουν. Όμως πέρα από τις φωτογραφίες, οφείλει η δημοτική αρχή να ενημερώσει τους δημότες του Δήμου Ερμνιονίδας για τον τρόπο και την προμήθεια των απινιδωτών, ώστε να γνωρίζουν τι ακριβώς έχει γίνει με το θέμα.

Τάσος Τόκας
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ